
Komentarze
- Fundusz szwajcarski: #8 Bezpieczeństwo
Jeżeli mowa o bezpieczeństwie, to ciekawe dlaczego nowe oświetlenie na ul. Wisznickiej nie zostało j...
- Mark3691 - Wkrótce zbiórka tekstyliów w Radzyniu
Najwyższy czas na dokończenie remontu ul. Warszawskiej i Chomiczewskiego.
- Mar Pol - Wkrótce zbiórka tekstyliów w Radzyniu
Nie wiem czy wszyscy zdają sobie sprawę z tego że ten nowy kosz na tekstylia i tak idzie do spopiela...
- pioter - Wkrótce zbiórka tekstyliów w Radzyniu
Rzeczy w dobrym stanie to każdy weźmie, ale ze zużytą parą tramek jedź specjalnie na Adamki.
- Kamx - 3 Maja 2025
Konkurs wygrywa dziewczynka na zdjeciu nr 3 z 76. Zdjęcie może smiało zostać wysłane na konkurs Phot...
- Bycy
Zupa kalifornijska |
Inka | |||
środa, 04 lutego 2009 01:00 | |||
SKŁADNIKI 2 litry wody, porcja rosołowa (2 kostki rosołowe), 1/2 kg mięsa mielonego, 1 średnia cebula, 1/2 kg pieczarek, 10 dkg żółtego sera, 1 marchew, 1 pietruszka, mała śmietana do zupy, 2 duże serki topione o smaku pieczarkowym lub śmietankowym, koper zielony, łyżka mąki, kucharek, 3 szt. ziela angielskiego,2 szt. liści laurowych, sól, pieprz.
WYKONANIE Ugotować rosół z porcji rosołowej lub kostek z zielem angielskim, liściem laurowym. Marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w grubszą kostkę, następnie do cebuli włożyć mięso mielone i razem wszystko podsmażyć. Pieczarki opłukać i pokroić w talarki. Do garnka z rosołem wrzucić pozostałe produkty: marchew, pietruszkę, pieczarki, usmażone mięso z cebulą, i chwilę gotować. Serki topione pokroić na małe kawałki. Połączyć je ze śmietaną i wymieszać. Żółty ser utrzeć na tarce o grubych oczkach. Serki ze śmietaną dodać do zupy oraz żółty ser. Doprawić do smaku kucharkiem, solą, pieprzem. Zagęścić zupę resztką śmietany z mąka. Na talerzu posypac koprem.
|
Komentarze