Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 6 lipca 2025 imieniny: Łucja, Dominika, Teresa

Platforma Obywatelska z wizytą w Radzyniu

czwartek, 29 września 2011 11:45

po radzynZ małym opóźnieniem, ale zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami do Radzynia przyjechał dzisiaj autobus Platformy Obywatelskiej. Zabrakło w nim jednak zapowiadanego gościa – premiera Donalda Tuska.

Najbardziej tym faktem byli zawiedzeni kibice radzyńskich Orląt. - Bardzo chcieliśmy porozmawiać z premierem o „kondycji" polskiego sportu – powiedział nam jeden z nich.

Zamiast premiera, do śpiewających kibiców podszedł Stanisław Żmijan – lubelski lider listy PO.

To wydarzenie zgromadziło również na placu wielu mieszkańców naszego miasta, którzy mieli ochotę spotkać się i porozmawiać z premierem.

Idąc wzorem wczorajszej wizyty, zadaliśmy posłowi Żmijanowi zasadnicze pytanie, dlaczego warto oddać swój głos na Platformę Obywatelską?

- Przez tą kadencję, w której Platforma sprawowała władzę, rozpoczęte zostały tutaj na Lubelszczyźnie bardzo poważne inwestycje i chcielibyśmy je dokończyć. Do ukończenia jest lotnisko w Świdniku, chcemy kontynuować przebudowę drogi numer 17 w standardzie drogi ekspresowej od Lublina do Warszawy, droga numer 19 również jest w trakcie przebudowy. Chcemy zająć się również całą infrastrukturą graniczną, rozbudowa i budowa nowych przejść granicznych oraz ciągów drogowych prowadzących do tych przejść, dlatego, że to jest nasza lubelska, regionalna racja stanu. Infrastruktura transportu jest kluczem dla rozwoju gospodarczego, dlatego tak bardzo chcemy o to zadbać.

Rolnictwo jest również dla nas bardzo ważne, chcemy postawić na rozwój obszarów wiejskich, wieś się bardzo pięknie rozwija, wręcz kwitnie, lecz jak nam wiadomo jest jeszcze w tej kwestii dużo do zrobienia, czym chcemy się zająć.

Ważną kwestia są również działania związane z turystyką, Lubelszczyzna nas bardzo hojnie obdarzyła, mamy 3 piękne regiony, które aż proszą się, aby ich rozwojem się zająć, bo to właśnie one zadecydują o rozwoju gospodarczym i poziomie życia naszych mieszkańców.

IMG_0116IMG_0117IMG_0120IMG_0123IMG_0125IMG_0127IMG_0129

Komentarze  

#1 Mega wtopa?hans 2011-09-29 12:52
Cóż, sam tytuł dużo mówi"Platforma obywatelska z WIZYTĄ w Radzyniu".Czy warto było poświęcić czas na zobaczenie platfobusa?Uważam,że nie chociaż wiem,że zapotrzebowanie na spotkanie z Premierem było duże, za to wysiadł pan poseł. Jak tytuł mówi platforma złożyła wizytę i pojechała dalej, a co wniosła ta wizyta dla mieszkańców Radzynia?Myślę,że dała im trochę marzeń i nadzieji na zobaczenie Donalda tak jak LOTTO dał nadzieję na wygranie 50 mln zł. Dlatego postawię w wyborach na sprawdzonego człowieka i nic mnie nie przekona na zmianę poglądów.

#2 Dlaczego warto zagłosować na PO?polanddanny 2011-09-29 13:10
Żeby mogli dokończyć swoje dzieło zniszczenia, PO zróbmy więcej! :-)
Co do inwestycji to byle debil może nabrać kredytów i zacząć coś budować.
A co do budowy to polecam ciekawskim prześledzić jak w tajemniczy sposób rosły koszty budowy stadionu narodowego.

#3 plakatymiecio 2011-09-29 14:29
Mam nadzieję, że pan Piasko posprząta po wyborach wszystkie rozwieszone przez siebie plakaty.

#4 nawróceni politycySkorpion 2011-09-29 14:42
Najlepiej wybrać pisowców,oraz innych paciorkowców.będziemy mieli czwarty kościół,cmentarz z prawdziwego zdarzenia,każde rondo i ulicę imieniem jakiegoś świętego a co najważniejsze przed każdym nabożeństwem kupę żebraków na placach przykościelnych.Tego byście chcieli.Oddać najpierw to co za darmo otrzymaliście od komuchów.Podrzeć świadectwa,dyplomy i inną komunistyczną swołocz z której teraz korzystacie wierny narodzie.

