![](/images/stories/biznes/kafelki/kafelki.png)
Komentarze
- Rusza wakacyjny proces diagnozy stanu miasta w Rad...
Jest problem – słowa podpisane przez Panią Annę. Spotykajmy się ale w formule - ja Burmistrz miasta ...
- Mar Pol - Rusza wakacyjny proces diagnozy stanu miasta w Rad...
Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJhSw7lAmUcJhbFX9IlfbvWaCjcdtfqr9cCAwoREw...
- sportek - Rusza wakacyjny proces diagnozy stanu miasta w Rad...
Potrzeba zastąpienia konkretami rozważań Dyzia Marzyciela.
- zimny - Rusza wakacyjny proces diagnozy stanu miasta w Rad...
Ależ oczywiście
- Admin iledzisiaj.pl - Rusza wakacyjny proces diagnozy stanu miasta w Rad...
Czy będzie możliwość wypełnienia ankiety również przez internet?
- sportek
Chrupiące krokieciki |
Małgorzata Tokarska | |||
sobota, 22 grudnia 2012 19:49 | |||
Najpierw robimy ciasto naleśnikowe. Przygotowujemy go tyle, ile ma być krokietów. Po usmażeniu każdego naleśnika kładziemy go na oddzielny talerz. Kiedy już przygotujemy wszystkie naleśniki zaczynamy robienie farszu. Potrzebna będzie nam do tego kapusta kiszona, suszone grzyby (wcześniej namoczone, odgotowane i pokrojone w kostkę) oraz cebulka cięta w plasterki. Najpierw trzeba oszklić cebulkę na oleju, potem dodawać grzyby, a na koniec kapustę. Wszystko dusić pod przykryciem, tak, aby się nie przypaliło. Teraz trzeba zawijać krokiety. Na naleśnik kładziemy około 1 łyżkę farszu i zawijamy: najpierw od dołu, potem lewa i prawa strona i od góry. Po uformowaniu krokietów przygotowujemy panierkę (taką, jak na kotlety schabowe). Maczamy krokiety w rozbitym jajku i bułce tartej, następnie podsmażamy na patelni.
Przepis przygotowała Małgorzata Tokarska - nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Radzyniu Podlaskim
|