Już niedługo

"Dworskie Opowieści" - Aukcja w Pałacu Potockich w Radzyniu Podlaskim, 10.05.2025, 18:00, PAŁAC POTOCKICH
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Ile masz lat, że jeszcze wierzysz w bajki? Podziemia wokół pałacu były niczym innym, jak sposobem od...
- kurka wodna - Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Swego czasu coś mówiono o podziemnych korytarzach wychodzących z pałacu. To jakaś bajka czy tajemnic...
- niepokorny - Fundusz szwajcarski: #6 Zielona Transformacja Radz...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Otrzeźwienie na szczęście przyszło po 9 latach rządów dawnego zespołu. Wesołych Świąt Radzyniacy!
- paznokieć - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Masz taki świąteczny odlot? To są prawdziwe życzenia uśmiechniętych. Ciesz się szybko swoim idolem d...
- zimny
Spomlek otworzył bramy dla gości |
Mariusz Szczygieł | |||
wtorek, 16 czerwca 2015 07:00 | |||
Jak powstaje ser i skąd się biorą w nim dziury? Ile mleka jest w radzyńskim serze? Ile procent tłuszczu ma Radamer? Na te i wiele innych pytań odpowiadali gościom w trakcie dni otwartych radzyńscy serowarzy. Wiedzieliście, że na 1 kg prawdziwego żółtego sera potrzeba aż 10 litrów mleka? A na Radamer, Bursztyn, czy Rubin - te długodojrzewające, najsmaczniejsze w Polsce sery - potrzeba litrów 15? My do tej pory nie... W sobotę, kolejny już raz, mieliśmy okazję odwiedzić nasz radzyńską, serową skarbnicę. Posłuchaliśmy serowych opowieści, posmakowaliśmy spomlekowskich specjałów i na własne oczy zobaczyliśmy, ile czasu i uczucia trzeba, aby powstał wielki, serowy krążek. Nie byliście? Obejrzyjcie nasze zdjęcia i żałujcie... Warning: No images in given directory. Please check the directory!
|
Komentarze
http://10litrow.pl/