Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 19 czerwca 2025 imieniny: Gerwazego, Protazego

O szacunku, zaufaniu i zdrowym rozsądku

Jacek Piekutowski   
piątek, 03 grudnia 2010 11:24

Szanowni Państwo! Drodzy Mieszkańcy Radzynia! To ostatni dzień przed wyborem, jaki wspólnie podejmiemy. To Państwo zdecydują, kto podejmował będzie strategiczne decyzje dla naszego miasta, kto poprowadzi je przez kolejne cztery lata.

Kampania burmistrza Witolda Kowalczyka od samego początku zaplanowana była jako kampania mówiąca o jego dokonaniach ostatnich ośmiu lat. Zrealizowano bowiem bardzo wiele, wiele przedsięwzięć jest w trakcie realizacji, nasze miasto rozwija się i zmienia na lepsze. To także Państwa zasługa. W kampanii odrzuciliśmy walkę poprzez oczernianie kontrkandydatów, przyjęliśmy zasadę szacunku. Z drugiej strony doczekaliśmy się za to wielu cierpkich słów i gestów z szacunkiem niemających nic wspólnego. Najważniejsze jednak, aby wciąż ufać Państwu i Państwa ocenie pozostawić rzeczywistość, w jakiej się znajdujemy.

W odpowiedzi na zarzuty po raz wtóry formułowane przez kontrkandydata pod adresem Witolda Kowalczyka przedstawiamy dokument, w jaki zaopatrzeni zostali mężowie zaufania delegowani do komisji wyborczych przez Komitet Wyborczy kontrkandydata.

Instrukcja

Czy mąż zaufania to osoba, która potrzebuje instrukcji postępowania? To raczej ktoś świadomy swej roli. Po co zatem zachęcanie do wszystkich tych nacisków? Kto tak postępuje?

Szanowni Państwo!

Stanowczo odcinamy się od tego rodzaju praktyk. Nigdy, nawet w najmniejszym stopniu, nie przeszło nam przez myśl wpływanie i wywieranie nacisków na Komisję Wyborczą. Ktoś mądry powiedział kiedyś, że cnotę widać wyraźniej w czynach, niż w ich braku. W tej sytuacji zdanie to nabiera groteskowej wieloznaczności. Po czynach i dokonaniach ostatnich ośmiu lat oceńcie Państwo Witolda Kowalczyka. Po czynach i dokonaniach na różnych polach oceńcie także Jerzego Rębka. Wybór należy do Was.

{xtypo_alert}Zamieszczenie artykułu zostało sfinansowane przez KWW Forum Samorządowe Radzynia{/xtypo_alert}

Komentarze  

#21 do Maćkales 2010-12-03 17:51
Opady śniegu mamy co roku, ale tak nieudolnie miasto jeszcze nigdy nie było odśnieżane.

#22 paszkwilWaldek 2010-12-03 18:08
O jakim paszkwilu się tu pisze?Ja już zdecydowałem głosuję na p. W. Kowalczyka.Zadecydowała ta obrzydliwa instrukcja która ma za zadanie oddziaływać psychologicznie . Tak postępowali oprawcy z UB którzy łamali ludzi psychicznie.

#23 Do lesMaciek_ 2010-12-03 18:11
To nie baw się w szlachcica tylko bierz łopatę i pomagaj. Odśnieżanie kosztuje ogromne pieniądze miasto, przy takich opadach i ich regularności ciężko zapanować nad całym zjawiskiem.

Do pana Grzegorza-Radzyń2010 nie wiem jak już się zwracać bo nie wierzę, że tak zacny nauczyciel historii sieje taką demagogię na forum. No ale cóż, jeszcze wiele widocznie nie widziałem.(klauny i budziki na mieście już były, to pan maczał w tym paluszki? ;P)
A co do dokumentu to widać niezbyt dla państwa jest to wygodne, oraz to, że takie instrukcje ujrzały światło dzienne( ja dokumentów nie zostawiam na wierzchu, a może powąchajcie w odpowiednim miejscu bo mi to śmierdzi zdradą.) A te obliczenia to co(na kartce), kolejna zagrywka socjotechniczna?

