Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 21 grudnia 2024 imieniny: Jan, Honorata, Tomasz

Reklama

Rybka w sosie ananasowym

Ania   
piątek, 28 listopada 2008 12:09

1 KG RYBY (najlepiej filety z Pangi)
3 JAJA
0.10 KG MĄKI
0.25 KG TARTEJ BUŁKI
SÓL, PIEPRZ, SOK Z CYTRYNY
TŁUSZCZ DO SMAŻENIA

Rybę porcjujemy, obsypujemy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Pozostawiamy na 30 min. Następnie panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce, smażymy na złoty kolor.


SOS DO RYBY

5 CEBUL
1 PUSZKA ANANASA
1 KETCHUP HELLMANS ŁAGODNY (250G)
1 KOSTKA ROSOŁOWA WARZYWNA
3 ŁYŻKI OLEJU

Cebulę i ananasa kroimy w średnią kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę, następnie dodajemy kostkę rosołową, pokrojonego ananasa i zalewamy to połową soku z ananasa, razem dusimy ok. 15 min. Gdy część soku z ananasa wyparuje, dodajemy cały ketchup i pozostawiamy na małym ogniu na ok.10 min od czasu do czasu mieszając.
Rybkę można podawać na zimno lub na gorąco, w obydwu wariantach jest pyszna.

 

Komentarze  

 
#1 ola 2009-02-09 23:49
wypróbowałam, bardzo smaczna :-)
 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.