Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Targowisko z żywymi zwierzętami? Mówię: NIE!
Powstaje nowy Terminator https://www.youtube.com/watch?v=I6XJyjlIOdQ nigdzie nie publikowane ujęcia ...
- pioter - Targowisko z żywymi zwierzętami? Mówię: NIE!
Ale sobie radną wybraliście ???? taka nie za mądra. Skoro nie można handlować zwierzętami to rozdawa...
- panter - Targowisko z żywymi zwierzętami? Mówię: NIE!
Pani Ostrowska mianowała się głównym decydentem w Radzyniu Podl. Jeszcze nic istotnego nie zrobiła d...
- Kraków - Targowisko z żywymi zwierzętami? Mówię: NIE!
powinniśmy też zakazać sprzedaży mięsa w radzyńskich sklepach! dość mordowania zwierząt! dajmy przyk...
- P.K. - Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
no i ryży do poduszki https://www.youtube.com/shorts/ebCUi3twSjw
- pioter
Spomlek otworzył bramy dla gości |
Mariusz Szczygieł | |||
wtorek, 16 czerwca 2015 07:00 | |||
Jak powstaje ser i skąd się biorą w nim dziury? Ile mleka jest w radzyńskim serze? Ile procent tłuszczu ma Radamer? Na te i wiele innych pytań odpowiadali gościom w trakcie dni otwartych radzyńscy serowarzy. Wiedzieliście, że na 1 kg prawdziwego żółtego sera potrzeba aż 10 litrów mleka? A na Radamer, Bursztyn, czy Rubin - te długodojrzewające, najsmaczniejsze w Polsce sery - potrzeba litrów 15? My do tej pory nie... W sobotę, kolejny już raz, mieliśmy okazję odwiedzić nasz radzyńską, serową skarbnicę. Posłuchaliśmy serowych opowieści, posmakowaliśmy spomlekowskich specjałów i na własne oczy zobaczyliśmy, ile czasu i uczucia trzeba, aby powstał wielki, serowy krążek. Nie byliście? Obejrzyjcie nasze zdjęcia i żałujcie... Warning: No images in given directory. Please check the directory!
|
Komentarze
http://10litrow.pl/