
Komentarze
- Zapisz się do MIG-a, aby otrzymywać szybkie komuni...
czas rozpocząć "ucieczkę do przodu"! Ta nibyprawica rozpoczęła kampanię wyborczą chociaż to dopiero ...
- eSPe - Sztab już działa. Przed nami 34 Finał WOŚP!
życzę Ci ani Twojej rodzinie żebyście musieli z tego sprzętu korzystać
- 1410 - Sztab już działa. Przed nami 34 Finał WOŚP!
Już od wielu lat, od początku, zwarty i gotowy. Ani grosza na Owsiaka.
- zimny - Ostatnie egzemplarze książki o radzyńskim cmentarz...
Dzień dobry panowie. Mam pytanie, co stało siez tablicami nagrobnymi zainstalowanych w scianie zewnę...
- eSPe - Obchody Narodowego Święta Niepodległości 2025
święta miłości kochanej Ojczyzny czują Cię tylko umysły poczciwe dla Ciebie zjadłe smakują trucizny ...
- kinga75
Chrupiące krokieciki |
| Małgorzata Tokarska | |||
| sobota, 22 grudnia 2012 19:49 | |||
Najpierw robimy ciasto naleśnikowe. Przygotowujemy go tyle, ile ma być krokietów. Po usmażeniu każdego naleśnika kładziemy go na oddzielny talerz. Kiedy już przygotujemy wszystkie naleśniki zaczynamy robienie farszu. Potrzebna będzie nam do tego kapusta kiszona, suszone grzyby (wcześniej namoczone, odgotowane i pokrojone w kostkę) oraz cebulka cięta w plasterki. Najpierw trzeba oszklić cebulkę na oleju, potem dodawać grzyby, a na koniec kapustę. Wszystko dusić pod przykryciem, tak, aby się nie przypaliło. Teraz trzeba zawijać krokiety. Na naleśnik kładziemy około 1 łyżkę farszu i zawijamy: najpierw od dołu, potem lewa i prawa strona i od góry. Po uformowaniu krokietów przygotowujemy panierkę (taką, jak na kotlety schabowe). Maczamy krokiety w rozbitym jajku i bułce tartej, następnie podsmażamy na patelni.
Przepis przygotowała Małgorzata Tokarska - nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Radzyniu Podlaskim
|