#24 UWAGAjoem 2010-12-03 18:11
sprawa do wyjaśnienia natychmiast po wyborach przez dzielnych dziennikarzy: ile osób między jedną a drugą turą zarejestrowało się w spisie wyborców albo zameldowało w Radzyniu i u kogo?

#25 Pytaniaqwertyu 2010-12-03 18:20
kilka, kilkanaście dni temu M.Tracz i J. Piekutowski zostali poproszeni przez ILE DZISIAJ o wypowiedź: dlaczego głosuję na ...
Jeden odpowiedział jak go pytano, a drugi odpowiedział dlaczego nie zagłosuje na kontrkandydata. A dzisiaj dowiedziałem się że:
Kampania burmistrza Witolda Kowalczyka od samego początku zaplanowana była jako kampania mówiąca o jego dokonaniach ostatnich ośmiu lat.
Panie Piekutowski pamięta Pan co Pan naskrobał 2 tygodnie temu czy już nie?

#26 Czy to prawda?qwertyu 2010-12-03 18:25
że obwodowa komisja wyborcza mieszcząca się w rokirze została ponownie otwarta w nocy na prośbę/.nacisk p.Piekutowskiego i po policzeniu głosów znalazły się te 2 o które wygrał z M. Traczem??

#27 instrukcjaWaldek 2010-12-03 18:35
Punkt 4 ostatni werset instrukcji. To jest straszna rzecz mój tato się rozchorował gdy to przeczytał, pamięta czasy jak UB psychicznie łamało dziadka.Namawiam wszystkich uczciwych obywateli Radzynia głosujcie na p.W. Kowalczyka.

#28 Do wszystkich...jp 2010-12-03 18:37
Ta instrukcja została znaleziona z innymi dokumentami męża zaufania, które jednoznacznie wskazują (czytelny podpis)kto je zapomniał zabrać lub celowo pozostawił. Może miał wyrzuty sumienia?Pozdrawiam Jacek Piekutowski

#29 Panie Maćkuwodzunio 2010-12-03 18:43
Nie wiem na ile ma Pan powody by mnie nazywać zacnym 8) Zakładam, że zna Pan moją osobę - żałuję, że nie mogę się tym samych odwzajemnić. Jeśli rzeczywiście chce Pan potwierdzenia mojej tożsamości zachęcam do bezpośredniej rozmowy. Nigdy nie ukrywałem się pod anonimowymi nickami. Każdy mógł już dawno sprawdzić, kto konkretnie zarejestrował domenę radzyn2010.pl Zresztą sam odpowiadałem na krytyczną, ale też wyważoną w słowach korespondencję przysłaną mi za pośrednictwem Naszej Klasy przez Mateusza Kowalczyka i nie ukrywałem swojej tożsamości przed nikim. Dziś postanowiłem podpisać się nazwiskiem, by uwiarygodnić fakt, że nigdy wcześniej nie widziałem dokumentu zamieszczonego przez Pana Piekutowskiego. Nie chodzi mi o rozgłos i nigdy go nie szukałem.
Co do budzika, nie uważam żeby był to zły pomysł - zegar nie budzi pejoratywnych skojarzeń - działa raczej mobilizująco. Jak bardzo? Każdy może przekonać się sam każdego dnia rano :-)
Klownów nie zatrudniałem i nie wpadłem na taki pomysł, choć z pewnością był on co najmniej oryginalny.

#30 Panie PiekutowskiMar Pol 2010-12-03 18:44
Pański sztab wyborczy postawił mnie w bardzo trudnej sytuacji.
Dzisiaj nieznany osobnik wrzucił do skrzynki pocztowej kopertę. Po jej otworzeniu (ostrożnym) stwierdziłem, że w środku jest podziękowanie za głosowanie na Pana Burmistrza Witolda Kowalczyka.
Głupia sprawa,ja nie głosowałem na tego Pana, ja głosowałem na Pana Rębka.
Dalej w treści cytuję ,,W ten przedświąteczny czas oczekiwania ..." (brak w dalszej treści na co oczekuje)
Moja sąsiadka emerytowana nauczycielka (bardzo mądra kobieta) dobra znajoma Pana Burmistrza wyjaśniła mi te słowa następująco:
,,sąsiedzie - Witek oczekuje, że jeszcze w tym roku odejdzie na zasłużoną emeryturę"
P.S My mieszkańcy Radzynia życzymy dużo zdrowia Panu Burmistrzowi Kowalczykowi i niech pokażą młodzi co potrafią, a jeżeli nie będzie dobrych wyników Panie Pośle Rębek to przy następnych wyborach demokratycznie osądzimy.

