Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 6 lipca 2025 imieniny: Łucja, Dominika, Teresa

„Niszczenie bannerów”- polemika

Mirosław Piasko   
środa, 28 września 2011 21:24

Mirosław Piasko w trakcie plakatowaniaChciałbym odnieść się do wpisu „Niszczenie bannerów, SMS-owe pogróżki. Czy to koniec spokojnej kampanii wyborczej?” zamieszczonego na tej stronie.

Jako pełnomocnik  kandydatki na Sejm Mirosławy Piasko w dniu dzisiejszym rozwieszałem plakaty mojej żony na trasie Radzyń -  Wola Chomejowa – Borki – Bełcząc – Czemierniki – Lichty. Pragnę podzielić się z wyborcami spostrzeżeniami z dzisiejszego wyjazdu. Niszczenie plakatów podzieliłbym na dwie kategorie: wybryki chuligańskie (domalowywanie, zamalowywanie kandydata) oraz wybryki polityczne (zrywanie czy wręcz niszczenie). Po przejechaniu całej trasy zaplanowanej na dzień dzisiejszy zauważyłem dużą ilość pozrywanych plakatów kandydata do Sejmu Pana  Posła Tadeusza Sławeckiego, za to nigdzie nie widziałem zniszczonych  plakatów Pana Posła Jerzego Rębka. W pewnym momencie zrobiło mi się wręcz przykro, gdy zawieszając plakat mojej żony nadepnąłem na plakat kontrkandydata. Czy zrobiłem dobrze, czy źle ponownie zawieszając plakaty Pana Sławeckiego, ocenią zapewne wyborcy. 

Jednak jestem dalece ostrożny w wyrażeniu zbyt kategorycznych opinii. Pan Poseł Rębek wypowiada się w następujący sposób (cytat z iledzisiaj.pl): „Po prostu zniszczono mi wizerunek. To źle świadczy o kulturze politycznej niektórych ludzi. Dziwię się, czemuż się mnie tak boją? Czy ja jestem taki straszny? Czy zagrażam komuś? - zastanawia się. - Wcale tym mnie nie wystraszą. Nie boję się ich. Takie działania świadczą jedynie o ich słabości - zaznacza poseł Rębek”. Moim zdaniem więcej pretensji do osób niszczących plakaty może mieć Pan Sławecki. Chcę również nadmienić, że kilka plakatów Pani Mirosławy Piasko również zostało zerwanych. Czy tylko na tej podstawie mam prawo twierdzić, że inni boją się Mirosławy?

piasko-1piasko-2piasko-3piasko-4piasko-5piasko-6

Komentarze  

#1 BRAWO !!!!Konradoo77 2011-09-28 21:46
Chłopie masz u mnie wielki "szacun" właśnie takich ludzi jak Ty potrzebuje Radzyń. Jeszcze raz BRAWO !!!!!!

Ps.pozdrowienia dla przyszłej Pani Poseł

#2 RadaKataklysm 2011-09-28 22:14
Panie Mirosławie następnym razem prosze zerwane plakaty wieszać wyżej, nad głową Pani Mirosławy. Ufam że to utrudni wandalom niszczenie plakatów.

#3 Nie mogę zgodzić się z autorempino430 2011-09-28 22:25
Niestety nie mogę zgodzić się z autorem tego tekstu. Osobiście rozwieszałem plakaty posła Jerzego Rębka i wielokrotnie natrafiałem na opadnięte plakaty posła Tadeusza Sławeckiego. Przyczynę takiego stanu rzeczy widzę w złym, w wielu momentach, ich mocowaniu. Napotykałem na plakaty przyczepione na taśmę papierową, czy też zwykły sznurek. Wielokrotnie poprawiałem je, a to z powodu żeby nikt nie zarzucił nam, że je zrywamy. To, że plakaty posła Rębka wiszą wynika z faktu, że wszystkie umieszczone są na twardym podkładzie. W odróżnieniu od posła Sławeckiego nie poszliśmy w ilość a w jakość. W ostatnim czasie skradzione zostały trzy banery posła Jerzego Rębka i nie można tego porównywać z opadnięciem jakiegoś plakatu. Sprawa została zgłoszona na policję i mam nadzieję doczeka się rozwiązania (chociażby nawet po wyborach).
Pozdrawiam
Robert Mazurek

#4 Jwqwe 2011-09-28 22:42
Nie ma sensu chyba porównywać kilku plakatów z banerami, których wartość jest o wiele większa.