#5 Tylko po co oni do nasgkzm 2011-09-29 15:09
przyjechali? Nie rozumiem tego. Ludzie przyszli popatrzyli na autobus i nic z tego nie wynikało. Nikt z PO nie zabrał głosu nie mówił o programie czy tez nawet nie przywitał ludzi. Tylko Żmijan latał z cukierkami. Świetna organizacja.

#6 Skorpionpolanddanny 2011-09-29 15:44
Wybory to nie wybór między PO czy PiSem. Media skutecznie ryją beret i nakręcają elektorat jakby wybory to była walka bokserska Kliczko versus Haye. Manipulują ludźmi zachęcając do obowiązkowego opowiedzenia się po jednej ze stron, a te strony niczym się tak na prawdę nie różnią... Głosowanie na PO bo wygra PiS i na PiS bo może wygra PO to debilizm.

#7 dobreKonradoo77 2011-09-29 16:12
"Najbardziej tym faktem byli zawiedzeni kibice radzyńskich Orląt. - Bardzo chcieliśmy porozmawiać z premierem o „kondycji" polskiego sportu – powiedział nam jeden z nich."
Jacy kibice !!! -banda hołoty (mocni są tylko w grupie)chcieli rozmawiać o kondycji polskiego sportu ? a który z nich kiedykolwiek poszedł postawić krzyżyk przy jakim kolwiek nazwisku. Prawdziwego sportu to Oni nawet nie widzieli a gdyby nie P Skomra to by siedzieli (...)mi na betonie.

PS. Z tego co wiem to właśnie P Burmistrz (PO) i Radni (PO) dali kase na stadion w tym roku a teraz "KIBOLE" (...) we własne gniazdo

#8 Piękny autobuspanter 2011-09-29 16:20
Piękny autobus, ciekawe za czyje pieniądze??? Premier też zamiast siedzieć w kancelarii i zajmować się innymi pracami to podczas pracy wakacje sobie robi i jeździ głosząc obiecanki a ludzie mu wierzą i będą głosować. http://www.wprost.pl/ar/135005/Klamie-wiec-jestem/ Plakaty i cała kampania też jest zrobiona za nasze pieniądze. Jedną z nielicznych partii która z waszych pieniędzy nic nie wzięła RPP bo nie byli w rządzie. Oni finansują kampanie ze swoich pieniędzy i dążą do tego aby każda partia tak czyniła. Drodzy obywatele, przemyślcie swój ruch, zapoznajcie się z programami wyborczymi, realizacją obietnic z poprzednich kadencji i dokonajcie trafnego wyboru.

#9 PRL pełną gębąanonim 2011-09-29 16:29
Najsmutnieszy na tych zdjęciach jest Radzyń - szary, smutny, nijaki. Obleśne kamieniczki, w obleśnych PRLowskich kolorach z jeszcze bardziej obleśnymi szyldami. Tym chałupkom żaden remont nie pomoże, do czasu kiedy miaasto nie wypracuje wzoru szyldów obowiązujących w tak zwanym centrum zabytkowym, nie opracuje kolorystyki i stylu wykańczania elewacji, do puki nie opracuje sposobu karania za odstępstwa. Proponuję też specjalną opłatę szyldową przeznaczoną na zimowe (świąteczne) dekoracje ulic i placów w tym rejonie. To nie nowość, niektóre miasta w Europie już tak robią. A tak! Strach pokazywać te zdjęcia.

#10 panterferbie 2011-09-29 16:44
zapomniałeś, ze Palikot całą kadencję siedział w PO i też promował się za forsę tej partii? Przecież to jakaś szopka żeby w proteście przeciw PO głosować na Palikota. Przecież te wszystkie nasze lokalne Skoczylasy, Piekutowskie ze Żmijanem na czele niedawno zapewniały, że Palikot to ich wódz i wzór polityka. Ale oczywiście moga powiedzieć wszystko.

