Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 18 czerwca 2025 imieniny: Elżbiety, Marka | 1456 - powstaje parafia św. Trójcy, w wyniku wystawienia dokumentu fundacyjnego parafii w Białce Niżnej, czyli Kozmimrynku przez biskupa krakowskiego Tomasza Strzempińskiego

Hubert Zaborek - Domagam się przeprosin

Hubert Zaborek   
piątek, 03 grudnia 2010 11:18

W czasie niedzielnej debaty pan Jerzy Rębek oczernił moją rodzinę. Dlatego informuję mieszkańców Radzynia i internautów, iż transakcja zamiany działek przy ul. Kościuszki 42 na działkę przy ul. Warszwskiej 11a odbyła się zgodnie z prawem. Różnica wartości rynkowej jaką określił biegły sądowy, została w całości przez rodzinę uregulowana. W związku z powyższym miasto nic na tym nie straciło. Sprawa jest znana panu Rębkowi od kilku lat, dlatego jako prawy i świadomy obywatel, widząc przestępstwo- jak sam twierdzi, powinien skierować sprawę do prokuratury kilka lat temu, a nie insynuować na publicznej debacie, że okradliśmy miasto . Domagamy sie przeprosin. Hubert Zaborek

{xtypo_alert}Zamieszczenie oświadczenia zostało sfinansowane przez Huberta Zaborka{/xtypo_alert}

Komentarze  

#1 BRAWObob 2010-12-03 11:30
BRAWOx100

#2 wstydpolak8 2010-12-03 11:30
ZACZYNA PAN KŁÓTNIE.wsydziłby sie pan.i to jeszcze 2 dni przed wyborami.Pewnie tylko po to aby oczernic Pana Jerzego Rębka.

#3 Yetibob 2010-12-03 11:37
A może jest tak ,że wiekszość "rewelacji pana Posła jest jak Yeti.Wszyscy słyszeli-nikt nie widział!!!!!!!

#4 Do bobapolak8 2010-12-03 11:41
Umiesz pisac mądre komentarze bo jakos nie widze.Wszystkie twoje komentarze sa tylko przeciwko Pany Rębkowi

#5 Do polak8bob 2010-12-03 11:53
"Umiesz pisac mądre komentarze bo jakos nie widze.Wszystkie twoje komentarze sa tylko przeciwko Pany Rębkowi"

I DLATEGO SĄ MĄDRE1

#6 do Pana Zaborkadelenwika123 2010-12-03 12:04
Bardzo dobrze już wypowiadałam się na forum , że Pana Rodzina powinna być przeproszona , każdy zna Pana i Pana bliskich szacunek niech Pan nie pozwoli na to , A Pan Rębek bardzo dobitnie to na debacie podkreślał jako przestępstwo.Pozdrawiam i powodzenia.

#7 RE: Hubert Zaborek - Domagam się przeprosinMaciek_ 2010-12-03 17:04
Jesteśmy z Panem, Panie Hubercie. Rębek MUSI Was publicznie przeprosić. Jak w ogóle śmiał obrażać Pańską rodzinę, tym bardziej, że zarzuca Wam łamanie prawa. Tacy ludzie nie powinni sprawować urzędów. Skoro tak się powołuje Jerzy Rębek na Kościół to niech przestrzega 10 przykazań Bożych "Nie będziesz mówił fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu twemu." i jak to sam powiedział "obudźcie się" i zobaczmy kto faktycznie występuje przeciw Bożym prawom. Tylko Bóg może nas sądzić, nie człowiek, nie poseł, nie Jerzy Rębek.

#8 przetargles 2010-12-03 18:03
Nie rozumiem, dlaczego Pan Hubert nie wziął pieniędzy zgodnie z wyceną za swoją działkę, a to przy warszawskiej nie kupił w drodze przetargu. Było by przejrzyście i bez podejrzeń o korupcję.

