Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 7 grudnia 2022 imieniny: Agata, Ambroży, Marcin

Pieczenie chleba z „Ósmym Kolorem Tęczy”

poniedziałek, 22 kwietnia 2013 05:27

Pieczenie chleba z „Ósmym Kolorem Tęczy”Radzyńskie Stowarzyszenie na Rzecz Osób Niepełnosprawnych „Ósmy Kolor Tęczy” w piątkowe (19.04) popołudnie zorganizowało warsztaty w pieczeniu chleba.

Oprócz pokazu przyrządzania oraz pieczenia chleba, była też możliwość degustacji. - Już dawno nie czułam smaku ani zapachu prawdziwego, domowego chleba – dało się słyszeć od pań, które przyszły na warsztaty.

Spotkanie miało na celu przede wszystkim promocję stowarzyszenia, lecz jak wyjaśnia prezes Wiesław Trykacz również promowanie zdrowego trybu żywienia.

- Chemię i nienaturalność w codziennym funkcjonowaniu napotykamy prawie na każdym kroku. Zależało nam na tym, aby chleb – ten dar od Boga, jego naturalność przekazać innym, ponieważ zdrowe żywienie powinno być podstawą w codziennym naszym funkcjonowaniu. Warto dodać, że chleb ze sklepu utrzyma świeżość maksymalnie przez 2 dni, chleb pieczony naturalnie, bez chemicznych dodatków po 5 dniach jest jeszcze świeży i nadający się bez problemu do spożycia – wyjaśnia prezes.

Wszyscy chętni, mogli również otrzymać bezpłatnie zakwas oraz poznać przepisy i tajniki pieczenia pysznego, domowego chleba.

IMG_4283IMG_4289IMG_4291IMG_4294IMG_4297IMG_4300IMG_4301IMG_4302IMG_4303IMG_4305IMG_4309IMG_4310IMG_4312IMG_4314IMG_4321IMG_4322IMG_4323IMG_4324IMG_4325IMG_4326

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.