
Komentarze
- Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim. Zadaszoną główną trybunę wraz z sztuc...
- sportek - Bezpiecznie na wsi mamy – upadkom zapobiegamy
O upadkach związanych z rolnictwem to najlepiej wiedzą na górze już od 35 lat. A czy zapobiegamy upa...
- kinga75 - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
O swoje latorośle to się nie martwię. https://demotywatory.pl/5317029/Chyba-kazdy-pracodawca-ma-nadz...
- pioter - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
Z tymi częściami rowerowymi, to się tak @pioter nie rozpędzaj, bo póki co, to nie wiadomo czym twój ...
- HT - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
Myślę, że zarówno po uchwaleniu, jak i po uchyleniu tej uchwały życie mieszkańców Radzynia nie uległ...
- Admin iledzisiaj.pl
Spomlek wyprodukował nowy gatunek sera |
piątek, 17 lutego 2012 00:13 | |||
Dzisiaj już wiadomo, że tajemniczy ser zostanie zaprezentowany konsumentom około połowy marca, również wtedy zostanie przedstawiona jego nazwa bo do dnia dzisiejszego jest ona utrzymywana w tajemnicy. - Spomlek zawsze starał się wyznaczać nowe trendy, wprowadzać nowe produkty i w pewien sposób wpływać na rynek. W lipcu rozpoczęliśmy pierwsze próby z nowym produktem, które przebiegły bardzo obiecująco i postanowiliśmy przygotować kilka porcji, które są już w trakcie dojrzewania. W przypadku produktów tego typu jak Bursztyn czy Rubin, ten nowy ser również jest produktem długodojrzewającym. Nie jest to typowy ser kanapkowy, jest to ser o wyrafinowanym smaku skierowany bardziej w stronę koneserów niż tzw. „codziennych zjadaczy sera". Dzisiaj można powiedzieć, że dojrzewanie tego sera będzie trwało od 4 do 6 miesięcy. Tego sera raczej nie da się porównać do żadnego innego, który już znajduje się na rynku. Na pewno nie jest to klasyczna Gouda, na pewno nie jest to Rubin, jedno co można o nim powiedzieć to to, że posiada on wyrafinowany i specyficzny smak. Każdy z gatunków sera który produkujemy ma swoich wiernych konsumentów, jestem pewien, że i ten rodzaj znajdzie swoich stałych odbiorców. Jeśli chodzi o spożywanie tego sera... na pewno będzie się świetnie komponował z różnego rodzaju winami – słodkimi, półsłodkimi, wytrawnymi, ale nie chciałbym wpływać na dobór trunków bo każdy z nas ma inny gust. Jedno jednak jest pewne, sukcesem smaku tego sera, będzie spożywanie go w dobrym towarzystwie, miłej atmosferze i z dobrym, wybranym przez siebie winem – mówi kierownik warzelni, główny serowar Wojciech Styś. Warto przy okazji wspomnieć, że w sobotę (11.02) w hali Międzynarodowych Targów Lubelskich w Lublinie, podczas wieczornej gali przyznano Spomlekowi certyfikat – Marka Lubelskie. Ta marka raz do roku jest przyznawana najlepszym firmom z regionu przez Kapitułę powoływaną przez Marszałka Województwa Lubelskiego. Wyróżnienie to jest przyznawane podmiotom gospodarczym i instytucjom, które mogą poszczycić się wysokiej jakości, ekologicznymi produktami.
|
Komentarze