Ania |
piątek, 28 listopada 2008 12:09 |
1 KG RYBY (najlepiej filety z Pangi) 3 JAJA 0.10 KG MĄKI 0.25 KG TARTEJ BUŁKI SÓL, PIEPRZ, SOK Z CYTRYNY TŁUSZCZ DO SMAŻENIA
Rybę porcjujemy, obsypujemy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Pozostawiamy na 30 min. Następnie panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce, smażymy na złoty kolor. SOS DO RYBY
5 CEBUL 1 PUSZKA ANANASA 1 KETCHUP HELLMANS ŁAGODNY (250G) 1 KOSTKA ROSOŁOWA WARZYWNA 3 ŁYŻKI OLEJU
Cebulę i ananasa kroimy w średnią kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę, następnie dodajemy kostkę rosołową, pokrojonego ananasa i zalewamy to połową soku z ananasa, razem dusimy ok. 15 min. Gdy część soku z ananasa wyparuje, dodajemy cały ketchup i pozostawiamy na małym ogniu na ok.10 min od czasu do czasu mieszając. Rybkę można podawać na zimno lub na gorąco, w obydwu wariantach jest pyszna.
|
Komentarze