Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 20 kwietnia 2024 imieniny: Agnieszki, Czesława

Reklama

Rozkład jazdy autobusówOgłoszeniaImprezy i wydarzeniaCeny paliw

Porady... nie od parady...

SPOSÓB NA CEBULĘ

Jeśli nie chcemy, aby cebula była zbyt mocno wyczuwalna w naszych potrawach, a smak pozostał, należy ją sparzyć wrzątkiem lub zeszklić na tłuszczu


ROZMRAŻAMY RYBĘ

Zamrożone filety rybne polecam rozmrażać obłożone pokrojoną cebulą, selerem i plastrami cytryny oraz posypane przyprawą do ryby, podnosi to walory smakowe i jakość ryb


MASA BUDYNIOWA

Jeśli nie chcemy, aby masa budyniowa się przypaliła, to podczas gotowania najpierw należy zagotować w garnku 1/4 szklanki wody, a dopiero do gotującej się wody wlać mleko


RÓWNY BISZKOPT

Biszkopt będzie równy, jeśli wyłożymy papierem lub natłuścimy i wysypiemy tartą bułką TYLKO SPÓD tortownicy


PIĘKNA PANIERKA

Jeśli do rozmąconego jajka dodamy odrobinę oleju, to panierka nie będzie odstawać od ryby, a bułka nie będzie się tak bardzo paliła na tłuszczu