Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Ach, co to był za ślub!
Młodej Parze wszystkiego najlepszego Szczęścia małżeńskiego i rodzinnego
- niepokorny - Odszkodowania za grunty pod drogi
A czy powstanie blok mieszkalny w ramach SIM ?
- empa - Odszkodowania za grunty pod drogi
"z pustego i Salomon nie naleje"
- niepokorny - Odszkodowania za grunty pod drogi
To po kolei. Wszystko co jest własnością Miasta jest jego dobrem, a w zasadzie jego mieszkańców. Tak...
- Admin iledzisiaj.pl - Zielony balkon – Twoja oaza w mieście!
https://radzyn.24wspolnota.pl/informacje-radzynskie/komu-przeszkadzaja-flagi-unii-i-wegier-na-urzedz...
- pioter
Sukces ZSP w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym |
Michał Maliszewski | |||
wtorek, 11 grudnia 2018 08:00 | |||
Do finału konkursu zakwalifikowało się tylko 12 szkół z całej Polski, a wśród nich Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim. Szkołę reprezentowały uczennice klasy III ZSZ w zawodzie kucharz – Natalia Ochnio i Weronika Wachnik, nauczycielem praktycznej nauki zawodu jest Jacek Michalak, który przygotowywał uczennice do udziału w konkursie. Drużyna zajęła 2 miejsce na podium. Podczas zmagań konkursowych finaliści musieli wykazać się wiedzą, umiejętnościami oraz kreatywnością, wykonując zadanie techniczne polegające na przygotowaniu amuse bouche z wykorzystaniem śledzia – filet a'la matias oraz dania głównego z wykorzystaniem mięsa wołowego, a dokładniej górnej części zrazowej, ziemniaków oraz goździków, a także deseru, z użyciem sera twarogowego tłustego oraz czerwonego buraka. Konkursowe menu ZSP:
Ponadto uczennice zostały wyróżnione w szczególny sposób – otrzymały nominację do Kadry Narodowej Kucharzy Juniorów w Erfurt (Niemcy) w 2020 r., zatem przed nimi intensywny czas szkoleń pod okiem najlepszych mistrzów kuchni, m.in. Jarosława Uścińskiego – Prezesa Kapituły, który wręczył Natalii i Weronice to wyjątkowe wyróżnienie. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
|