Reklama

Komentarze
- Wniosek na park złożony
https://www.dziennikwschodni.pl/radzyn-podlaski/po-wichurach-do-parku-strach-wchodzic-ratusz-chce-za...
- pioter - Rusza przebudowa ul. Chmielowskiego
Do Iranu demokracja wkracza a raczej płynie. Zanim przypłynie to jest możliwa opcja jednej salwy. Do...
- pioter - Rusza przebudowa ul. Chmielowskiego
obecnej ekipy. Bo poza tym to tylko tzw. "bicie piany". Czy mi się wydaje, czy jakieś święto szykowa...
- zimny - Wesprzyj zbiórkę na sztandar szkoły!
Zbiórka na sztandar szkoły ale ukraińskie flagi na szkołach i urzędach wieszali za publiczne pieniąd...
- Kamx - Rusza przebudowa ul. Chmielowskiego
Dziękuję
- niepokorny
O szacunku, zaufaniu i zdrowym rozsądku |
Jacek Piekutowski | |||
piątek, 03 grudnia 2010 11:24 | |||
Szanowni Państwo! Drodzy Mieszkańcy Radzynia! To ostatni dzień przed wyborem, jaki wspólnie podejmiemy. To Państwo zdecydują, kto podejmował będzie strategiczne decyzje dla naszego miasta, kto poprowadzi je przez kolejne cztery lata. Kampania burmistrza Witolda Kowalczyka od samego początku zaplanowana była jako kampania mówiąca o jego dokonaniach ostatnich ośmiu lat. Zrealizowano bowiem bardzo wiele, wiele przedsięwzięć jest w trakcie realizacji, nasze miasto rozwija się i zmienia na lepsze. To także Państwa zasługa. W kampanii odrzuciliśmy walkę poprzez oczernianie kontrkandydatów, przyjęliśmy zasadę szacunku. Z drugiej strony doczekaliśmy się za to wielu cierpkich słów i gestów z szacunkiem niemających nic wspólnego. Najważniejsze jednak, aby wciąż ufać Państwu i Państwa ocenie pozostawić rzeczywistość, w jakiej się znajdujemy. W odpowiedzi na zarzuty po raz wtóry formułowane przez kontrkandydata pod adresem Witolda Kowalczyka przedstawiamy dokument, w jaki zaopatrzeni zostali mężowie zaufania delegowani do komisji wyborczych przez Komitet Wyborczy kontrkandydata. Czy mąż zaufania to osoba, która potrzebuje instrukcji postępowania? To raczej ktoś świadomy swej roli. Po co zatem zachęcanie do wszystkich tych nacisków? Kto tak postępuje? Szanowni Państwo! Stanowczo odcinamy się od tego rodzaju praktyk. Nigdy, nawet w najmniejszym stopniu, nie przeszło nam przez myśl wpływanie i wywieranie nacisków na Komisję Wyborczą. Ktoś mądry powiedział kiedyś, że cnotę widać wyraźniej w czynach, niż w ich braku. W tej sytuacji zdanie to nabiera groteskowej wieloznaczności. Po czynach i dokonaniach ostatnich ośmiu lat oceńcie Państwo Witolda Kowalczyka. Po czynach i dokonaniach na różnych polach oceńcie także Jerzego Rębka. Wybór należy do Was.
{xtypo_alert}Zamieszczenie artykułu zostało sfinansowane przez KWW Forum Samorządowe Radzynia{/xtypo_alert}
|
Komentarze
Do pana Grzegorza-Radzyń2010 nie wiem jak już się zwracać bo nie wierzę, że tak zacny nauczyciel historii sieje taką demagogię na forum. No ale cóż, jeszcze wiele widocznie nie widziałem.(klauny i budziki na mieście już były, to pan maczał w tym paluszki? ;P)
A co do dokumentu to widać niezbyt dla państwa jest to wygodne, oraz to, że takie instrukcje ujrzały światło dzienne( ja dokumentów nie zostawiam na wierzchu, a może powąchajcie w odpowiednim miejscu bo mi to śmierdzi zdradą.) A te obliczenia to co(na kartce), kolejna zagrywka socjotechniczna?
Jeden odpowiedział jak go pytano, a drugi odpowiedział dlaczego nie zagłosuje na kontrkandydata. A dzisiaj dowiedziałem się że:
Kampania burmistrza Witolda Kowalczyka od samego początku zaplanowana była jako kampania mówiąca o jego dokonaniach ostatnich ośmiu lat.
Panie Piekutowski pamięta Pan co Pan naskrobał 2 tygodnie temu czy już nie?
Co do budzika, nie uważam żeby był to zły pomysł - zegar nie budzi pejoratywnych skojarzeń - działa raczej mobilizująco. Jak bardzo? Każdy może przekonać się sam każdego dnia rano
Klownów nie zatrudniałem i nie wpadłem na taki pomysł, choć z pewnością był on co najmniej oryginalny.
Dzisiaj nieznany osobnik wrzucił do skrzynki pocztowej kopertę. Po jej otworzeniu (ostrożnym) stwierdziłem, że w środku jest podziękowanie za głosowanie na Pana Burmistrza Witolda Kowalczyka.
Głupia sprawa,ja nie głosowałem na tego Pana, ja głosowałem na Pana Rębka.
Dalej w treści cytuję ,,W ten przedświąteczny czas oczekiwania ..." (brak w dalszej treści na co oczekuje)
Moja sąsiadka emerytowana nauczycielka (bardzo mądra kobieta) dobra znajoma Pana Burmistrza wyjaśniła mi te słowa następująco:
,,sąsiedzie - Witek oczekuje, że jeszcze w tym roku odejdzie na zasłużoną emeryturę"
P.S My mieszkańcy Radzynia życzymy dużo zdrowia Panu Burmistrzowi Kowalczykowi i niech pokażą młodzi co potrafią, a jeżeli nie będzie dobrych wyników Panie Pośle Rębek to przy następnych wyborach demokratycznie osądzimy.