#5 Człowiek jest najważniejszyP.S. 2011-09-28 22:47
...i tak od kilku tygodni trwa wyborcza "wojenka" - urok demokracji z ilością plakatów w tle, kto wyciągnie na spacer Zbigniewa, a kto w autobusie z Donaldem, czarowanie trwa w najlepsze...a przecież człowiek jest najważniejszy. Pozdrowienia dla konkurentów, nigdy wrogów. ... mam nadzieję że wszycy posprzątamy po wyborach. Z wyborczym pozdrowieniem. P.S.

#6 Wzór do naśladowaniaasasas 2011-09-28 22:59
jak napisał jeden admin na swojej stronie internetowej " Daj się poznać wyborcom tutaj ciebie nie zakleją " Strona internetowa jest najpewniejsza i najlepsza dla reklamy dla kandydatów.
Pozdrawiam

#7 jednogrisza 2011-09-28 23:02
tylko posprzątajcie burdel po sobie nim śnieg to zrobi.

#8 Wielki szacunekhans 2011-09-29 08:08
Panie Mirosławie,wielki szacunek. Pozdrawiam

#9 Żenadawidz 2011-09-29 10:43
Państwo Piasko, podobnie jak przewodniczący Napieralski, krzyczą weźcie nas, chcemy byście nas wzięli... Żenada

#10 oj tam, oj tamradzyniak z warszawy 2011-09-29 11:01
Znam dobrze pana Mirosława i pewnie zaraz usłyszę, że bronię go "z urzędu", ale na samym wstępie zaznaczam, że nie o to chodzi. Zauważcie, że żadnego z członków sztabów/kandydatów itp. jakoś wcześniej nie było stać na taki gest. Za chwilę kilka osób stwierdzi, że to pewnie element kampanii, ale fakty pozostają faktami. Taką postawę należy docenić niezależnie od tego, jaką partię reprezentuje dana osoba.

#11 RE: „Niszczenie bannerów”- polemikaDavid1614 2011-09-29 13:23
Dzisiaj dosłownie przed momentem widziałem jak ludzie pana Przemysława Litwiniuka opuszczali niżej plakaty innych (w tym wypaku p. Jerzego Rębka) zastępując je swoimi. Walka nawet o pozycje na słupie energetycznym?? żenada

#12 RE: „Niszczenie bannerów”- polemikamiecio 2011-09-29 14:33
Mam nadzieję, że pan Piasko posprząta po wyborach wszystkie rozwieszone przez siebie plakaty.

#13 do instruktoraradzyniak z warszawy 2011-09-29 16:04
Kultury uczyli cię chyba w oborze, baranie. Za takie coś powinieneś dostać w mordę, ale wiem, że to i tak nie nauczyłoby cię rozumu. Adminie, proszę nie spać i kasować takie rzeczy.

#14 czysty biznesanonim 2011-09-29 16:05
Ja natomiast nie wierzę (wprost przeciwnie jak wyznawcy pIs, panie Mazurek), widzę natomiast wyłącznie biznes. Wystarczy przeanalizować ogłoszenia drobne w naszych miejscowych gazetach i aż roi sie od ogłoszeń w stylu - sprzedam plandekę po banerze (tu wymiary i cena)nadającą się na przykład na zabezpieczenie siana lub materiałów budowlanych.

#15 ADMINIEpiterek 2011-09-29 17:10
Adminie zgodnie z regulaminem komentarz 13 jakiegos idioty powinien byc usuniety.

#16 No i został usunięty....Admin iledzisiaj.pl 2011-09-29 17:26
Niestety, ale trzeba czasem wstać od komputera, a co się w tym czasie dzieje na stronie... tylko Wy widzicie. Instruktorze... nie będę tolerował tego typu zachowań. Jeszcze jeden podobny wybryk, a możesz być pierwszym użytkownikiem, który dostanie blokadę na komentowanie na naszej stronie...

#17 RE: „Niszczenie bannerów”- polemikaShpaQ 2011-10-02 22:21
Wracając do tematu... Dzisiaj, wracając z Warszawy, zauważyłem przy drodze nr 63 w miejscowości Biała zniszczony baner posła Sławeckiego zawieszony na słupie.. Czyżby jakaś próba rewanżu?

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.