
Komentarze
- Rozmowy przy stole z „Ranczem” w tle!
Najwyższy czas przełknąć gorycz porażki. Nie maż się już.
- Che - Rozmowy przy stole z „Ranczem” w tle!
Ciekawe ile kosztowała ta impreza? Trzeba będzie w tej sprawie złożyć wniosek od dostęp do informacj...
- malina1986 - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Korzystając, nie wiem dlaczego podpowiedzi zmieniły ortografię
- eSPe - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Uważam że ciekawym pomysłem podczas modernizacji i adaptacji pewnych sal w pałacu, byłoby wykozystan...
- eSPe - Niemczuk Honorowym Obywatelem Radzynia
Gdy mnie ktoś pyta, skąd pochodzę - odpowiadam, że Z Radzynia Podlaskiego i dodaję - to niedaleko Wi...
- akotyla
Spomlek otworzył bramy dla gości |
Mariusz Szczygieł | |||
wtorek, 16 czerwca 2015 07:00 | |||
Jak powstaje ser i skąd się biorą w nim dziury? Ile mleka jest w radzyńskim serze? Ile procent tłuszczu ma Radamer? Na te i wiele innych pytań odpowiadali gościom w trakcie dni otwartych radzyńscy serowarzy. Wiedzieliście, że na 1 kg prawdziwego żółtego sera potrzeba aż 10 litrów mleka? A na Radamer, Bursztyn, czy Rubin - te długodojrzewające, najsmaczniejsze w Polsce sery - potrzeba litrów 15? My do tej pory nie... W sobotę, kolejny już raz, mieliśmy okazję odwiedzić nasz radzyńską, serową skarbnicę. Posłuchaliśmy serowych opowieści, posmakowaliśmy spomlekowskich specjałów i na własne oczy zobaczyliśmy, ile czasu i uczucia trzeba, aby powstał wielki, serowy krążek. Nie byliście? Obejrzyjcie nasze zdjęcia i żałujcie... Warning: No images in given directory. Please check the directory!
|
Komentarze
http://10litrow.pl/