Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 25 maja 2026 imieniny: Grzegorza, Urbana | 1779 - właścicielem Radzynia został hrabia Jan Nepomucen Eryk Potocki

Polskaaaaaaaaaa! Biało-czerwoniiiiiiiiii!

Mariusz Szczygieł   
niedziela, 16 czerwca 2024 06:00

Jacek 28 latJeśli ktoś wczoraj na meczu Włochów z Albanią za długo stał w kolejce po piwo, albo utknął w ubikacji, albo jeszcze nie usiadł, to pierwszą bramkę musiał oglądać w powtórce.

Najszybciej zdobyta bramka na mistrzostwach Europy. 23 sekunda. To prawie tyle samo czasu, ile musieli poświęcić stewardzi na złapanie kibica Albanii, który w 91 minucie spotkania wbiegł na murawę. A gdyby się nie pośliznął, to biegałby na pewno dłużej. Nie takiego początku spodziewali się Włosi w swoim pierwszym meczu. W 10 minucie szok minął, no i wywieźli na koniec z Dortmundu 3 punkty. No, ale to wiecie.

Dla nas dzisiaj - wiadomo - liczy się tylko jeden mecz. O 15 zmierzymy się z zespołem Holandii. Roberta na boisku nie będzie, ale to też wiecie. Dawidowicz, jak piszą Mądrzejsi Ode Mnie, też nie zagra. Piszą też, że w drużynie atmosfera jest bardzo dobra, wręcz wyśmienita. Nie napompowaliśmy przy okazji balonika. Chyba nikt się na nic nie napina. Ale... dobrze byłoby, jakby nasi wygrali.

Proste, prawda?

A oprócz nas zagra jeszcze później Słowenia z Danią. W internetach piszą, że wygra Dania. Bo bardziej doświadczeni i ładnie grali w poprzednim Euro. A wieczorem czeka na nas Serbia z Anglią. Tu MOM (Mądrzejsi Ode Mnie) mówią, że wygrają synowie Albionu. Ba! Że są jednymi z faworytów turnieju. Młodej sile przewodzi stary wyjadacz Harry Kane, który będzie chciał poprowadzić swoją drużynę do zwycięstwa. Swoją drogą, kiedy słyszę w telewizji jego imię i nazwisko, to mam przed oczami dywizjon 303, gdzie nasi piloci latali m.in. na Hurricanach i nieźle napsuli na nich zdrowia Niemcom. Całkiem sporo wiedzą o tym w Woli Osowińskiej. Harry Kane i Hurricane wymawia się całkiem podobnie.

W meczu Włochów z Albanią aż 62 typerów zdobyło punkty w naszej zabawie. Fajnie. Typuje nas coraz więcej. 

Tu można tylko wygrać :)

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

szafka rtv
szafka rtv
środa, 20 maja 2026
noimage
Zbiór truskawek
piątek, 22 maja 2026
ProsiÄta
Prosięta
niedziela, 24 maja 2026