
Komentarze
- Obchody Narodowego Święta Niepodległości 2025
Polsko - Ojczyzno moja … Urzekła mnie Twoja historia, Polsko - Ojczyzno moja, Ojczyzno kochana Urzek...
- Mar Pol - Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
money makes this world go round money makes that people smile money makes some people fight money ma...
- niepokorny - Pracuj w UM
Burmiś nie podał ile kasy daje?
- panter - Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim. Zadaszoną główną trybunę wraz z sztuc...
- sportek - Bezpiecznie na wsi mamy – upadkom zapobiegamy
O upadkach związanych z rolnictwem to najlepiej wiedzą na górze już od 35 lat. A czy zapobiegamy upa...
- kinga75
Pieczenie chleba z „Ósmym Kolorem Tęczy” |
| poniedziałek, 22 kwietnia 2013 06:27 | |||
Oprócz pokazu przyrządzania oraz pieczenia chleba, była też możliwość degustacji. - Już dawno nie czułam smaku ani zapachu prawdziwego, domowego chleba – dało się słyszeć od pań, które przyszły na warsztaty. Spotkanie miało na celu przede wszystkim promocję stowarzyszenia, lecz jak wyjaśnia prezes Wiesław Trykacz również promowanie zdrowego trybu żywienia. - Chemię i nienaturalność w codziennym funkcjonowaniu napotykamy prawie na każdym kroku. Zależało nam na tym, aby chleb – ten dar od Boga, jego naturalność przekazać innym, ponieważ zdrowe żywienie powinno być podstawą w codziennym naszym funkcjonowaniu. Warto dodać, że chleb ze sklepu utrzyma świeżość maksymalnie przez 2 dni, chleb pieczony naturalnie, bez chemicznych dodatków po 5 dniach jest jeszcze świeży i nadający się bez problemu do spożycia – wyjaśnia prezes. Wszyscy chętni, mogli również otrzymać bezpłatnie zakwas oraz poznać przepisy i tajniki pieczenia pysznego, domowego chleba.
|
_1760623754.jpg)