#11 "kibice"?maskarada 2011-09-29 16:58
Jak już ktoś tu słusznie zauważył, określenie "kibice" na młodocianą bandyterkę w kapturach to grubo przesadzony komplement, który kreują także media ogólnopolskie. I nie chcę tu obrażać prawdziwych kibiców, którzy nie mają potrzeby wykrzykiwania obelg, lania każdego, kto popadnie i demolowania stadionów łącznie z okolicą.

#12 Palikot? Z deszczu pod rynnę...polanddanny 2011-09-29 17:04
Dla wszystkich zwolenników Palikota i zainteresowanych:
olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,10241534,Ruch_Palikota__Potrzeba_wiecej_kultury__a_nie_armii.html
Palikot to lewica, chyba więcej nie trzeba dodawać.
Poza tym kiedy zrozumiecie, że głosuje się na kogoś a nie przeciwko komuś... Głosowanie na PiS bo wygra PO i odwrotnie to kretynizm czystej krwi. Łykacie tą propagandę z TV jak pelikany.

#13 nowy parkingzeus 2011-09-29 17:30
widze ze w miescie mamy nowe miejsce prkingowe - autobus zaparkował sobie pod pomnikiem, skoro moga ludzie z PO to i też niech tam parkują zwykli mieszkańcy radzynia (bo po co placić za parking przy odtrowieckiej). A jak mieszkancom nie moza tam parkować, to ciekawe czy policja ukarała kierowce mandatem - czy moze policja nie zauwazyła łamania prawa ???

#14 AJ CI KIBICEmikas 2011-09-29 20:22
Konradoo77 Tak się składa że w momencie w którym podeszliście do tej hołoty znajdowałem się między nimi i tekst w stylu "Bardzo chcieliśmy porozmawiać z premierem o „kondycji" polskiego sportu" nie miał w ogóle miejsca Aj Ti Ti kłamczuszku niełądnie tak ;-) Zapomniałeś przecież to bandyci ich sport nie interesuje :-) Z tego co słyszałem to w ogóle nie chcieli z Wami rozmawiać spodziewali się Waszego "wodza" a Wy za wszelką cenę usiłowaliście zrobić dobre wrażenie :-) Szkoda że kompleksy odbijasz sobie na forach gdzie jesteś anonimową osobą. Ciekawi mnie dlaczego nie powiedziałeś im prosto w twarz co o nich myślisz Oni wyrazili swoje zdanie a Wy udawaliście że jest wszystko fajnie. To świadczy o Waszym zakłamaniu niestety.
Nie wiem dlaczego przytaczasz osobę P Burmistrza Ja osobiście nie mogę powiedzieć na niego złego słowa A to do jakiej partii się przynleży nie świadczy o człowieku. Teksty o sraniu we własne gniazdo możesz sobie zachować na spotkania rodzinne.Pozdrawiam ;-)
Maskarada Ty też jesteś fajny Powiedz mi kogo to Ci kibice Orląt tak leją? Może będę mógł Ci jakoś pomóc :-) Powiedz mi też gdzie to oni te stadiony demolowali bo ja to pierwsze słyszę ale na pewno wiesz lepiej ;-) Śmieszna sytuacja Gdyby kibice w ten sposób "potraktowali" PiS to PO było by zachwycone i na odwrót. Tak na prawdę dużej większości zależy tylko na osiągnięciu indywidualnych korzyści z popierania partii a nikt nie myśli o dobru ogółu.

#15 "kibice"IGOSKA1967 2011-10-01 12:22
oczywiście pseudo to umieją najlepiej sciany budynków w mieście farbą mazać,wzięli by się do roboty a nie kaptury na łeb i jazda skoro tacy odwazni niech się podpiszą pod swoimi dziełami, niech sie wezmą do nauki bo na polityce to sie znaja tyle samo co i politycy

#16 stado idiotówanonim 2011-10-01 13:15
Zawsze jestem pełen podziwu dla rodziny, gdy widzę takiego idiotę w krótkich spodenkach, w bluzie bez rękawów (temperatura na słońcu +40 stopni)ale na pustym łbie czapka, zgrabny szmaciany kapturek a co niektórzy jeszcze szalikiem owinięci że tylko nos widać i paraduje taki przez miasto zalany śmierdzącym potem. I z takim czymś oni chcą, aby ktoś rozmawiał bez stosowania argumentów siłowych!!! - przecież do zaparowanego mózgu to tylko kijem mozna dotrzeć!

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.