
Komentarze
- Spotkajmy się nad Białką 2025!
Może niech przy okazji zarządzający wykonawcami robót na ul. Partyzantów weźmie udział w tej akcji. ...
- epemil190 - Mamy 160 tysięcy na program Senior+
gdzie powołano spółkę która podobne pieniążki przytuliła dla grupy 15 seniorów,a pozostałe stowarzys...
- FOX58 - Oszust zatrzymany przez kryminalnych, gdy przejech...
pokłosie burdelu na wschodzie -dzwonią ukraińcy z kraju który nie funkcjonuje. Inaczej by to czyścil...
- winiek - Pozytywna ocena formalna „Szwajcara”
Myślę że to odpowiedni moment, aby uzyskać środki na budowę takiego centrum. Środki zarówno krajowe ...
- eSPe - Pozytywna ocena formalna „Szwajcara”
Czy tu chodzi o to że Szwajcarzy chcą nam dać duże pieniądze za darmo? Na jakich warunkach i ile ? B...
- kinga75
Mazurek pomarańczowy - świąteczny |
inka | |||
piątek, 02 kwietnia 2010 00:14 | |||
SKŁADNIKI: Na ciasto 60 dag mąki 25 dag cukru 35 dag masła 3 żółtka szczypta soli Masa 1 opakowanie kremu karpatkowego wg przepisu na opakowaniu 1 słoik dżemu pomarańczowego 3 szt. pomarańcz Kandyzowane skórki pomarańczowe, orzechy laskowe bez skórki, płatki migdałów WYKONANIE: Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć je na godzinę do lodówki. Następnie wyjąć i rozłożyć na blasze w formę niezbyt grubego placka (ok. 1 cm). Piec około 15 minut na złoty kolor w temp. 200°C. Wystudzone ciasto posmarować dżemem, następnie masą karpatkową i ułożyć kawałki pomarańczy oraz skórki pomarańczowe kandyzowane. Udekorować orzechami i płatkami migdałów.
|