#31 Panie Maćku cd.wodzunio 2010-12-03 18:46
Wracając do instrukcji - po jej dogłębnej analizie, dostrzegam tylko pewne niestandardowe, co nie znaczy niezgodne z prawem, formy wywierania nacisku na komisję, by ta z należytą starannością wywiązała się ze swoich obowiązków. Może pewien obyczaj został naruszony - ale ja nadal uważam, że z zachowaniem przepisów ordynacji wyborczej. Jeśli normy instytucjonalne zostały naruszone, Pan Piekutowski może skonsultować to w PKW. Dlaczego tego nie zrobił? Lepiej uderzyć przeciwnika tuż przed II turą. Dla mnie bardzo wątpliwe pozostaje autorstwo tego dokumentu. Pozdrawiam

#32 P.PiekutowskiWaldek 2010-12-03 18:47
Proszę o ujawnienie nazwiska s-stwo trzeba napiętnować.To jest skandal żeby oddziaływać psychologicznie na członków komisji.

#33 pan piekutowski, stróż demokracjijoem 2010-12-03 18:47
znaczy znalazł pan (czy ktoś z pańskich współdziałaczy) cudze dokumenty, przejrzał, podpieprzył kartkę i opublikował w internecie? ładnie, musi być pan z siebie dumny... Wie pan co, tak naprawdę przerażające nie jest to, co robicie. przerażające jest to, że pan się takimi rzeczami chwali i naprawdę sądzi, że przeglądanie cudzych dokumentów to nie powód do wstydu. A tak na marginesie: to jak to było z tymi nocnymi telefonami do komisji?

#34 Radzyń2010Waldek 2010-12-03 18:58
Przyglądam się tej kampanii i takiego s-stwa jak ta instrukcja nie widziałem.

#35 radzyń2010piki 2010-12-03 21:08
Prawda jest taka że jednemu z Pańskich kolegów(koleżanek) zapomniało się zabrać tego dokumentu po opuszczeniu komisji a teraz najprościej wątpić w jego autentyczność.. Prawda w oczy kole a że instrukcja została ujawniona to bardzo boli nie? Brak słów już na Pana i Pańskich "uczciwych" kolegów.

#36 Do pikiegowodzunio 2010-12-03 22:51
Jeśli masz jakiś zarzut kierowany do mnie chętnie go wysłucham w bezpośredniej rozmowie. Jeśli natomiast masz tylko wolę obrażania ludzi anonimowo w sieci, to gratuluję zasad moralnych i dojrzałości. Takie wypowiedzi są nie tyle frustrujące, co budzą współczucie.

#37 Radzyń2010piki 2010-12-03 23:12
Zasady moralne to właśnie zostały przedstawione w opublikowanej instrukcji wiec mi Pan z takimi tekstami nie wyjeżdża.. Współczuję to ja Panu .. Dobranoc

#38 na Witoldaqwertyu 2010-12-04 00:46
on stosuje anty-pisowskie metody, te same co Urban - jego kolega z partii, czy też Kiszczak i Jaruzelski, tylko patrzeć a Zomo zacznie rozstawiać koksowniki

#39 Kamilqwe 2010-12-04 00:49
Hmm, a co tam było z płaceniem za głosowanie na Kowalczyka, podstawianiem busów na Koszary, czy przemeldowaniami? LUDZIE, DAJCIE SZANSĘ TEMU MIASTU SIE ROZWIJAĆ! ZAGŁOSUJCIE NA JERZEGO RĘBKA!!!

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.