SPOSÓB NA CEBULĘ
Jeśli nie chcemy, aby cebula była zbyt mocno wyczuwalna w naszych potrawach, a smak pozostał, należy ją sparzyć wrzątkiem lub zeszklić na tłuszczu ROZMRAŻAMY RYBĘ
Zamrożone filety rybne polecam rozmrażać obłożone pokrojoną cebulą, selerem i plastrami cytryny oraz posypane przyprawą do ryby, podnosi to walory smakowe i jakość ryb MASA BUDYNIOWA
Jeśli nie chcemy, aby masa budyniowa się przypaliła, to podczas gotowania najpierw należy zagotować w garnku 1/4 szklanki wody, a dopiero do gotującej się wody wlać mleko
RÓWNY BISZKOPT
Biszkopt będzie równy, jeśli wyłożymy papierem lub natłuścimy i wysypiemy tartą bułką TYLKO SPÓD tortownicy
PIĘKNA PANIERKA
Jeśli do rozmąconego jajka dodamy odrobinę oleju, to panierka nie będzie odstawać od ryby, a bułka nie będzie się tak bardzo paliła na tłuszczu
|