Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama
Komentarze
- 7 milionów na remont Oranżerii przepadło
Czy jestem homo sapiens, nie wiem, nie sprawdzałem. Sprawdzałem jednak, że władze miasto mają narzęd...
- eSPe - 7 milionów na remont Oranżerii przepadło
espe skoro napisałeś komentarz to teoretycznie jesteś homo sapiens.Piszę ,,teoretycznie'' bo jakbyś ...
- bro51 - 7 milionów na remont Oranżerii przepadło
Kandydata PiS na burmistrza milczy. Szok, czy te 7 mln nie robi na nich wrażenia. I tak przy okazji....
- eSPe - 7 milionów na remont Oranżerii przepadło
Radzyń nie potrzebuje remontu Oranżerii - wiecie ile krzyży na różne rocznice można jeszcze postawić...
- ChosenPessimist - 7 milionów na remont Oranżerii przepadło
Remont ulicy można było przeprowadzić odcinkami a nie rozwalać całą ulicę.Zwłaszcza że już remont ki...
- Listopad1
Sukces ZSP w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym |
Michał Maliszewski | |||
wtorek, 11 grudnia 2018 07:00 | |||
W piątek, 7 grudnia br. w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie odbył się X Jubileuszowy Ogólnopolski Konkurs „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2018”. Do finału konkursu zakwalifikowało się tylko 12 szkół z całej Polski, a wśród nich Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim. Szkołę reprezentowały uczennice klasy III ZSZ w zawodzie kucharz – Natalia Ochnio i Weronika Wachnik, nauczycielem praktycznej nauki zawodu jest Jacek Michalak, który przygotowywał uczennice do udziału w konkursie. Drużyna zajęła 2 miejsce na podium. Podczas zmagań konkursowych finaliści musieli wykazać się wiedzą, umiejętnościami oraz kreatywnością, wykonując zadanie techniczne polegające na przygotowaniu amuse bouche z wykorzystaniem śledzia – filet a'la matias oraz dania głównego z wykorzystaniem mięsa wołowego, a dokładniej górnej części zrazowej, ziemniaków oraz goździków, a także deseru, z użyciem sera twarogowego tłustego oraz czerwonego buraka. Konkursowe menu ZSP:
Ponadto uczennice zostały wyróżnione w szczególny sposób – otrzymały nominację do Kadry Narodowej Kucharzy Juniorów w Erfurt (Niemcy) w 2020 r., zatem przed nimi intensywny czas szkoleń pod okiem najlepszych mistrzów kuchni, m.in. Jarosława Uścińskiego – Prezesa Kapituły, który wręczył Natalii i Weronice to wyjątkowe wyróżnienie. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
|