Reklama
Komentarze
- Odpowie za uszkodzenie Pałacu Potockich
Brawa dla I LO na Partyzantów! W najnowszym rankingu Perspektyw są na 504. pozycji (623. w 2023 r.) ...
- emenemsik - Odpowie za uszkodzenie Pałacu Potockich
Idiota niech płaci za szkody i miesiąc ulice zamiata
- lukas1 - Wesołych Świąt!
Wydawało mi się że znikł artykuł o kolejnej tragicznej śmierci nastolatka, ale widocznie było to na ...
- niepokorny - Wesołych Świąt!
Nie wiem o co chodzi, ale gdyby była, to komentarza powyżej raczej by nie było...
- Admin iledzisiaj.pl - Wesołych Świąt!
Myślałem naiwnie że na tym portalu nie ma cenzury pitiful!
- niepokorny
W Radzyniu Rębek i Bierecki zdeklasowali rywali |
Mariusz Szczygieł | |||
poniedziałek, 10 października 2011 03:49 | |||
Jerzy Rębek - kandydat na posła i Grzegorz Bierecki - kandydat na senatora, uzyskali największą liczbę głosów w Radzyniu Podlaskim. Krótko mówiąc, w Radzyniu wybory parlamentarne wygrał PiS. Jerzy Rębek zdobył 2238 głosów wyborców, a startujący w tych samych barwach do senatu Grzegorz Bierecki 2443 głosy. Tadeusz Sławecki - drugi z najpoważniejszych radzyńskich kandydatów na posła uzyskał 1479 głosów. Na trzecim miejscu znalazł się kandydat PO - Stanisław Żmijan z 674 głosami. Przychylności radzyńskich wyborców nie zaskarbiła sobie lokalna lewica. Na Mirosławę Piasko - kandydatkę SLD głosowało 185 osób - niewiele więcej od rozpoczynającego przygodę z polityką Marcina Krzykały (z listy PO) - 161 głosów. W wyścigu do senatorskiego fotela z gdańszczaninem Grzegorzem Biereckim poległ Józef Bergier (PO). To niewątpliwie bolesny policzek dla radzyńskiej Platformy. Przybysz znad morza zdobył ponad 600 głosów więcej od "pewniaka" Platformy z Białej Podlaskiej. W starciu z Biereckim poległ również młody kandydat ludowców. Przemysław Litwiniuk zdobył 1372 głosy. Jaki wynik będzie w powiecie? Kto zostanie posłem i senatorem z okręgu 7? O tym będziemy Was na bieżąco informować. Podane wyniki pochodzą z informacji uzyskanych w lokalach wyborczych. Mogą się nieznacznie różnić od wyników podanych ostatecznie przez Państwową Komisję Wyborczą.
|
Komentarze
źródło: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20111010/WYBORYPARLAMENTARNE01/602777617,
Z tej strony wynika że "siódemka" ma tylko dla PiSu tylko 4-ry miejsca!!
J. Rębek 2238 i 1242 (razem 3480); T. Sławecki 1479 i 446 (1925). W Białej Podlaskiej TS 174 JR 57. Potwierdzają się wyniki z Dziennika. Można składać gratulacje Panu Jerzemu.