
Komentarze
- Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
Gdzie jest Zorro?Problem policji w Tarnowie.
- waluś - Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
Bycy, a gdzie ryży powiedział że paliwo będzie po 5,19 za litr. Powiedział że będzie po 5,19 a ile k...
- pioter - Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
Kto ma prawa własności do materiałów telewizji Radzyń Podlaski. Czy one są skatalogowane, czy w rozs...
- eSPe - Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
kudy mnie idiotce do uczonych w PISmach i do POprawnych Politycznie oraz ich wszystkich klakierów. M...
- kinga75 - Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
Grzesiek to by się odważył, jeszcze Jonny Walker dostałby w dziób aż by mu ten cyckonosz ze łba spad...
- pioter
Chrupiące krokieciki |
Małgorzata Tokarska | |||
sobota, 22 grudnia 2012 19:49 | |||
Najpierw robimy ciasto naleśnikowe. Przygotowujemy go tyle, ile ma być krokietów. Po usmażeniu każdego naleśnika kładziemy go na oddzielny talerz. Kiedy już przygotujemy wszystkie naleśniki zaczynamy robienie farszu. Potrzebna będzie nam do tego kapusta kiszona, suszone grzyby (wcześniej namoczone, odgotowane i pokrojone w kostkę) oraz cebulka cięta w plasterki. Najpierw trzeba oszklić cebulkę na oleju, potem dodawać grzyby, a na koniec kapustę. Wszystko dusić pod przykryciem, tak, aby się nie przypaliło. Teraz trzeba zawijać krokiety. Na naleśnik kładziemy około 1 łyżkę farszu i zawijamy: najpierw od dołu, potem lewa i prawa strona i od góry. Po uformowaniu krokietów przygotowujemy panierkę (taką, jak na kotlety schabowe). Maczamy krokiety w rozbitym jajku i bułce tartej, następnie podsmażamy na patelni.
Przepis przygotowała Małgorzata Tokarska - nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Radzyniu Podlaskim
|