Już niedługo

"Dworskie Opowieści" - Aukcja w Pałacu Potockich w Radzyniu Podlaskim, 10.05.2025, 18:00, PAŁAC POTOCKICH
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
- niepokorny - Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Ile masz lat, że jeszcze wierzysz w bajki? Podziemia wokół pałacu były niczym innym, jak sposobem od...
- kurka wodna - Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Swego czasu coś mówiono o podziemnych korytarzach wychodzących z pałacu. To jakaś bajka czy tajemnic...
- niepokorny - Fundusz szwajcarski: #6 Zielona Transformacja Radz...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Otrzeźwienie na szczęście przyszło po 9 latach rządów dawnego zespołu. Wesołych Świąt Radzyniacy!
- paznokieć
Kulinarny sukces młodzieży ZSP |
Michał Maliszewski | |||
sobota, 12 lipca 2014 07:00 | |||
W tym konkursie wzięła udział młodzież z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim, zdobywając I miejsce. Inicjatorem tego działania była Katarzyna Grudzień, prezes Lokalnej Grupy Działania „Zapiecek” oraz Maryla Burczaniuk. Uczniowie III klasy technikum gastronomicznego: Gabriela Latoch oraz Dawid Parzyszek pod kierunkiem wychowawczyni Małgorzaty Tokarskiej sporządzili na konkurs tort hrabiny Potockiej. Aranżację stoiska i charakteryzację uczniów przygotowała Małgorzata Musiejuk. Konkurs oceniany był przez Hannę Szymanderską, członka zarządu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, autorkę wielu książek kulinarnych, Karola Okrasę właściciela restauracji ”Platter by Karol Okrasa”, autora programów i przepisów kulinarnych oraz Agnieszkę Perepeczko - aktorkę i autorkę książki „Romantyczna kolacyjka”. Kapituła jury oceniała wygląd i aranżacje potrawy, dobór składników, smak i jej prezentację. Nagrodą w tym konkursie są praktyki zawodowe w restauracji Karola Okrasy. W trakcie targów uczniowie wraz z opiekunami mieli możliwość obserwacji i degustacji potraw Karola Okrasy przygotowywanych w niecodziennej scenerii (na bryczce ustawionej w parku). Ponadto zapoznali się z tradycyjnymi potrawami powiatu krasnostawskiego.
|
Komentarze
Ps. Czy ktoś zauważył błąd w bardzo popularnej gazecie Radzynia "W..........." w tym temacie. Taka sytuacja