Już niedługo

"Dworskie Opowieści" - Aukcja w Pałacu Potockich w Radzyniu Podlaskim, 10.05.2025, 18:00, PAŁAC POTOCKICH
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Swego czasu coś mówiono o podziemnych korytarzach wychodzących z pałacu. To jakaś bajka czy tajemnic...
- niepokorny - Fundusz szwajcarski: #6 Zielona Transformacja Radz...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Otrzeźwienie na szczęście przyszło po 9 latach rządów dawnego zespołu. Wesołych Świąt Radzyniacy!
- paznokieć - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Masz taki świąteczny odlot? To są prawdziwe życzenia uśmiechniętych. Ciesz się szybko swoim idolem d...
- zimny - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Nareszcie staje sie w mieście normalnie, brawo. bur=MISTRZ i tak trzymać. bardzo podoba mi się ten k...
- Bycy
Mundial 2018. No i sobota... |
Tak jak zawsze :) | |||
sobota, 23 czerwca 2018 09:15 | |||
A może to Polska nieszczęsna... Podobno Nawałka mocno przemebluje drużynę. Ale niech robi, co chce, dla mnie może wstawić nawet Roberta Kubicę, ale ten mecz trzeba po prostu wygrać. *** Brazylia dopiero w końcówce wymęczyła zwycięstwo z Kostaryką. Nikt mnie tak chyba nie wkurza, jak Neymar, dobrze, że jest VAR, bo pajacyk by wcześniej skręcił to widowisko. W pewnym momencie takie sztuczki uskuteczniał Cristiano Ronaldo, ale ten oprócz tego grał w piłkę. Nigeria zagrała dobry mecz z Islandią, wszystko wskazuje na to, że to tych drugich zabraknie w drugiej rundzie. Albańczycy i Kosowarzy pod marką Szwajcarii odwrócili losy meczu z Serbami. Nie wiem, dlaczego Shaqiri pedałuje ciągle w jakichś wiejskich klubach typu Stoke? Że niby kaczan niewielki i dlatego? Bo w piłę to on grać umie... ***
Marek mówi, że: Wydaje się, że wszystkie sobotnie mecze mają faworyta, no ale czegoś trzeba poszukać. W dwóch pierwszych meczach nie pokuszę się o to. Meksyk – Korea Płd. 3:1 Belgia – Tunezja 2:0 to wystarczy, żeby obie zwycięskie drużyny spokojnie czekały na to, co będzie się działo w ostatnich meczach w grupach. Jak miałbym czegoś się doszukiwać, to niech to się stanie w meczu Niemcy – Szwecja. Niemcy już „muszą”, Szwedzi niekoniecznie. Stawiam na twardą grę obu drużyn i ciągle ataki Niemców, ale mecz zakończy się wynikiem 1:1. Do przerwy bezbramkowo, potem Niemcy wcisną jakiegoś „farfocla” i gdy już wydawać się będzie, że kolejne bramki dla nich to sprawa kilku minut to niespodziewanie Szwedzi wykorzystają błąd niemieckich obrońców i remisik stanie się faktem. Czy tak będzie, kto wie? Jakoś tak nie podeszła mi gra Niemców z Meksykiem i to nie tylko o porażkę chodzi. A tak ogólnie to typowania mi ostatnio wybitnie nie leżą, przestałem się wygłupiać w typerze, bo nawet córki lały mnie w pierwszych dnia we wszystkim. A STS omijam już od wielu lat dużym łukiem. I przy okazji pozdrawiam pracujące tak dziewczyny, ale nic z tego, nie wrócę. Najważniejsze, że Mundial trwa i nie jest nudno. Ani przewidywalnie. Jak wszystko się poukłada to spokojnie można te dwa czy trzy mecze dziennie obejrzeć i dom się nie zawali. W pracy czasem gorzej z tym, jak mecz o 14.00, ale jak się ma taką wyrozumiałą szefową to wszystko można. Marek zaprasza: A skoro o pracy to może trochę z innej beczki. MOSiR zaczyna sezon wakacyjny i zapraszamy na bardzo ciekawe imprezy. W sobotę będziemy buszować kajakami po Wieprzu, chyba że zdrowo popada, zobaczymy. A w niedzielę zaczynamy plażówkę turniejem Biały Dźwiedź. W tej chwili jest już zgłoszonych prawie 40 drużyn, więc nie będzie źle. Też podobno ma padać, ale nigdy jeszcze deszcz nie przeszkodził w tych imprezach, siatkówka plażowa w radzyńskim wydaniu jest niezniszczalna . Wszystkich zapraszamy w niedzielę na 10.00 do parku. A wieczorem Kolumbia. Zbyszek: Belgia – Tunezja 5:0. Mniej więcej na tyle oceniam różnicę klas między tymi dwoma zespołami. Korea Płd. - Meksyk 0:2. Nic tak nie podkręca drużyny, jak wygrana z Niemcami. Niemcy – Szwecja 1:2. Kiedy z Niemców odpadł teflon, kiedy wszyscy zobaczyli, że ich po prostu można ograć, teraz każdy będzie próbował. I bardzo dobrze. Michał: Belgia - Tunezja 1:0. Dla Tunezyjczyków jest to mecz „o wszystko”, a o tym, co znaczy zdeterminowany zespół z Tunezji, przekonali się ostatnio Anglicy. Belgia ma w składzie mnóstwo indywidualności, ale podobnie jak w Argentynie, niespecjalnie tworzą one drużynę. 1:0 w wielkich bólach. Meksyk - Korea Południowa 2:0. Po ograniu w tak fajnym stylu Niemców nie wypada stracić punktów z Koreańczykami. I nie wydaje się, by Meksykanom groziła tutaj wpadka. Niemcy - Szwecja 2:1. Niemcy muszą, Szwedzi tylko mogą. Pełna mobilizacja mistrzów świata i zwycięstwo, choć ciężko wywalczone. A co w Rosji? Mamy pewną teorię, co do cienkiej gry naszej drużyny przeczytajcie...
I jeszcze chwila relaksu... Lola Astanowa - rosyjska pianistka gra Szopena.
|