Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Ach, co to był za ślub!
Młodej Parze wszystkiego najlepszego Szczęścia małżeńskiego i rodzinnego
- niepokorny - Odszkodowania za grunty pod drogi
A czy powstanie blok mieszkalny w ramach SIM ?
- empa - Odszkodowania za grunty pod drogi
"z pustego i Salomon nie naleje"
- niepokorny - Odszkodowania za grunty pod drogi
To po kolei. Wszystko co jest własnością Miasta jest jego dobrem, a w zasadzie jego mieszkańców. Tak...
- Admin iledzisiaj.pl - Zielony balkon – Twoja oaza w mieście!
https://radzyn.24wspolnota.pl/informacje-radzynskie/komu-przeszkadzaja-flagi-unii-i-wegier-na-urzedz...
- pioter
Spomlek otworzył bramy dla gości |
Mariusz Szczygieł | |||
wtorek, 16 czerwca 2015 07:00 | |||
Jak powstaje ser i skąd się biorą w nim dziury? Ile mleka jest w radzyńskim serze? Ile procent tłuszczu ma Radamer? Na te i wiele innych pytań odpowiadali gościom w trakcie dni otwartych radzyńscy serowarzy. Wiedzieliście, że na 1 kg prawdziwego żółtego sera potrzeba aż 10 litrów mleka? A na Radamer, Bursztyn, czy Rubin - te długodojrzewające, najsmaczniejsze w Polsce sery - potrzeba litrów 15? My do tej pory nie... W sobotę, kolejny już raz, mieliśmy okazję odwiedzić nasz radzyńską, serową skarbnicę. Posłuchaliśmy serowych opowieści, posmakowaliśmy spomlekowskich specjałów i na własne oczy zobaczyliśmy, ile czasu i uczucia trzeba, aby powstał wielki, serowy krążek. Nie byliście? Obejrzyjcie nasze zdjęcia i żałujcie... Warning: No images in given directory. Please check the directory!
|
Komentarze
http://10litrow.pl/