Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 18 czerwca 2025 imieniny: Elżbiety, Marka | 1456 - powstaje parafia św. Trójcy, w wyniku wystawienia dokumentu fundacyjnego parafii w Białce Niżnej, czyli Kozmimrynku przez biskupa krakowskiego Tomasza Strzempińskiego

Debata kandydatów na burmistrza Radzynia Podlaskiego - zobacz całość

Mariusz Szczygieł   
poniedziałek, 29 listopada 2010 20:14

http://www.youtube.com/watch?v=FxMfQMk6Dos

Dalszą cześć debaty znajdziecie poniżej

http://www.youtube.com/watch?v=MU2S61ACUCI

http://www.youtube.com/watch?v=wLzYFzitUr4

http://www.youtube.com/watch?v=4C3xDA9Abp0

http://www.youtube.com/watch?v=M5sbVmTYWTI

http://www.youtube.com/watch?v=77y23GNDkT8

http://www.youtube.com/watch?v=EMXVACmCzsk

Komentarze  

#1 no wkońcu jakieś konkretyke? 2010-11-29 20:39
można zobaczyć i ocenić, na Mariusza zawsze można liczyć, a nie jak na "bez stronniczego" organizatora ostatniej debaty.
chociaż z drugiej strony zapewne zaraz znów się zaroi od wpisów próbujących zdyskredytować jego pracę...

#2 zobaczyć internetwujek_edek_mistrz_ciętej_riposty 2010-11-29 21:59
obejrzalem dwa filmy i poczatek trzeciego. niezla klaka za rebkiem. ale jak powiedzial publicznosci w trzecim filmie ok. 1 min. na czym polega kultura , a pol minuty pozniej chcial jeszcze zobaczyc bezprzewodowy internet odplynalem. to farsa byla nie debata. do chrzanu! sorry - ten gosciu jest nieswiezy.

#3 kłamcales 2010-11-29 22:27
Pan Rębek pokazał kłamstwa Kowalczyka.Radzyński PRL kończy się.

#4 Kupowanie głosówradzyniak.onet 2010-11-29 22:31
Proszę mi wyjaśnić dlaczego Pan Kowalczyk nie skrytykował kupowania głosów. Burmistrz, który toleruje przestępstwo.
A może burmistrz, który łamie prawo.
Niemożliwe?
W Radzyniu wszystko jest możliwe.
A te 5 milionów długu Korulczyka, oszustwo pierwszej wody.

#5 pojednaniebubu 2010-11-29 23:10
A może tak pojednanie, po wysłuchaniu debaty jest wyjście dla dobra miasta i współpracy obydwóch kandydatów proponuję na burmistrza miasta Witolda Kowalczyka a zastępcę Jerzego Rębka aby nasze miasto kwitło i rozwijało się.

#6 the scarecrow...ke? 2010-11-30 00:12
Jak nie masz co z rękami zrobić to się podrap po jajkach - jak mówił pewien mój znajomy :lol: , dane mi było pouczyć się trochę na temat technik manipulowania tłumem i niestety nie robi to na mnie już takiego wrażenia jak za pierwszym razem, pewnie że bym chciał tak umieć (adin zł internet, dwa z telefonom...), ale nie w tym rzecz.
Obejrzałem właśnie debatę i wcale nie mam wrażenia jak to wielu wypisuje że Pan poseł jest zwycięzcą. na chwilę obecną w mojej opinii Pan obecny burmistrz prowadzi nieznacznie po debacie w stosunku 60/40, mimo słabszej końcówki w jego wypowiedziach jest więcej konkretów. Pan poseł Rębek też ma swoje momenty - jego pomysł na muzeum, bardzo mi się podoba w końcu jakieś kreatywne podejście i coś konkretnego, i do diaska ludzie nie śmiejcie się z tego tylko bierzcie przykład. co mi się natomiast nie podobało? U Pana Kowalczyka - osobiste wyjazdy w stronę Pana posła (gdyby nie one bezapelacyjnie byłby dla mnie wygranym). U Pana Rębka przede wszystkim machanie jakimiś papierami, normalnie jakbym ponownie przeżywał horror z Panem premierem A. Lepperem w roli głównej i z talibami w tle. I druga sprawa, uprzedzam teraz zabrzmi to tak jakbym bronił obecnego burmistrza, ale po prostu miałem trochę styczność z pewnym poruszonym tematem podczas pisania pracy magisterskiej i nie mogę się oprzeć.
Budownictwo socjalne i problemy mieszkaniowe mieszkańców Radzynia.
Otóż ten problem nie istnieje!!!

