
Komentarze
- Pracuj w UM
 Burmiś nie podał ile kasy daje?
 - panter
- Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
 Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim. Zadaszoną główną trybunę wraz z sztuc...
 - sportek
- Bezpiecznie na wsi mamy – upadkom zapobiegamy
 O upadkach związanych z rolnictwem to najlepiej wiedzą na górze już od 35 lat. A czy zapobiegamy upa...
 - kinga75
- Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
 O swoje latorośle to się nie martwię. https://demotywatory.pl/5317029/Chyba-kazdy-pracodawca-ma-nadz...
 - pioter
- Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
 Z tymi częściami rowerowymi, to się tak @pioter nie rozpędzaj, bo póki co, to nie wiadomo czym twój ...
 - HT
| Żurek świąteczny | 
| inka | |||
| piątek, 02 kwietnia 2010 01:23 | |||
| SKŁADNIKI: 2,5 l wywaru (kostki rosołowe) lub wody 500 ml zakwasu na żur (opcjonalnie żurek z torebki) 10 jaj na twardo 500g białej parzonej kiełbasy 250g boczku wędzonego 500g białego sera 250ml śmietany, pieprz, sól, ząbek czosnku, ziele angielskie, liść laurowy 
 WYKONANIE Do wywaru ugotowanego z boczku dodajemy żur, pokrojone w kostkę: kiełbasę, biały ser, kiełbasę oraz jajka pokrojone na ćwiartki, przyprawy a także posiekany i roztarty z solą czosnek. Zupę zagotować przyprawiając śmietaną. Dla zaostrzenia smaku można dodać 2 łyżki tartego chrzanu. 
 | 


