Już niedługo

"Dworskie Opowieści" - Aukcja w Pałacu Potockich w Radzyniu Podlaskim, 10.05.2025, 18:00, PAŁAC POTOCKICH
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Wczoraj jakiś fujar albo .... zaczął ścinać trzciny na dużym stawie.Jak można w okresie lęgowym ptac...
- radzyniak0000001 - Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
A gdyby tak odrestaurować te lochy albo rozbudować to może byłaby to atrakcja turystyczna?
- niepokorny - Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
- niepokorny - Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Ile masz lat, że jeszcze wierzysz w bajki? Podziemia wokół pałacu były niczym innym, jak sposobem od...
- kurka wodna - Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Swego czasu coś mówiono o podziemnych korytarzach wychodzących z pałacu. To jakaś bajka czy tajemnic...
- niepokorny
Nieślubne dziecko |
Adam Świć | |||
poniedziałek, 14 czerwca 2021 16:00 | |||
Stawiałem od miesięcy na Włochów (mam świadków), więc cieszę się, że chyba mam rację. Ale diabelnie mocna jest Belgia, a Lukaku – niech was nie myli kolor skóry – to nieślubne dziecko Lewandowskiego i Suareza. Anglia spoko. Chorwacja niech już zmienia wartę. Nie nabijajcie się z Finlandii, pseudofachowcy od okręgówki! Holandia – jednak nie, i długo nie. Ciekaw jestem młodej Hiszpanii i, mniej, Portugalii oraz oczywiście Francji i Niemców, którzy na pierwszy ogień zetrą się ze sobą. Ale tak naprawdę w tym turnieju interesuje mnie tylko Polska. Jeśli ze Słowacją wygramy zdecydowanie i ładnie, może nie być gorzej niż w 2016. Ale nie oczekuję niczego więcej niż wyjście z grupy. Tak, jestem minimalistą (dzisiejszy cytat dnia z najlepszego radzyńskiego portalu kozirynek.online: „Pesymista: optymista z praktyką życiową.”). O meczu Polska-Słowacja napiszę dziś wieczorem, jutro rano, albo w ogóle nie napiszę. PS. Na stronie 446 w Telegazecie TVP1 jest felieton Andrzeja Strejlaua o EURO. Polecam, bo jak dotąd Telegazetę czytamy z Trenerem tylko we dwóch.
Adam Świć
|