Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 13 listopada 2024 imieniny: Arkadia, Mikołaj, Stanisław

Reklama

A u Capa - Świnioburger!

Mariusz Szczygieł   
sobota, 22 kwietnia 2017 16:30

Już po świętach...

Sałatki zjedzone, wędzone mięsa też już się powoli kończą... Czas zjeść coś treściwego. Paweł Celiński proponuje nam świnioburgera. Co to takiego? Jak go robi Paweł? Zobaczcie na filmie.

 

Komentarze  

 
#1 Jak?zjp 2017-04-22 21:55
Bardzo proszę jeszcze o zamieszczenie filmu instruktażowego z konsumpcji tych kanapek, bo nie bardzo mogę sobie ją wyobrazić :P !
 
 
#2 :Dcason 2017-04-22 21:57
Fajny sposób na promowanie pubu. Z chęcią przy następnej wizycie w lokalu spróbuję tego burgera :D
 
 
#3 szału nie marpps@op.pl 2017-04-23 15:36
Byłem widziałem szału nie ma.więcej nie pójdziemy tam
 
 
#4 do rppsradzyniak95 2017-04-23 18:49
Widac trafilismy na Magde Gessler xD kawiorów i homarow brakuje panu ;D
 
 
#5 Nie oszukujmy siętechnika 2017-04-23 23:09
Nie oszukujmy się, ale w Radzyniu ciężko jest dobrze zjeść. Faktycznie jest Pauza na budowlanych i Manhatan, jednak obie restauracje nie prezentują zbyt wysokiego poziomu. Jest również Gryzli, niestety większość rzeczy pochodzi z puszek albo z folii. Kupna bułka w dobrym burgerze to jakieś nieporozumienie, wątpliwej jakości sosy, dziwne sałatki i mrożone frytki. Nie twierdzę, że nie da się tego jeść, ale kompletnie nie rozumiem zachwytu nad umiejętnością połączenia kilku gotowych składników w jedno danie. Oczywiście w Radzyniu trudno oczekiwać czegoś lepszego, też ze względu na cenę - dobre jedzenie kosztuje odpowiednio więcej. Choćby w Warszawie wydanie na hamburgera 15-18 złotych jest śmieszne, ponieważ ceny w dobrych lokalach zaczynają się od ok. 25-30 i idą wzwyż. W przypadku braku smacznych lokali najlepszym pomysłem według mnie, jest gotowanie w domu, ze sprawdzonych produktów :)
 
 
#6 upcason 2017-04-23 23:16
Tylko podchodząc do biznesu trzeba przemyśleć rynek zbytu. Nie oszukujmy się, kto by w radzyniu zapłacił 30zł za burgera? Ludzie by powiedzieli że przedsiębiorca chyba upadł na głowę z taką ceną. Dlatego produkty dostosowuje się do odbiorców.
 
 
#7 uptechnika 2017-04-24 10:06
Oczywiście w Radzyniu można zjeść dania z najlepszych składników - wystarczy przyrządzić je we własnym domu. Choćby pizza - osobiście nie skusiłbym się na nią w żadnym miejscu na mieście. W domu przygotowuje ją z mąki uzyskiwanej w młynie na Warszawskiej ze zboża moich rodziców mieszkających na wsi, od nich mam pomidory do sosu, czosnek, cebulę i inne warzywa. Wszystko najlepsze i świeże. Dobry parmezan czy grana padano można bez problemu kupić w Tesco albo Lidlu. Dobrze wiem, że w Gryzli używają najtańszego sera ze Spomleku, na dodatek sprzedawanego jako okrawki w kilkukilogramowych paczkach, który ani trochę nie nadaje się do pizzy. Kluczem do dobrego smaku są odpowiednie produkty i szacunek, którymi powinniśmy je darzyć.
 
 
#8 RE: A u Capa - Świnioburger!Szwagier Chucka Norrisa 2017-04-24 10:18
jak ludziom smakuje to mogą być i skrawki ze Spomleku, kazdy je co uważa , nikt nikomu na siłe nie wciska ;)
 
 
#9 Do Szwagratechnika 2017-04-24 10:29
Każdy powinien być świadomy tego, co dostaje. Jeśli ktoś płaci za posiłek, oczekuje najlepszych składników. Skrawki powiedzmy złe nie są, ser ze Spomleku jest naprawdę świetny, jednak ten konkretny rodzaj po prostu nie nadaje się na pizzę.
 
