Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 19 lipca 2024 imieniny: Alfred, Wincenty, Włodzisław

OPINIE 10/2010

Monika Dudzik   
niedziela, 07 listopada 2010 21:50

OPINIE 10/10

Drodzy Czytelnicy!

Do wyborów samorządowych już niespełna dwa tygodnie, do debaty organizowanej wspólnie z portalem iledzisiaj.pl i Radzyńskim Stowarzyszeniem dla Kultury „Stuk-Puk” – kilka dni. Wyrażamy przekonanie, że odbędzie się ona w zaplanowanej formie, a mieszkańcy dopiszą licznie. W dzisiejszym numerze prezentujemy także poradnik wyborcy (czyli jak głosować, aby nasze głosy były ważne) oraz garść statystyk wyborczych.

Wracamy także do tematów związanych z sytuacją w szpitalu – a konkretnie, do rozmów ze związkami zawodowymi na temat podwyżek. Polecamy także uwadze materiał dotyczący podpisania umowy na wybudowanie krytej pływalni przy Zespole Szkół Ponadgimnazjanych w Radzyniu.

Przypominamy też o naszym konkursie, w którym nagrodą jest telewizor. Zbierajcie kupony i wygrywajcie!

 

Redaktor Naczelna

Monika Dudzik

 

Komentarze  

 
#1 prośba do organizatorów debaty.007 2010-11-07 22:29
Proszę o umieszczenie potwierdzenia od kandydatów o udziale w debacie .Zapewne każdy chce wiedzieć czy się odbędzie w proponowanym składzie . Zgonić tłum to nie sztuka ;-)
 
 
#2 Super okładkajanek 2010-11-07 22:36
Najbardziej czaderski jest tatuaż na sercu Pana Rębka. Czy to symbol przedwyborczych cierpień, czy niewzruszonej wiary, która góry przenosi lub być może głosów przysparza? Tak czy inaczej brawo redakcja i oczywiście Grafik.Najlepsza okładka waszej gazety - BRAAAWOO!Z drugiej strony ciekawe jest jak poradzi sobie z takim konkurentem Pan Kowalczyk na debacie. :-*
 
 
#3 RE: OPINIE 10/2010hellsing 2010-11-08 00:01
Okładka genialna, złoty pędzel dla grafika. Podoba mi się moc płynąca z tej autosugestii większych mięśni burmistrza. No i jeszcze jak Janek napisał wcześniej wytatuowane serce na piersi. Nie jednokrotnie poruszałem już temat "Niechaj lud spogląda, jak na kolana przed Bogiem padam, me poparcie rośnie co w brukowcach badam ." czyli historii o nieskazitelnej wierze męczennika idącego na śmierć za swoją wiarę. Koniec tych szopek czas zmądrzeć i przesiać prawdę o fałszu. Bo okiem patrzysz i nie widzisz, a prawda tkwi w rozumie potrafiącym rozróżnić dobre intencje od socjopatycznej gadki. Wróć... miało być socjotechnicznej, trochę się zapędziłem.
 
 
#4 RE: OPINIE 10/2010Jedrek1981 2010-11-08 00:05
Sądzę że poddałeś tą okładkę zbyt krótkiej analizie bo nie wspomniałeś o jakże ważnym szczególe. Przyjrzyj się szyi pana Rębka. Długa strusia szyja, a co robi struś? Chowa ją w piasek. Hahah xD chciałbym by jakiś redaktor odpowiedział mi czy dobrze to zinterpretowałem. Bo jeśli tak to mamy do czynienia z prawdziwym dziełem ^.^
 
 
#5 RE: OPINIE 10/2010sprawiedliwy 2010-11-08 11:48
A mnie ciekawi jak zakończy się piątkowa akcja pracowników fizycznych urzędu,którzy przenosząc meble w urzędzie pracy dosłownie przewracali się z nadmiaru alkoholu.była nawet policja.Ciekaw jestem czy burmistrz ich usunie z pracy czy pozostawi pijaków na stanowisku zabierając tym miejsce pracy dla tych którzy jej naprawde potrzebują
 
 
#6 RE: OPINIE 10/2010Jedrek1981 2010-11-08 20:11
Nie bądź waćpan taki infantylny. Strach pomyśleć co by było gdyby ciebie podczas czyszczenia pisuarów w publicznej toalecie(wykonując tą robotę musisz być stale pod telefonem) złapali na alkomat. Za pewne tłumaczyłbyś się tym, że dopiero co płukałeś jamę ustną wysokoprocentowym płynem do higieny jamy ustnej. A tak na poważnie. Ludzie twojego pokroju jedyne co potrafią to zawiadomić służby miejskie. A w tym wypadku patrząc na Twoja wypowiedź patrzę i widzę zacietrzewionego człowieka upierającego się przy jakiś bzdurnych wpojonych do głowy przyzwyczajeń z dzieciństwa. Jeżeli komuś się zdarzy(jeśli faktycznie się zdarzyło i nie jest to durna prowokacja, a jeśli jest to postaram się za wszelką cenę tego dowieść i dopilnować byś za wszelką cenę poniósł za to konsekwencje) to jest coś takiego jak pouczenie, jest dużo lepsze niż dyscyplinarka. A co może oni nie potrzebują tej pracy? A może wydawało Ci się coś za komiczne co wcale takie nie było. Człowiek zmęczony to człowiek nie wydolny biologicznie, jeżeli ciężko pracuje może to doprowadzić do przemęczenia. Pamiętaj, w naszym mieście nie ma bezrobotnych. Są ludzie, którzy, albo nie chcą pracować, albo nie wiedzą gdzie pójść po pracę i zapewniam Cię, że nikt o to miejsce pracowników fizycznych się nie ubiega pchając się drzwiami i oknami. Zacznij używać głowy, mniej gadaj, więcej działaj, wszyscy na tym skorzystają.
 
