
Komentarze
- Spotkajmy się nad Białką 2025!
Może niech przy okazji zarządzający wykonawcami robót na ul. Partyzantów weźmie udział w tej akcji. ...
- epemil190 - Mamy 160 tysięcy na program Senior+
gdzie powołano spółkę która podobne pieniążki przytuliła dla grupy 15 seniorów,a pozostałe stowarzys...
- FOX58 - Oszust zatrzymany przez kryminalnych, gdy przejech...
pokłosie burdelu na wschodzie -dzwonią ukraińcy z kraju który nie funkcjonuje. Inaczej by to czyścil...
- winiek - Pozytywna ocena formalna „Szwajcara”
Myślę że to odpowiedni moment, aby uzyskać środki na budowę takiego centrum. Środki zarówno krajowe ...
- eSPe - Pozytywna ocena formalna „Szwajcara”
Czy tu chodzi o to że Szwajcarzy chcą nam dać duże pieniądze za darmo? Na jakich warunkach i ile ? B...
- kinga75
Pascha wielkanocna |
inka | |||
piątek, 02 kwietnia 2010 00:17 | |||
SKŁADNIKI: 1 kg tłustego niekwaśnego twarogu 120 g masła 8 surowych żółtek 350 g cukru pudru po 50 g rodzynek, łyżka koniaku, łuskanych orzechów laskowych, włoskich, migdałów po 30 g suszonych fig i daktyli 2 łyżki drobniutko pokrojonej smażonej skórki pomarańczowej wiśnie z konfitury lub inne owoce kandyzowane do przybrania
WYKONANIE: Umyte rodzynki sparzyć wrzątkiem, osączyć, ułożyć w miseczce, skropić koniakiem. Orzechy i migdały usiekać. Drobno pokroić daktyle i figi. W makutrze (lub mikserze) utrzeć masło na pianę i cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku i łyżce cukru. Do doskonale utartej masy maślanej dodawać
|