
Komentarze
- Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim. Zadaszoną główną trybunę wraz z sztuc...
- sportek - Bezpiecznie na wsi mamy – upadkom zapobiegamy
O upadkach związanych z rolnictwem to najlepiej wiedzą na górze już od 35 lat. A czy zapobiegamy upa...
- kinga75 - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
O swoje latorośle to się nie martwię. https://demotywatory.pl/5317029/Chyba-kazdy-pracodawca-ma-nadz...
- pioter - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
Z tymi częściami rowerowymi, to się tak @pioter nie rozpędzaj, bo póki co, to nie wiadomo czym twój ...
- HT - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
Myślę, że zarówno po uchwaleniu, jak i po uchyleniu tej uchwały życie mieszkańców Radzynia nie uległ...
- Admin iledzisiaj.pl
Kampania „Tydzień chleba w szkole” w ZSP |
środa, 24 października 2012 07:00 | |||
Uczniowie klasy II technikum żywienia i gospodarstwa domowego upiekli chleb na zakwasie, a ponadto przygotowali audycję telewizyjną promującą zdrową żywność. Z audycji można było dowiedzieć się między innymi o tradycyjnych metodach wypieku chleba, a także zdobyć informacje dotyczące korzyści płynących ze spożywania chleba na zakwasie. We wtorek (23.10) odbyła się w szkole promocja zdrowej żywności. Uczniowie klas gastronomicznych przygotowali smaczne kanapki z chleba na zakwasie, masła z ziołami i pomidorów. Nie zabrakło tez owoców. Na stołach znalazły się smaczne, polskie jabłka. Poczęstunek został przygotowany dla całej społeczności szkolnej. Przeprowadzona akcja promocyjna cieszyła się dużym zainteresowaniem wśród młodzieży, nauczycieli i pracowników szkoły. Celem kampanii było zachęcenie uczniów, do spożywania zdrowej żywności. Patronat nad kampanią objął Minister Edukacji Narodowej oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. - Mamy nadzieję, że uczniowie posiadając wiedzę o wartościach odżywczych i zdrowotnych chleba na zakwasie, będą chętniej po niego sięgali - mówiła Małgorzata Tokarska, nauczyciel a zarazem koordynator projektu. Realizacja tego „chlebowego" przedsięwzięcia była możliwa dzięki zaangażowaniu uczniów i nauczycieli Małgorzaty Tokarskiej, Małgorzaty Musiejuk, Małgorzaty Jakubiuk, Elżbiety Stasiowskiej, Anny Matysiak i Anny Matejek oraz wsparciu dyrekcji szkoły, a w szczególności dyrektora Zdzisława Janusa i wicedyrektora Grażyny Dzidy.
|