 
#7 dyscyplinaanonim 2010-11-08 20:50
ordnung - porządek, dla mniej wtajemniczonych w język niemiecki. Zgłoszenie do przełożonego, że podwładny był niedysponowany, nie jest donosicielstwem jak sugerujesz, tylko obowiązkiem, porządkiem który powinien panować. Żadne przestępstwo przeciw prawu nie ma prawa przejść niezauważalnie lub być zbagatelizowane. To za komuny można było się nap*** jak wór i jeszcze za to premię dostać.
Najwyższa pora, aby słynny niemiecki "ORDNUNG" i do nas zawitał.
 
 
#8 debatapanter 2010-11-08 23:21
Coś mi się zdaje, że jednak Rębek nie będzie uczestniczył w debacie, a szkoda, bo jestem ciekaw czy przekona ludzi do siebie. PS. ale na Kowalczyka to już na pewno nie zagłosuję.
 
 
#9 RE: OPINIE 10/2010sprawiedliwy 2010-11-09 09:04
jedrek1981 akurat nie czyszczę pisuarów,choć przypuszczam że ty bys chciał.Ale ta praca wymaga wyższych kwalifikacji niż ty posiadasz.Ale gówna pewnie sprzątasz ,a nawet przypuszczam je potem wpieprzach w zakamarkach parku miejskiego
 
 
#10 garb Kowalczykamarszek 2010-11-09 15:11
jedrek 1981 ty też nie jesteś zbyt wnikliwy w analizie okładki. Może wynika to ze zbyt młodego Twojego wieku a może po prostu z niedouczenia. Czyżbyś nie zauważył garbu Kowalczyka na okładce Opinii. Biedny człowiek tyle musi dźwigać na swoich biednych, starych i schorowanych plecach... To może czas już rzeczywiście przejść na tą w pełni zasłużoną i ciężko wypracowaną emeryturę. Nie byłbym sobą gdybym również nie wspominał o parciu na władzę niektórych kandydatów na radnych np. jednego ze strażników miejskich!!! Jakim jest funkcjonariuszem każdy wie a jakim będzie radnym??? PORAŻKA!
 
 
#11 debatales 2010-11-09 19:35
Przeczytałem Opinie i patrząc na ich obiektywizm nie dziwię się ,że Rębek nie uczestniczy w debacie przez nie współorganizowaną.
 
 
#12 opinieLomoZ 2010-11-09 20:31
Przecież "opinie" to M. Dudzik co = Kowalczyk i spółka. taki obiektywizm jak z koziej d.... trąba.
 
 
#13 to prosteRedaktor.K 2010-11-09 20:42
skoro dla Ciebie to się równa i masz tyle pewności to przywołaj tu jednego rzeczywiście obiektywnego, który się z nikim nie równa. myślę, ze w naszym mieście to równie karkołomne jak organizowanie debaty.
 
 
#14 Więcej spokojuradzyniak.onet 2010-11-09 22:51
Jeszcze tylko 2 tygodnie i wymarzona emerytura. Zegar tyka.
 
 
#15 coś o dziennikarzach...M21 2010-11-09 22:54
żaden dziennikarz nie powinien utożsamiać się z jakąkolwiek partią polityczna to podstawa. Z tego co wiem, w tygodniku "Opinie" nie ma takiej osoby i zarzuty stawiane wobec p. Moniki D. są absurdalne... bezstronność jest zachowana. A prawdę zawsze trzeba ujawniać niezależnie od znajomości. Na PRAWDĘ składają się minimum 2 zródła, więc jesli chodzi o wybory, to osoby nie związane z żadną partią polityczną i tak wyciągną należyte wnioski z zachowań kandydujących...a jak wiadomo kandydatów na stanowisko burmistrza jest 3. Miejmy nadzieje, że debata się odbędzie. Czego bardzo życzę organizatorom! :-)

Jak łatwo zawsze kogoś obrzucić błotem będąc anonimowym interlokutorem...
 
 
#16 RE: OPINIE 10/2010Jedrek1981 2010-11-11 22:47
A biłeś się kiedyś "Marszek"? Pan Kowalczyk trzyma gardę dużo lepiej niż Rębek. To nie garb. Ma schowaną w ręce głowę ,żeby ciężej było go trafić :P Podejrzewam, że wiele starszy ode mnie nie jesteś skoro wypisujesz takie głupoty. Rębek to wystawił się jakby miał za dużo zębów w buzi i chciał co by go Kowalczyk kilku pozbawił. To prawda, że pan Rębek pali bardzo dużo papierosów? I dlatego ma tak zniszczoną cerę? No i jeszcze te siwe włosy. Ja tam nie wiem kto jest starszy i dużo bardziej przez życie zniszczony.
 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.