Już niedługo

"Dworskie Opowieści" - Aukcja w Pałacu Potockich w Radzyniu Podlaskim, 10.05.2025, 18:00, PAŁAC POTOCKICH
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
- niepokorny - Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Ile masz lat, że jeszcze wierzysz w bajki? Podziemia wokół pałacu były niczym innym, jak sposobem od...
- kurka wodna - Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Swego czasu coś mówiono o podziemnych korytarzach wychodzących z pałacu. To jakaś bajka czy tajemnic...
- niepokorny - Fundusz szwajcarski: #6 Zielona Transformacja Radz...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Otrzeźwienie na szczęście przyszło po 9 latach rządów dawnego zespołu. Wesołych Świąt Radzyniacy!
- paznokieć
Miało odpalić to odpaliło... |
Zbigniew Smółko | |||
niedziela, 13 czerwca 2021 10:00 | |||
XXX Parę słów o Eriksenie. Jak mawiał świętej pamięci Stefan Kisielewski: to nie kryzys a rezultat. Liga, puchary krajowe, europejskie, jakieś eliminacje, Liga Narodów, teraz turniej w czerwcu, jeszcze wyścigów odkurzaczy brakuje. My nie nadążamy obejrzeć, oni nie nadążają zagrać jak się okazuje. Nawet nasze Orlęty, dochodząc dwa razy z rzędu do finału wojewódzkiego Pucharu Polski grają 48 spotkań rocznie. To świr jest. XXX Austria – Macedonia 1:0. Albo odwrotnie. Moskale są za słabi na ten turniej, a my mamy katować Austria – Macedonia? A potem zdziwienie, że w czerwcu piłkarz leci na dziób? Anglia – Chorwacja 2:2. I to będzie meczycho. Dla mnie pierwsze w tym turnieju z emocjami, bo w gruncie rzeczy zawsze kibicuję Irlandii. Mam jakąś dziwną słabość do krajów ciągle naparzających się z większym sąsiadem, mających wyraźną predylekcję do bimbru i słuchających się księży katolickich. O, to Chorwacja też pasuje. Holandia – Ukraina 3:0. Choć serce chciałoby inaczej. W ogóle to przy okazji uświadomiłem sobie, że nie znam osobiście żadnego Holendra. Uwielbiam za to ichnią piłkę i ich skrzydłowych, tych wszystkich Robbenów, Overmarsów... Ja wiem, że dziś się już takich nie robi... XXX Z meczów bardziej serio: Lets get ready for a rumble: grand derby of Radzyń county Grom Kąkolewnica – Orzeł Czemierniki. Stawiam na remis. Unia Żabików wygrywa u siebie z Tytanem Wisznice i świętuje awans. Tak to widzę. Bo inaczej trener Artur Dadasiewicz za tydzień będzie miał stresującą niedzielę: albo mecz Unia – Dobryń o awans o 16, albo Orlęta – Avia (jest asystentem trenera Raczyńskiego i trenerem bramkarzy) o utrzymanie o 17.30. W Serie A: AZ BUD Komarówka Podlaska – Agrosport Leśna Podlaska 4:0, Absolwent Domaszewnica – Polesie Serokomla 1:1.
|
Komentarze