#9 Do Maciek_adwersarz 2010-12-03 18:15
Poseł nie zarzucał łamania prawa Państwu Zaborek. Poddawał w wątpliwość gospodarność burmistrza podczas tej zamiany. Miasto oddało działkę w centrum przy ul. Ostrowieckiej(aktualnie znajduje się tam sklep Rossmann) w zamian za teren pod wyprofilowania skrzyżowania ulic Kościuszki i Gwardii oraz dopłatę ok.95 000 zł. Niedawno w przetargu nieograniczony miasto sprzedało podobnie atrakcyjną działkę o zbliżonej powierzchni przy ul. Warszawskiej(kiedyś było tam przejście na tzw. mały ryneczek, a obecnie stoi sklep-blaszak z odzieżą)za kwotę ponad 600 000 zł. Różnica w przytaczanych kwotach jest rażąca i może w każdym budzić pewne wątpliwości. M. Tracz

#10 do lesMaciek_ 2010-12-03 18:17
Wszystko było zgodne z prawem, jak śmiecie w ogóle jeszcze tego człowieka o coś takiego podejrzewać. Żeby na debacie jeszcze przy wszystkich ludziach, starać się zniszczyć reputację człowieka i jego rodziny. Wstyd panie Rębek pseudonim "Zwyciężymy"(oby nie). Dziś obdzwonię wszystkich znajomych, po takiej akcji oczerniającej pana Zaborka nie pozwolę, aby ktoś taki rządził Naszym miastem.
Szkoda, że nie byłem na debacie. Ale żona miała rację, okropne rzeczy się działy, jeszcze te Wasze tupanie jak Kowalczyk coś powiedział, skandal. Tera żałuję nawet tego, że głosowałem na Pana gdy startował Pan na posła. Nigdy więcej nie uzyska Pan mojego poparcia ;(

#11 Od Maciek do MaciekMaciek_ 2010-12-03 18:23
I do tego jak można było nawet sądzić, że Państwo Zaborkowie okradli przy tej transakcji miasto, przecież to czysta demagogia i kolejne oszczerstwo, których na debacie było wiele. Panie Maćku, jako mój imiennik liczę, że przyzna mi Pan rację. Maćki się nie mylą. Powinien Pan poprzeć Kowalczyka, on na prawdę jest konkretnym, doświadczonym człowiekiem, a tego mu chyba Pan nie odmówi.

#12 koniec prywatnego miasta!!!kolo 2010-12-03 19:53
KONIEC MIASTA PRYWATNEGO!!! RĘBEK MUSI WYGRAĆ A WTEDY WSZYSTKIE PRZEKRĘTY W TYM MIESCIE SIE SKOŃCZĄ!!!!

#13 Do Maciek_adwersarz 2010-12-03 20:07
Czy Pan dokładnie przeanalizował mój poprzedni wpis? Nikt nigdy nie twierdził, że ktoś okradł miasto. Uwagi dotyczą gospodarności, bo liczby przecież podałem. A z p. Kowalczykiem współpracowałem i nikt nie musi mi niczego w tej sprawie wyjaśniać. Nie ma lepszej podstawy do decyzji jak doświadczenie. Swojego poparcia dla p. Rębka nie zmienię. Co do debaty mamy inne zdania i musi tak pozostać. Zakończę powiedzonkiem "wszystkie Maćki to fajne chłopy". Pozdrawiam. M. Tracz

#14 bo Maćki to naprawdę fajne chłopakidelenwika123 2010-12-03 20:22
A miasto jest było i będzie nas mieszkańców jego , bo tutaj mieszkamy tutaj zostawiamy swoje pieniądze i w podatkach i sklepach , tutaj się spotykamy, cieszymy , chorujemy i zostaniemy na zawsze. To jakim będzie ano takim jakim go czynimy , w tej kampanii agresywnej , ale to też nie jest złe , bo pokazujemy , że nam na czymś zależy. To jest demokracja, czy się po obrażamy, sądzę , że nie powinniśmy .Ale nazwisko i sprawa Pana Zaborka nie powinna być wmieszana w Kampanię.Ta sprawa była szeroko i długo komentowana dużo dużo wcześniej. Liczą się programy , nie znam programu Pana Rębka .Dlatego wygra Pan Kowalczyk bo ma program i dobrze go realizuje.

#15 Do Dalenwika123adwersarz 2010-12-03 20:32
Mamy w tej kwestii skrajnie odmienne zdania i tak zostanie. Możemy się przecież "różnić pięknie"? M. Tracz

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.