
Komentarze
- Rozmowy przy stole z „Ranczem” w tle!
Ciekawe ile kosztowała ta impreza? Trzeba będzie w tej sprawie złożyć wniosek od dostęp do informacj...
- malina1986 - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Korzystając, nie wiem dlaczego podpowiedzi zmieniły ortografię
- eSPe - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Uważam że ciekawym pomysłem podczas modernizacji i adaptacji pewnych sal w pałacu, byłoby wykozystan...
- eSPe - Niemczuk Honorowym Obywatelem Radzynia
Gdy mnie ktoś pyta, skąd pochodzę - odpowiadam, że Z Radzynia Podlaskiego i dodaję - to niedaleko Wi...
- akotyla - Spotkania z historią u Potockich 2025
rozumiem że ja za to zapłaciłem w podatku?
- winiek
Pascha wielkanocna |
inka | |||
piątek, 02 kwietnia 2010 01:17 | |||
SKŁADNIKI: 1 kg tłustego niekwaśnego twarogu 120 g masła 8 surowych żółtek 350 g cukru pudru po 50 g rodzynek, łyżka koniaku, łuskanych orzechów laskowych, włoskich, migdałów po 30 g suszonych fig i daktyli 2 łyżki drobniutko pokrojonej smażonej skórki pomarańczowej wiśnie z konfitury lub inne owoce kandyzowane do przybrania
WYKONANIE: Umyte rodzynki sparzyć wrzątkiem, osączyć, ułożyć w miseczce, skropić koniakiem. Orzechy i migdały usiekać. Drobno pokroić daktyle i figi. W makutrze (lub mikserze) utrzeć masło na pianę i cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku i łyżce cukru. Do doskonale utartej masy maślanej dodawać
|