Komentarze
- 1 maja rynku w Radzyniu nie będzie
co to jest cenzura czy poprawność polityczna jak to śię ma do wolności gospodarczej skoro sprzedawcy...
- waluś - JESTEŚMY PEŁNI ŻALU…
(*)(*)(*)
- Teka - Natalia Olszak Mistrzynią Europy !!!
gratulacje
- lemi - Wyniki głosowania na burmistrza Radzynia Podlaskie...
ja ten klucz widzę w innym miejscu. Nowy burmiś zobaczy niedoszacowany kosztorys i realne koszta sią...
- pioter - Wyniki głosowania na burmistrza Radzynia Podlaskie...
Podobno kluczem do rozwiązania zagadki takiego pośpiechu w remoncie ulicy jest osoba dostarczająca n...
- radzyniak13
Kampania „Tydzień chleba w szkole” w ZSP |
środa, 24 października 2012 07:00 | |||
Fundacja Dobre Życie po raz czwarty zaprosiła szkoły do udziału w ogólnopolskiej kampanii „Tydzień Chleba w szkole", do której przyłączył się również Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu. Uczniowie klasy II technikum żywienia i gospodarstwa domowego upiekli chleb na zakwasie, a ponadto przygotowali audycję telewizyjną promującą zdrową żywność. Z audycji można było dowiedzieć się między innymi o tradycyjnych metodach wypieku chleba, a także zdobyć informacje dotyczące korzyści płynących ze spożywania chleba na zakwasie. We wtorek (23.10) odbyła się w szkole promocja zdrowej żywności. Uczniowie klas gastronomicznych przygotowali smaczne kanapki z chleba na zakwasie, masła z ziołami i pomidorów. Nie zabrakło tez owoców. Na stołach znalazły się smaczne, polskie jabłka. Poczęstunek został przygotowany dla całej społeczności szkolnej. Przeprowadzona akcja promocyjna cieszyła się dużym zainteresowaniem wśród młodzieży, nauczycieli i pracowników szkoły. Celem kampanii było zachęcenie uczniów, do spożywania zdrowej żywności. Patronat nad kampanią objął Minister Edukacji Narodowej oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. - Mamy nadzieję, że uczniowie posiadając wiedzę o wartościach odżywczych i zdrowotnych chleba na zakwasie, będą chętniej po niego sięgali - mówiła Małgorzata Tokarska, nauczyciel a zarazem koordynator projektu. Realizacja tego „chlebowego" przedsięwzięcia była możliwa dzięki zaangażowaniu uczniów i nauczycieli Małgorzaty Tokarskiej, Małgorzaty Musiejuk, Małgorzaty Jakubiuk, Elżbiety Stasiowskiej, Anny Matysiak i Anny Matejek oraz wsparciu dyrekcji szkoły, a w szczególności dyrektora Zdzisława Janusa i wicedyrektora Grażyny Dzidy.
|