Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 2 lipca 2025 imieniny: Jagoda, Urban, Otton

Już niedługo

"Mąż i Żona" - komedia w wydaniu Teatru Sztampa, 12.07.2025, 17:00, Radzyński Ośrodek Kultury
Dodaj wydarzenie
Zobacz wszystkie

Reklama

Miało odpalić to odpaliło...

Zbigniew Smółko   
niedziela, 13 czerwca 2021 10:00

Radość po strzelonym golu przynosi różne efektySerce Ericksena odpaliło i to właśnie jest najlepsza informacja z wczoraj. Pierwszy mecz bez znaczenia, w drugim dramat pozasportowy. W zasadzie to jestem zwolennikiem unieważnienia zakładów na to spotkanie, przecież to los jak wicher, dograli bo musieli, ktoś przecież reklamy w telewizji wykupił, ale żeby traktować wynik serio to już lepiej kostką rzucać było. W meczu Bruksela kontra Moskwa wszystko po mojej myśli i planowo. Belgia nie zagrała wielkiego meczu, Rosjanie ambitni i w ogóle fajne chłopaki, ale mają jedną wadę: w piłkę to oni grać nie umieją.

XXX

Parę słów o Eriksenie. Jak mawiał świętej pamięci Stefan Kisielewski: to nie kryzys a rezultat. Liga, puchary krajowe, europejskie, jakieś eliminacje, Liga Narodów, teraz turniej w czerwcu, jeszcze wyścigów odkurzaczy brakuje. My nie nadążamy obejrzeć, oni nie nadążają zagrać jak się okazuje. Nawet nasze Orlęty, dochodząc dwa razy z rzędu do finału wojewódzkiego Pucharu Polski grają 48 spotkań rocznie. To świr jest.

XXX

Austria – Macedonia 1:0. Albo odwrotnie. Moskale są za słabi na ten turniej, a my mamy katować Austria – Macedonia? A potem zdziwienie, że w czerwcu piłkarz leci na dziób?

Anglia – Chorwacja 2:2. I to będzie meczycho. Dla mnie pierwsze w tym turnieju z emocjami, bo w gruncie rzeczy zawsze kibicuję Irlandii. Mam jakąś dziwną słabość do krajów ciągle naparzających się z większym sąsiadem, mających wyraźną predylekcję do bimbru i słuchających się księży katolickich. O, to Chorwacja też pasuje.

Holandia – Ukraina 3:0. Choć serce chciałoby inaczej. W ogóle to przy okazji uświadomiłem sobie, że nie znam osobiście żadnego Holendra. Uwielbiam za to ichnią piłkę i ich skrzydłowych, tych wszystkich Robbenów, Overmarsów... Ja wiem, że dziś się już takich nie robi...

XXX

Z meczów bardziej serio: Lets get ready for a rumble: grand derby of Radzyń county Grom Kąkolewnica – Orzeł Czemierniki. Stawiam na remis. Unia Żabików wygrywa u siebie z Tytanem Wisznice i świętuje awans. Tak to widzę. Bo inaczej trener Artur Dadasiewicz za tydzień będzie miał stresującą niedzielę: albo mecz Unia – Dobryń o awans o 16, albo Orlęta – Avia (jest asystentem trenera Raczyńskiego i trenerem bramkarzy) o utrzymanie o 17.30.

W Serie A: AZ BUD Komarówka Podlaska – Agrosport Leśna Podlaska 4:0, Absolwent Domaszewnica – Polesie Serokomla 1:1.

Komentarze  

#1 rjonbon 2021-06-13 10:28
rosjanie to grali takbjakby kazdyvzawodnik mial 50lat:)

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.

Pilarka spalinowa STEEL MS5200
Pilarka spalinowa STEEL MS5200
poniedziałek, 23 czerwca 2025
noimage
Sprzedam pszenżyto
piątek, 27 czerwca 2025