Komentarze
- Chirurgia wraca do szpitala
Nie jestem lewakiem a tym bardziej prawakiem - czy jakoś tak się zwiecie. Szpital, to też firma. Jed...
- eSPe - Chirurgia wraca do szpitala
espusiu coś zacytuję i pogrubię oki? Ciekawe czy będzieśz wiedział kogo cytuję a pogrubię kto ma daw...
- pioter - Chirurgia wraca do szpitala
myślisz że wystarczy dać mu różaniec,a wybitny fachowiec natychmiast stawi się w takim zaścianku jak...
- eSPe - Chirurgia wraca do szpitala
Właśnie tak. Aby sprostać unijnym wartościom czytaj normom trzeba nam aby państwo pomagało w budowie...
- pioter - Chirurgia wraca do szpitala
teraz czas na drugi. Należy ustanowić stypendium łącząc siły powiatu miasta i gminy dla studentów me...
- eSPe
Półfinał: Holandia - Urugwaj |
Zbigniew Smółko | |||
poniedziałek, 05 lipca 2010 23:00 | |||
K. Wierzyński Wierzyński pisał o Ricardo Zamorze, legendarnym hiszpańskim bramkarzu. Zawsze mnie kusiło, żeby zastrzec przed Czytelnikami, że jaka Barcelona taki Zamora i relację z meczu Orląt rozpocząć od wyżej zapodanego cytatu. A okazji było co niemiara, bo szczególnie w ostatnich trzech rundach Krzysztof Stężała nierzadko dokonywał cudów w radzyńskiej bramce. Frustracja napastników dorównywała nierzadko frustracji kibiców, a Krzysiek był chyba najjaśniejszym punktem Orlęciaków. Ostatnio poszła w miasto fama, że „Diablo” podpisał kontrakt z Podlasiem Biała Podlaska, ale to taka sama prawda, jak to, że wczoraj, rozdając autografy, Iniesta jednemu z kibiców podpisał umowę z Jagiellonią Białystok. Obstawiania Krzysztof się nie boi, ale co to byłby za bramkarz, jakby się bał… Kto przegra z Niemcami? Jeśli chodzi o spotkanie Urugwaju z Holandią, Latynosom będzie w tym meczu naprawdę ciężko, ponieważ nie zagra niezwykle przydatny Suarez. Wygląda na to, że Forlan będzie musiał wykonać ogromną pracę z przodu. Obawiam się jednak, że żadne starania nie wystarczą na silnych Holendrów, którzy wygrają ten mecz 3:1. Na zwycięzcę całego turnieju typuję natomiast Niemców. Oglądałem ich pierwszy mecz z Australią i naprawdę zagrali super. Potem nie mogłem oglądać spotkań z Serbią i Ghaną, ale to, co widziałem w spotkaniach z Anglią i Argentyną mi wystarczy. Grają świetnie, prezentują najlepszy futbol na tych mistrzostwach. Najbardziej zadziwiające jest przy tym to, ilu mają zawodników młodych, wcześniej niemal nieznanych. O Thomasie Müllerze wiele osób nie słyszało, a co dopiero o takim Mesucie Özilu… Krzysztof Stężała
|