Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 4 lipca 2025 imieniny: Elżbieta, Malwina, Teodor

Już niedługo

"Mąż i Żona" - komedia w wydaniu Teatru Sztampa, 12.07.2025, 17:00, Radzyński Ośrodek Kultury
Dodaj wydarzenie
Zobacz wszystkie

Reklama

Al Rihla już czeka na najlepszego typera

Mariusz Szczygieł   
sobota, 03 grudnia 2022 11:00

Al RihlaNowiutka, lśniąca, mieniąca się kolorami oficjalna piłka mistrzostw już czeka na kogoś z Was.

I powiem Wam, że nie czułem za bardzo tych mistrzostw, dopóki nie wziąłem tej piłki do rąk. Jest w tych oficjalnych futbolówkach jakiś czar. A może to ten zapach?

Zbyszka dzisiaj nie będzie. Ma wolne. Rzucił wszystko i pojechał w Bieszczady. Parę lat temu zadzwonił do mnie i mówi: - Chodź... Pojedziemy rekreacyjnie w góry. Nic nie szykuj, nie panikuj, nie forsuj się. Nic nie bierz. - kusił. No to tak jak stałem, pojechałem, w taką porę jak ta. A w Bieszczadach... Z rekreacji to wyszło tyle, że leźliśmy na górę po pas w śniegu... I tak przestałem kochać Bieszczady.

Od dzisiaj w końcu jakoś normalnie będą te mecze grać. Jeden o 16, drugi o 20. Bo 2 na raz ciężko było. Telewizor pozwalał, ale ja się jednak skupić jakoś nie mogłem. Widząc wynik Brazylii z Kamerunem i Szwajacarii z Serbią (było już 3:2, kiedy zacząłem oglądać), wybrałem to drugie spotkanie. A wiadomo, że i tak wszyscy czekają na jutrzejszy mecz naszych z Francuzami...

I który mecz oglądać?Dzisiaj Holandia powalczy z USA. Stawiam na Stany Zjednoczone. Niby Holandia więcej strzeliła w grupie, niby więcej punktów miała, ale jakoś czuję, że Jankesi dzisiaj zwyciężą. Niech będzie 1:2. Chociaż buki jednak stawiają odwrotnie...
Drugi mecz to Argentyna z Australią. Messi i jego ekipa wygrają. 3:2. A po drugie, w finale musimy się im odwdzięczyć za ten mecz sprzed paru dni... ;-)
Oczywscie moje typy należy brać pod uwagę jedynie czysto rozrywkowo. Typuję na czuja i po tym, co widziałem w telewizji. A że różne cuda się tu działy, to może i to się sprawdzi. Kto wie?

Al Rihla. Jeszcze moja, już niedługo Wasza.

221203-alrhila-02221203-alrhila-03221203-alrhila-04221203-alrhila-05221203-alrhila-07221203-alrhila-08221203-alrhila-09221203-alrhila-10

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

noimage
Fajny klasyk
poniedziałek, 30 czerwca 2025
Skuter elektryczny trójkoÅowy
Skuter elektryczny trójkołowy
niedziela, 22 czerwca 2025
Komplet mebli do sypialni
Komplet mebli do sypialni
sobota, 28 czerwca 2025