
Komentarze
- Konferencja Pamięć jest naszym obowiązkiem
https://wydarzenia.interia.pl/bliski-wschod/news-dom-jako-bron-13-pieter,nId,22161281 interes się kr...
- pioter - Konferencja Pamięć jest naszym obowiązkiem
Dobrze że można mówić co się naprawdę myśli bo nie na wszystkich portalach tak jest . Dziękuję admin...
- kinga75 - Opłaty za śmieci muszą się równać z kosztami
Z jednej strony masz rację, ale z drugiej strony taki tryb prowadzi do wielu problemów ze zdrowiem. ...
- for_sale - Opłaty za śmieci muszą się równać z kosztami
Komu chce się ślęczeć nad garami? Kupi sobie taki singiel gotowe żarcia i macie wzrosty we wszystkim...
- pioter - Opłaty za śmieci muszą się równać z kosztami
Niektóre miasta odchodzą od plastikowych worków na śmieci i nie odbierają frakcji zielonej, która je...
- radzyniak13
Spomlek wyprodukował nowy gatunek sera |
piątek, 17 lutego 2012 00:13 | |||
Dzisiaj już wiadomo, że tajemniczy ser zostanie zaprezentowany konsumentom około połowy marca, również wtedy zostanie przedstawiona jego nazwa bo do dnia dzisiejszego jest ona utrzymywana w tajemnicy. - Spomlek zawsze starał się wyznaczać nowe trendy, wprowadzać nowe produkty i w pewien sposób wpływać na rynek. W lipcu rozpoczęliśmy pierwsze próby z nowym produktem, które przebiegły bardzo obiecująco i postanowiliśmy przygotować kilka porcji, które są już w trakcie dojrzewania. W przypadku produktów tego typu jak Bursztyn czy Rubin, ten nowy ser również jest produktem długodojrzewającym. Nie jest to typowy ser kanapkowy, jest to ser o wyrafinowanym smaku skierowany bardziej w stronę koneserów niż tzw. „codziennych zjadaczy sera". Dzisiaj można powiedzieć, że dojrzewanie tego sera będzie trwało od 4 do 6 miesięcy. Tego sera raczej nie da się porównać do żadnego innego, który już znajduje się na rynku. Na pewno nie jest to klasyczna Gouda, na pewno nie jest to Rubin, jedno co można o nim powiedzieć to to, że posiada on wyrafinowany i specyficzny smak. Każdy z gatunków sera który produkujemy ma swoich wiernych konsumentów, jestem pewien, że i ten rodzaj znajdzie swoich stałych odbiorców. Jeśli chodzi o spożywanie tego sera... na pewno będzie się świetnie komponował z różnego rodzaju winami – słodkimi, półsłodkimi, wytrawnymi, ale nie chciałbym wpływać na dobór trunków bo każdy z nas ma inny gust. Jedno jednak jest pewne, sukcesem smaku tego sera, będzie spożywanie go w dobrym towarzystwie, miłej atmosferze i z dobrym, wybranym przez siebie winem – mówi kierownik warzelni, główny serowar Wojciech Styś. Warto przy okazji wspomnieć, że w sobotę (11.02) w hali Międzynarodowych Targów Lubelskich w Lublinie, podczas wieczornej gali przyznano Spomlekowi certyfikat – Marka Lubelskie. Ta marka raz do roku jest przyznawana najlepszym firmom z regionu przez Kapitułę powoływaną przez Marszałka Województwa Lubelskiego. Wyróżnienie to jest przyznawane podmiotom gospodarczym i instytucjom, które mogą poszczycić się wysokiej jakości, ekologicznymi produktami.
|
Komentarze