
Komentarze
- Bezpiecznie na wsi mamy – upadkom zapobiegamy
O upadkach związanych z rolnictwem to najlepiej wiedzą na górze już od 35 lat. A czy zapobiegamy upa...
- kinga75 - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
O swoje latorośle to się nie martwię. https://demotywatory.pl/5317029/Chyba-kazdy-pracodawca-ma-nadz...
- pioter - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
Z tymi częściami rowerowymi, to się tak @pioter nie rozpędzaj, bo póki co, to nie wiadomo czym twój ...
- HT - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
Myślę, że zarówno po uchwaleniu, jak i po uchyleniu tej uchwały życie mieszkańców Radzynia nie uległ...
- Admin iledzisiaj.pl - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
Czy po wycofaniu uchwały życie radzyńskich części rowerowych uległo diametralnej zmianie? To co robi...
- pioter
Pieczenie chleba z „Ósmym Kolorem Tęczy” |
poniedziałek, 22 kwietnia 2013 06:27 | |||
Oprócz pokazu przyrządzania oraz pieczenia chleba, była też możliwość degustacji. - Już dawno nie czułam smaku ani zapachu prawdziwego, domowego chleba – dało się słyszeć od pań, które przyszły na warsztaty. Spotkanie miało na celu przede wszystkim promocję stowarzyszenia, lecz jak wyjaśnia prezes Wiesław Trykacz również promowanie zdrowego trybu żywienia. - Chemię i nienaturalność w codziennym funkcjonowaniu napotykamy prawie na każdym kroku. Zależało nam na tym, aby chleb – ten dar od Boga, jego naturalność przekazać innym, ponieważ zdrowe żywienie powinno być podstawą w codziennym naszym funkcjonowaniu. Warto dodać, że chleb ze sklepu utrzyma świeżość maksymalnie przez 2 dni, chleb pieczony naturalnie, bez chemicznych dodatków po 5 dniach jest jeszcze świeży i nadający się bez problemu do spożycia – wyjaśnia prezes. Wszyscy chętni, mogli również otrzymać bezpłatnie zakwas oraz poznać przepisy i tajniki pieczenia pysznego, domowego chleba.
|