Komentarze
- Wesołych Świąt!
to było na kochających inaczej czyli (...). Ciekawe czy będzie wykropkowane.
- pioter - Odpowie za uszkodzenie Pałacu Potockich
za plamy oleju lub ropy po całym mieście,niby są służby ale nic nie widzą wystarczyło tylko przejść ...
- FOX58 - Odpowie za uszkodzenie Pałacu Potockich
Brawa dla I LO na Partyzantów! W najnowszym rankingu Perspektyw są na 504. pozycji (623. w 2023 r.) ...
- emenemsik - Odpowie za uszkodzenie Pałacu Potockich
Idiota niech płaci za szkody i miesiąc ulice zamiata
- lukas1 - Wesołych Świąt!
Wydawało mi się że znikł artykuł o kolejnej tragicznej śmierci nastolatka, ale widocznie było to na ...
- niepokorny
Wygrany dostanie medal! |
Zbigniew Smółko | |||
piątek, 04 lipca 2014 07:32 | |||
Wracamy do gry. Mecze 1/8 na pewno nie rozczarowały. W zasadzie tylko Kolumbia przeszła w miarę gładko. Pozostałe siedem spotkań do ostatnich sekund trzymało w napięciu, za każdym razem na stojąco biliśmy brawo pokonanym. W turnieju zostały same potęgi. Typowanie też robi się coraz trudniejsze. Francja – Honduras to nawet i ja trafiłem, ale bądź tu mądry dzisiaj… Do udźwignięcia tematu zaprosiłem więc silnych facetów w mundurach. Mirosław Walicki jest komendantem Powiatowej Straży Pożarnej. Fanatyk swojego fachu. Znawca historii (i historyjek!) strażackich, kolekcjoner wyposażenia. Spokojny, stonowany, z wielkim poczuciem humoru, niesłychanie otwarty i serdeczny kolega. Swoje typu skonfrontuje z Jerzym Czebreszukiem, szefującym od niedawna radzyńskim policjantom. Dowodzenie „Pentagonem” i tropienie lokalnych zbójców poważna rzecz, ale na byle kogo nie trafiło… Facet biega ultramaratony, na siłowni paru wpędził ponoć w kompleksy, więc i z komisariatem i z mundialem sobie pewnie poradzi. Typujemy Brazylia -Kolumbia 0:1 Niemcy – Francja 0:0, k. 3:4 Od chwili rozpoczęcia turnieju drużyna Kolumbii miło zaskoczyła fanów piłki nożnej stylem gry, zaangażowaniem zawodników, dynamiką oraz techniką. Uważam, że jedna Podobnie sytuacja przedstawia się odnośnie drużyny Francji, przy czym nie można wykluczyć wygranej Niemców. Francuzi od początku bardzo dobrze się prezentują, wygrali 3 spotkania, a jedno zremisowali podczas meczu z Ekwadorem. Kibice mówią „Że wszyscy grają w piłkę, a Niemcy wygrywają mecze” w związku z czym może dojść do takiej sytuacji również w spotkaniu z Francją. Brazylia-Kolumbia 2:1 Francja-Niemcy 1:2 Po prostu: będzie ciekawie. Pogadajmy o piłce Daliście się Panowie zwariować Mundialowi? Cały miesiąc przed telewizorem, tylko wybrane mecze czy prawie wcale? Strażak: Bardzo mało oglądam, chyba że późno w nocy. Żaden cały miesiąc przed telewizorem, można powiedzieć prawie wcale. Gdyby grała Polska..., ale jeszcze nie raz zagra. Policjant: Muszę przyznać, że w miarę swoich możliwości starałem się oglądać jak najwięcej spotkań podczas tego turnieju. Jeżeli nie gra Polska, to ściskacie za kogoś kciuki? Macie jakieś piłkarskie sympatie i antypatie? Policjant: Od początku moim faworytem jest Kolumbia, a spowodowane jest to brakiem na mundialu drużyny Polski. Mam nadzieję, że zakwalifikujemy się do mistrzostw Europy, a następnie Mistrzostw Świata i wtedy będziemy mogli kibicować swojej drużynie. Strażak: Zawsze podobało mi się jak gra Brazylia, no może z pewnymi wyjątkami. Może nie antypatie, ale Włochom nie kibicowałem chyba nigdy. Rosjanom też. Tak już mam. Parę sztuczek na Mundialu zrobili sędziowie. Jesteście za możliwością sprawdzania zapisów video? Strażak: Co prawda czasami szkoda zawodników, ale w skórze sędziów po ich błędach kto by się chciał znaleźć ? Według mnie albo-albo. Pozostawić tak jak jest albo wplątać maksymalnie technikę w te widowiska. Tylko jaka to będzie piłka? Policjant: Odnośnie postępowania sędziów jestem za tym, aby w tym zakresie nic nie było zmieniane. Każdy może się pomylić, także sędzia. Jeżeli doszłoby do odczytywania zapisów nagrań, gra nie była tak ciekawa, a spotkania zostałyby wydłużone.
|
Komentarze