Komentarze
- Od jutra powraca autobus na PKP
I wykrakałeś ;) , bo nie pasi, skoro wyjeżdża z PKP o 6:25 , to przejazd Międzyrzecką, Ostrowiecką, ...
- komentator - Od jutra powraca autobus na PKP
Dwa z tych kursów ograją zarazem połączenia do Lublina 10:58 i 19:46 Tylko nie wiem czy 5pln bez wzg...
- winiek8 - Od jutra powraca autobus na PKP
Z Paszk do Bedlna bus będzie jechał pół godziny, godzina na końcu to odjazd z Bedlna, na górze tabel...
- Admin iledzisiaj.pl - Od jutra powraca autobus na PKP
Już widzę jak wszyscy pchają się do jazdy jak podróż z Paszk do PKP ma trwać godzinę. Tyle to sie je...
- Radzyniak79 - Od jutra powraca autobus na PKP
no jest zabielska & bulwary. teraz chyba pasi?
- winiek
Pascha wielkanocna |
inka | |||
piątek, 02 kwietnia 2010 01:17 | |||
SKŁADNIKI: 1 kg tłustego niekwaśnego twarogu 120 g masła 8 surowych żółtek 350 g cukru pudru po 50 g rodzynek, łyżka koniaku, łuskanych orzechów laskowych, włoskich, migdałów po 30 g suszonych fig i daktyli 2 łyżki drobniutko pokrojonej smażonej skórki pomarańczowej wiśnie z konfitury lub inne owoce kandyzowane do przybrania
WYKONANIE: Umyte rodzynki sparzyć wrzątkiem, osączyć, ułożyć w miseczce, skropić koniakiem. Orzechy i migdały usiekać. Drobno pokroić daktyle i figi. W makutrze (lub mikserze) utrzeć masło na pianę i cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku i łyżce cukru. Do doskonale utartej masy maślanej dodawać
|