Już niedługo

"Dworskie Opowieści" - Aukcja w Pałacu Potockich w Radzyniu Podlaskim, 10.05.2025, 18:00, PAŁAC POTOCKICH
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Pracujesz? Możesz skorzystać z bezpłatnych szkoleń
Czy Cech Rzemiosł ma własne dochody czy to budżetówka ?
- niepokorny - Fundusz szwajcarski: #8 Bezpieczeństwo
Wisznicka jest drogą krajową nr 63 w obrębie miasta ale wszystko co znajduje się w pasie drogowym po...
- Kamx - Fundusz szwajcarski: #8 Bezpieczeństwo
Jeżeli mowa o bezpieczeństwie, to ciekawe dlaczego nowe oświetlenie na ul. Wisznickiej nie zostało j...
- Mark3691 - Wkrótce zbiórka tekstyliów w Radzyniu
Najwyższy czas na dokończenie remontu ul. Warszawskiej i Chomiczewskiego.
- Mar Pol - Wkrótce zbiórka tekstyliów w Radzyniu
Nie wiem czy wszyscy zdają sobie sprawę z tego że ten nowy kosz na tekstylia i tak idzie do spopiela...
- pioter
Pieczenie chleba z „Ósmym Kolorem Tęczy” |
poniedziałek, 22 kwietnia 2013 06:27 | |||
Oprócz pokazu przyrządzania oraz pieczenia chleba, była też możliwość degustacji. - Już dawno nie czułam smaku ani zapachu prawdziwego, domowego chleba – dało się słyszeć od pań, które przyszły na warsztaty. Spotkanie miało na celu przede wszystkim promocję stowarzyszenia, lecz jak wyjaśnia prezes Wiesław Trykacz również promowanie zdrowego trybu żywienia. - Chemię i nienaturalność w codziennym funkcjonowaniu napotykamy prawie na każdym kroku. Zależało nam na tym, aby chleb – ten dar od Boga, jego naturalność przekazać innym, ponieważ zdrowe żywienie powinno być podstawą w codziennym naszym funkcjonowaniu. Warto dodać, że chleb ze sklepu utrzyma świeżość maksymalnie przez 2 dni, chleb pieczony naturalnie, bez chemicznych dodatków po 5 dniach jest jeszcze świeży i nadający się bez problemu do spożycia – wyjaśnia prezes. Wszyscy chętni, mogli również otrzymać bezpłatnie zakwas oraz poznać przepisy i tajniki pieczenia pysznego, domowego chleba.
|