#7 the scarecrow... 2ke? 2010-11-30 00:13
Jak to?! - zapytacie, ano najpierw link:
http://www.mops-radzyn.org/doc/strategia_new.doc
Jest taka instytucja w każdej gminie czy to miejskiej czy wiejskiej, jak ośrodek pomocy społecznej, której zadaniem jest opracowanie i realizacja tzw gminnej strategii rozwiązywania problemów społecznych, a jak czytamy w aktualnym opracowaniu na str 46 cyt. „…Można postawić tezę, że w Radzyniu Podlaskim nie istnieje jako taki problem mieszkaniowy; istnieje natomiast problem z utrzymaniem lub nabyciem mieszkań przez rodziny osiągające zbyt niskie dochody…”.
O co zatem to zamieszanie? Czy jest jakiś problem? A jeśli jest to kto zawinił? Burmistrz, który MUSI zagwarantować środki na realizację działań ośrodka? Czy nieudolne kierownictwo tegoż? Dodatkowo jeśli Kierownikiem takiego ośrodka jest prawnik z wykształcenia to chyba powinien się orientować w aktualnych przepisach i jeśli jest możliwość pozyskania jakichś środków na rozwiązanie problemów z jego zakresu obowiązków...
Jeśli jednak problem taki istnieje i nie wie o nim zwierzchnik danego kierownika, za to kierownik ten popiera kontrkandydata swojego zwierzchnika, nasuwa się pytanie czy problem taki nie był ukryty celowo, aby w odpowiednim momencie można go było wyciągnąć jako argument w debacie? Mam nadzieję, że się mylę, ale wrażenie samobuja pozostaje…

#8 the scarecrow... 3ke? 2010-11-30 00:13
Niestety jak to się mówi musiałem za chlebem opuścić miasto, i nie mogłem być w Radzyniu podczas pierwszej tury wyborów żeby zagłosować, wiele mnie minęło, ale na drugą turę mam zamiar wrócić, dla tego tak bardzo dopytuje się o program wyborczy Pana posła Rębka – ze znalezieniem programu Pana burmistrza Kowalczyka nie ma najmniejszego problemu.
Mimo tego co napisałem nadal jestem niezdecydowany i mimo niewielkiej przewagi w mojej opinii Pana Kowalczyka, nadal jestem otwarty na argumenty, jeszcze jest kilka dni, a więc mój apel do zainteresowanych: przekonujcie mnie dalej i innych mi podobnych, wszak każdy człowiek się liczy…
Ufffffff, alem się naprodukował, wybaczcie już więcej nie będę (chyba) czas na piwo i jakiś brzydki film obejrzany na komputerze, wszak jak wszyscy dobrze wiemy – tym zajmują się internauci.
Aha i na koniec jeszcze pamiętajcie wszyscy o tym żeby ratować naszą planetę, wszak jest to jedyna planeta, na której istnieje piwo… :lol:

#9 ?M21 2010-11-30 00:45
Nic mnie nie mierzi na tej ziemi bardziej niż fałsz, co się pozory bawi nabożnymi....

#10 DebataGeorge 2010-11-30 01:06
Dobrze ,że się odbyła ta debata .Bardzo dobrze,że przybyło na nią tyle ludzi.I jeszcze jedno,że została utrwalona w przekazie filmowym dla tych co być nie mogli,albo ją opuścili z innych względów.Każdy może sobie wyrobić własne zdanie o kandydatach,o ich zaletach i wadach,kto kłamał - a kto mówił prawdę ,kto boksował czysto - a kto zadawał ciosy poniżej pasa itp.Na debacie było zbyt dużo ludzi ,żeby wyciągnięte z niej wnioski i spostrzeżenia schować pod dywan ,zamaskować je ,albo je ukryć.Nie było i nie mogło tu być mowy o jakiejkolwiek manipulacji - bo wszystko odbywało się przy otwartej kurtynie.Tu starły się dwa światy stary pamiętający PRL i nowy pokolenie Solidarności.Tu starły się dwie wizje postrzegania obywatela i jego spraw - sztywne administrowanie zza biurka,i dialog społeczny.Ogromna jest różnica między kandydatami i ich wizjami rozwoju miasta.To nie jest tak,że jeden drugiemu kradnie program wyborczy i tworzy plagiat.Tego nikt nie chcę powiedzieć wprost,ale zmarginelizowanie roli opozycji w poprzednich kadencjach rady i braku traktowania jej poważnie - tu ma swój początek.Obecny burmistrz powinien to wiedzieć i powinien to docenić,gdy był sam jako opozycja w radzie pierwszej kadencji.Ja wiem ,że można o tym nie chcieć pamiętać,można się od wszystkiego odciąć,o wszystkim zapomnieć,na wszystkich obrazić - ale pytanie zasadnicze - czy warto? Bez zdrowej opozycji - nie ma zdrowego rządzenia krajem,powiatem,miastem,czy gminą.To każdy doskonale wie, ale nie respektuje.

