
Komentarze
- Rozmowy przy stole z „Ranczem” w tle!
Ciekawe ile kosztowała ta impreza? Trzeba będzie w tej sprawie złożyć wniosek od dostęp do informacj...
- malina1986 - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Korzystając, nie wiem dlaczego podpowiedzi zmieniły ortografię
- eSPe - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Uważam że ciekawym pomysłem podczas modernizacji i adaptacji pewnych sal w pałacu, byłoby wykozystan...
- eSPe - Niemczuk Honorowym Obywatelem Radzynia
Gdy mnie ktoś pyta, skąd pochodzę - odpowiadam, że Z Radzynia Podlaskiego i dodaję - to niedaleko Wi...
- akotyla - Spotkania z historią u Potockich 2025
rozumiem że ja za to zapłaciłem w podatku?
- winiek
Żurek świąteczny |
inka | |||
piątek, 02 kwietnia 2010 01:23 | |||
SKŁADNIKI: 2,5 l wywaru (kostki rosołowe) lub wody 500 ml zakwasu na żur (opcjonalnie żurek z torebki) 10 jaj na twardo 500g białej parzonej kiełbasy 250g boczku wędzonego 500g białego sera 250ml śmietany, pieprz, sól, ząbek czosnku, ziele angielskie, liść laurowy
WYKONANIE Do wywaru ugotowanego z boczku dodajemy żur, pokrojone w kostkę: kiełbasę, biały ser, kiełbasę oraz jajka pokrojone na ćwiartki, przyprawy a także posiekany i roztarty z solą czosnek. Zupę zagotować przyprawiając śmietaną. Dla zaostrzenia smaku można dodać 2 łyżki tartego chrzanu.
|