Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 2 maja 2026 imieniny: Zygmunta, Anastazego | 1864 - za udział w powstaniu styczniowym zostali rozstrzelani w Radzyniu: Balcer Tyślicz, Paweł Trofimow, Franciszek Patek, Grzegorz Iwanow i Leopold Dąbrowski * 1942 - zmarł ks. infuat Tadeusz Mateusz Osiński, proboszcz i dziekan parafii radzyńskiej

Już niedługo

Nigdzie się nie wybieraj... Siedź spokojnie w domu i oglądaj telewizję, albo czytaj książki :)
Dodaj wydarzenie
Zobacz wszystkie

Reklama

Neuer się nie zmęczył

Mariusz Szczygieł   
sobota, 15 czerwca 2024 06:00

Manuel Neuer przeciwko Szkocji...- U mnie na wsi otwarcie dożynek jest bardziej emocjonujące i wyzwala więcej emocji - pisał jeden z komentujących w Internecie o ceremonii otwarcia mistrzostw.

O gustach się nie dyskutuje, ale rzeczywiście, bednie tak jakoś było i bez polotu... Za to później już aż do końca na bogato. Niemiecka drużyna przywitała Szkotów na swoim boisku, ale z gościnnością wytrzymali do 10 minuty. Karny na koniec 1 połowy i dwie kolejne bramki pokazały, że Niemcy na tych mistrzostwach pieścić się z nikim nie będą, a potomków Williama Wallace'a to oni się nie boją. Jedna bramka zdobyta na koniec przez Szkotów wiele nie zmieniła, bo ta piątka z przodu... 5:1. Sami widzicie, jak to wygląda.

Dzisiaj 3 mecze. Węgry - Szwajcaria, Hiszpania - Chorwacja i Włochy - Albania. Pewnie żadnego nie zobaczę, bo wybieram się na Kozirynek, gdzie i Was zapraszam. Chyba, że ktoś obserwuje nas z daleka, jak np. radzyniak z warszawy, to może jutro napisze w komentarzu, który mecz oglądał i co sądzi o mistrzostwach ;-).

A co w necie piszą o dzisiejszych meczach? Bo wiecie, ja eksperta od futbolu udawać nie będę. Generalnie nie moja bajka, ale typera lubię i raz na dwa lata przez miesiąc mecze pooglądać mogę.

No to mądrzejsi ode mnie mówią, że w pierwszym meczu obie drużyny strzelą gola, chociaż zwyciężą raczej Helweci. Hitem dnia ma być drugi mecz, bo obie drużyny są typowane na pretendentów do zwycięstwa w całym turnieju. Większy potencjał mają niby Hiszpanie, ale Chorwaci łatwo skóry nie oddadzą. W ostatnim meczu Włochom nie wypada przegrać z Albanią, bo to podobno najsłabsza drużyna w tej grupie. Łatwiej już nie będzie. A jak będzie? Przekonamy się wieczorem.

Wczoraj typowało co najmniej 49 osób. Fajnie, jak na początek imprezy. 5 punktów zgarnął sirHris. Gratulacje! Do pełnej puli zabrakło mu 1 bramki. Typował 4:1. Ale i tak szacun. Zobaczymy, jak będzie dalej. A ja zaczynam oglądać aukcje z naszą nagrodą główną i niestety, ale ta Fussballiebe podoba mi się tak samo jak ceremonia otwarcia.

Komentarze  

#1 RE: Neuer się nie zmęczyłsirHris 2024-06-15 16:21
Po co strzelali w doliczonym? W 90 minucie miałem jeszcze komplet punktów. :sad:

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

noimage
Toaleta
niedziela, 19 kwietnia 2026
noimage
Honda Varadero 125
środa, 29 kwietnia 2026
Dojazdówka Ford r16 5x108
Dojazdówka Ford r16 5x108
sobota, 25 kwietnia 2026