SKŁADNIKI
1 GŁÓWKA KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 1 SŁOIK OGÓRKÓW KONSERWOWYCH 1 PUSZKA KUKURYDZY 1 PODWÓJNY FILET Z KURCZAKA 4 CEBULE (jeżeli ktoś nie lubi zbyt dużo cebuli, to naturalnie można jej użyć mniej) PRZYPRAWA GYROS MAJONEZ WYKONANIE
Na początek drobno kroimy w kostkę ogórki, cebulę i filety . Następnie pokrojone mięso wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem, sypiemy na nie 2 łyżeczki gyrosu i smażymy (cały czas mieszając), aż do nabrania ładnego, złocistego koloru (kawałeczki mięsa powinny być lekko chrupiące na zewnątrz, i miękkie w środku). Cebulkę delikatnie podsmażamy(szklimy) lub zalewamy wrzącą wodą na 1 min i odcedzamy na sito. Kapustę pekińską siekamy wedle uznania. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy z majonezem. Sałatki nie trzeba doprawiać , ponieważ przyprawa nadaje odpowiedni smak sałatce.
|
Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.
Komentarze