Komentarze
- Odsłonięto tablicę upamiętniającą radzyńskich Żydó...
Stwierdzam że są tacy którzy o mnie wiedzą więcej niż ja sama
- kinga75 - Odsłonięto tablicę upamiętniającą radzyńskich Żydó...
Bulwersujące doniesienia o ks. Jacku K. "Mieli wielkie pretensje" Z relacji parafian wynika, że ks. ...
- radzyniak13 - Odsłonięto tablicę upamiętniającą radzyńskich Żydó...
A pewnie, po co o tym wspominać- to atak na Kościół i to "niedobra jest". A swoją drogą 75 latek i j...
- radzyniak13 - Odsłonięto tablicę upamiętniającą radzyńskich Żydó...
Przepraszam Boże za udających przyjaciół a ja nóż w kieszeni l
- kinga75 - Odsłonięto tablicę upamiętniającą radzyńskich Żydó...
Wielki szacun dla administratora Że dopuszcza komentarze niekoniecznie POprawne POlitycznie Brawo Ma...
- kinga75
Półfinał: Holandia - Urugwaj |
Zbigniew Smółko | |||
wtorek, 06 lipca 2010 00:00 | |||
…Trzyma w oczach i więzi, a gdy kula spada, K. Wierzyński Wierzyński pisał o Ricardo Zamorze, legendarnym hiszpańskim bramkarzu. Zawsze mnie kusiło, żeby zastrzec przed Czytelnikami, że jaka Barcelona taki Zamora i relację z meczu Orląt rozpocząć od wyżej zapodanego cytatu. A okazji było co niemiara, bo szczególnie w ostatnich trzech rundach Krzysztof Stężała nierzadko dokonywał cudów w radzyńskiej bramce. Frustracja napastników dorównywała nierzadko frustracji kibiców, a Krzysiek był chyba najjaśniejszym punktem Orlęciaków. Ostatnio poszła w miasto fama, że „Diablo” podpisał kontrakt z Podlasiem Biała Podlaska, ale to taka sama prawda, jak to, że wczoraj, rozdając autografy, Iniesta jednemu z kibiców podpisał umowę z Jagiellonią Białystok. Obstawiania Krzysztof się nie boi, ale co to byłby za bramkarz, jakby się bał… Kto przegra z Niemcami? Jeśli chodzi o spotkanie Urugwaju z Holandią, Latynosom będzie w tym meczu naprawdę ciężko, ponieważ nie zagra niezwykle przydatny Suarez. Wygląda na to, że Forlan będzie musiał wykonać ogromną pracę z przodu. Obawiam się jednak, że żadne starania nie wystarczą na silnych Holendrów, którzy wygrają ten mecz 3:1. Na zwycięzcę całego turnieju typuję natomiast Niemców. Oglądałem ich pierwszy mecz z Australią i naprawdę zagrali super. Potem nie mogłem oglądać spotkań z Serbią i Ghaną, ale to, co widziałem w spotkaniach z Anglią i Argentyną mi wystarczy. Grają świetnie, prezentują najlepszy futbol na tych mistrzostwach. Najbardziej zadziwiające jest przy tym to, ilu mają zawodników młodych, wcześniej niemal nieznanych. O Thomasie Müllerze wiele osób nie słyszało, a co dopiero o takim Mesucie Özilu… Krzysztof Stężała
|