 
#10 do technikaSzwagier Chucka Norrisa 2017-04-24 10:53
no jasne że powinien byc świadomy, ale kto to wie co tam podaja w tych restauracjach... czasami lepiej smakuje danie w mlecznym barze za 12zł niz lokalu restauracjach. Tak czy inaczej życze Wszystkim tylko tych dobrych dań :)
 
 
#11 Do technikakylo79 2017-04-24 12:26
Wolę jeść w Gryzli za 15-18 pln niż w Wa-wie za 30. Sądzę że jeszcze mocno byś się zdziwił z jakich to "dobrych" produktów powstał ten burger za 30 pln. Nie ma to jak próba lansu na Wa-wę :)
 
 
#12 do kylo79technika 2017-04-24 12:47
Doskonale wiem z jakich produktów przygotowywany jest mój ulubiony burger za 30 zł (ceny za black angusa albo rib eye'a są jeszcze wyższe), ponieważ znam właściciela baru. Jak będziesz w tej lansowanej Warszawce zapraszam na Kruczą. I dla jasności nie próbuję nikogo ani niczego lansować. Wyraziłem tylko swoje zdanie. Uwierz mi, że ciężko i uczciwie w życiu pracowałem, dzięki czemu wydanie 30 zł na burgera nie jest dla mnie niczym wyjątkowym.
 
 
#13 do technikakylo79 2017-04-24 12:59
A skoro tak to co innego.Sorry za to. Myślałem że jesteś typowym "znawcą"(bywalec McDonalda czy innej sieciówki) których teraz jest nie mało.
 
 
#14 kylo79technika 2017-04-24 13:06
McDonaldy omijam z daleka :P Są różne gusta i podniebienia - nikomu nie zabraniam jeść tam, gdzie mu smakuje, nikogo z tego powodu nie szykanuje. Gryzli nie smakuje, nie chodzę tam żeby zjeść, a jedynie żeby napić się piwa ze znajomymi (mają naprawdę duży wybór) i pobyć w przyjemnej atmosferze (kiedyś chodziłem do Kofi, ale jak dla mnie przesiąkło ohydną polityką Jakubowskiego), bo tego im odmówić nie można. Poza tym robią świetne lemoniady i parzą dobrą yerbę :) Lubię Gryzli tak czy siak, bo to jedyne tak fajne miejsce w którym mogę posiedzieć, kiedy wracam do Radzynia.
 
 
#16 RE: A u Capa - Świnioburger!paznokieć 2017-04-24 13:24
Technika, smutek mnie ogarnia, kiedy czytam twoje wypowiedzi. Tu Radzyń - heloł! Najpopularniejszy MARKET to Biedronka. Ludzie kupują po najtańszych cenach i liczą się z każdym groszem. Dla wielu te 18 za hamburgera to za dużo, bo za tyle to zrobią obiad na niedzielę dla całej rodziny. :sad:
 
 
#17 do Adminatechnika 2017-04-24 13:28
W jakim celu został podlinkowany ten artykuł? :D To znaczy, że Gryzli też oszukuje? A może inne restauracje w Radzyniu? Ludzie mogą pisać co chcą. Nie przestanę jeść w Platterze z obawy, że podadzą mi kranówkę i nadal moim ulubionym sushi będzie Soto. Ja wiem, że niektórzy wyznają lokalny patriotyzm, ale zasada my jesteśmy źli, ale oni są gorsi, więc jesteśmy dobrzy jest co najmniej głupia. Swoją drogą od Administratora tego portalu oczekiwałem dziennikarskiej rzetelności i bezstronności a "WAŁSZAWY" ;)
 
 
#18 od AdminaAdmin iledzisiaj.pl 2017-04-24 14:16
Administrator portalu nie miał z tym komentarzem nic wspólnego. Proszę uważnie przeczytać nick użytkownika, który umieścił komentarz. To na pewno nie Admin.
 
 
#19 RE: A u Capa - Świnioburger!malina1986 2017-04-24 23:06
Dalej żywcie się burgerami, hot-dogami, pizzami i tym podobnym badziewiem. Onkolog i grabarz już na was czekają.
 
 
#20 omgkonikpolny 2017-04-25 21:04
zajdz do zajazdu wiedenskiego bylem na swoiskim jedzeniu u nich ...nie smierdzialo chemia i porozmawialem z kucharka nawet milo sympatycznie niezbyt drogoi najwazniejsze moze w tym wszystkim ....na naturalnym towarze robione czuc to ,,,a odwiedzam dosyc czesto inne przybytki kulinarne
 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.