#11 do Georgales 2010-11-30 10:45
Pamiętaj ,że Kowalczyk i jego ekipa nie zrozumieją Twej wypowiedzi. Przecież on startuje by pognębić opozycję(jego wypowiedź w Słowie Podlasia),To cały jego program.To jest mentalność stalinowska,że jak się zniszczy opozycję to ma się pełnię władzy.Piekutowski wypowiadał się ,że trzeba wyprostowć kręgosłup Wosiowi

#12 delenewika123les 2010-11-30 13:30
Trzeba miec wiedzę i słuchać.Kowalczyk potwierdził, że misto miało 5,5 ha które skupował jeszcze Tetlak.Jedno miejsce w markecie powoduje utratę 2 w handlu indywidualnym ,nie mówiąc o podatkach które tesko (z wyjątkie od nieruchomości)nie zasila kasy miejskiej.Myślę , że jesteś inteligentna i dokształcisz się.

#13 jeśli to prawda to dziękidelenwika123 2010-11-30 15:14
Jeśli to prawda to dzięki , ale poją profesją jest delikatnie mówiąc literatura i jej okolice, ale ja nie dostrzegłam aby z powodu tych marketów zostały zamknięte jakieś mniejsze sklepy przeciwnie dobrze się mają , rozwijają się i rozbudowują , mam nawet w rodzinie kilku handlowców , którzy kupują domy i przeznaczają je na nowe inne branże , kupują działki w dobrych punktach i budują usługi i mieszkania , a jak sobie żyją nie nie zazdroszczę im bo ciężko pracują ale nie ucierpieli.Może i podatków nie ma ale kolejni nasi ziomkowie mają pracę więc się cieszmy, mnie to cieszy ni to bardzo.

#14 Taśmy prawdybob 2010-11-30 17:55
Po obejrzeniu tego materiału moje życie nie będzie już nigdy takie same :eek:
Choreografia pana posła w stylu "Jożin z Bażin" bezcenna i to jedyna ro rosądna rzecz jaką zaprezentował :D

#15 miejsca pracyles 2010-11-30 18:13
Mój sąsiad zwolnił sprzedawczynię i teraz sprzedaje sam a znajomy zlikwidował sklep

#16 RE: Debata kandydatów na burmistrza Radzynia Podlaskiego - zobacz całośćkolo 2010-11-30 18:45
BARDZO DOBRZR PANIE JURKU!!!! OBY TAK DALEJ !!!! W PANU NADZIEJE ZE MOZE COS W KONCU SIE ZMIENI W TYM PRYWATNYM MIESCIE!!!!! MAM NADZIEJE ZE WYGRA PAN DRUGĄ TURĘ !!!! POZDRAWIAM I TRZYMAM KCIUKI!!!

#17 hmmmobiwankenobi 2010-11-30 18:57
Po obejrzeniu relacji z debaty nie mogę pozbyć się z głowy cytatu: "Strach, strach, strach! Życie to dyktatura obezwładniającego strachu, cień gilotyny."

#18 Żaden sklep nie został zamknięty...wodzunio 2010-11-30 22:04
... po otwarciu Topaza i Tesco? Nie kpijcie. Podam przykłady tylko z osiedla na Zabielskiej! Elfik Fijałka na Chmielowskiego, sklep Państwa Niewęgłowskich przy Spółdzielczej, delikatesy przy budującym się sądzie na Wyszyńskiego! To tylko jedno osiedle!!!

#19 GeorgeGeorge 2010-11-30 23:31
Do les.To co ja napisałem - oni dobrze to rozumieją.Tylko wiedzieć o tym - a wprowadzić to w życie to jest sztuka.Po co się dzielić z opozycją władzą - jak ona smakuje jak najlepszy smakołyk.

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.