Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama
Komentarze
- Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
Mi przeszkadzało i na pewno pisałem o tym na tym portalu. O to właśnie chodzi nie "wchodźmy w buty "...
- yzzum - Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
buteleczka 0.7 dla mnie, może być samogonik i ja też zajmę się KRUSem. w ramach tej akcji mogę za bu...
- Bycy - Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
A poprzedni burmistrz ilu pracowników przyniósł w teczce ... jakoś nikomu to nie przeszkadzało
- kavika - Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
Nie to żebym konkretnie czepiał się tej pani, bo jej nie znam. Bardziej chodzi mi o "system". Pan An...
- yzzum - Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
Tez bym tak sobie myślał gdybym wiedział że na którekolwiek stanowisko taka osoba wygrała "otwarty" ...
- yzzum
Uczniowie ZSP na targach EuroGastro 2015 |
Michał Maliszewski | |||
środa, 01 kwietnia 2015 08:00 | |||
W minionym tygodniu uczniowie kl. 2tg technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim mieli niecodzienną okazję uczestniczyć w 19 Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro 2015 w Warszawie. Opiekunami grupy uczestniczącej w targach byli nauczyciele praktycznej nauki zawodu: Agnieszka Śledź, Elżbieta Stasiowska i Jacek Michalak. Jest to największe wydarzenie targowe w Polsce dedykowane branży gastronomicznej. Ideą targów EuroGastro jest przedstawienie różnorodnej oferty produktów, usług i rozwiązań dla gastronomii. Uczestniczą w nich przedstawiciele wiodących firm branżowych z Polski i z zagranicy, właściciele i menadżerowie restauracji, kawiarni, firm cateringowych, lodziarni i cukierni, dystrybutorzy produktów i usług dla gastronomii, kucharze i szefowie kuchni. Ponadto w tegorocznych targach uczestniczyli także znani z ekranów telewizyjnych mistrzowie kulinarni np.: Robert Sowa, Kurt Scheller, Pascal Brodnicki, Grzegorz Łapanowski, Teo Vafidis, Artur Świerżewski i wielu innych, z którymi uczniom ZSP udało się spotkać. Targi EuroGastro dały młodzieży możliwość spotkania się oraz konsultacji z doświadczonymi i uznanymi osobowościami z branży. Jednocześnie jest to szansa na poznanie nowych przepisów, odkrywanie smaków i nowatorskich połączeń produktów, a więc poszerzanie wiedzy jak tworzyć coraz smaczniejsze i piękniejsze potrawy. Targi są także okazją do poszukiwania kulinarnych inspiracji oraz poznania aktualnych trendów i kierunków rozwoju branży. Wydarzenie to odbyło się pod Honorowym Patronatem Janusza Piechocińskiego - Wiceprezesa Rady Ministrów i Ministra Gospodarki. Warning: No images in given directory. Please check the directory!
|