Reklama

Komentarze
- Rusza przebudowa ul. Chmielowskiego
Do Iranu demokracja wkracza a raczej płynie. Zanim przypłynie to jest możliwa opcja jednej salwy. Do...
- pioter - Rusza przebudowa ul. Chmielowskiego
obecnej ekipy. Bo poza tym to tylko tzw. "bicie piany". Czy mi się wydaje, czy jakieś święto szykowa...
- zimny - Wesprzyj zbiórkę na sztandar szkoły!
Zbiórka na sztandar szkoły ale ukraińskie flagi na szkołach i urzędach wieszali za publiczne pieniąd...
- Kamx - Rusza przebudowa ul. Chmielowskiego
Dziękuję
- niepokorny - W radzyńskim parku będzie fontanna
A Eurokołchoz da kasę na to wszystko? Czy tylko z naszych podatków?
- kinga75
Jacek Piekutowski - "...PEWNE TO JEST, ŻE KOPERNIK UMARŁ!" |
Jacek PIekutowski | |||
niedziela, 14 listopada 2010 20:47 | |||
...PEWNE TO JEST, ŻE KOPERNIK UMARŁ!
Pisze Pan w swoim felietonie: nikt i tak pewnie nie pytał ani zawodników, ani członków klubu, ani zwykłych kibiców – bo to właśnie są ORLĘTA – czy chcą takiego hasła. Właściwie można by to pozostawić bez komentarza, gdyż jako członek sztabu Jerzego Rębka i kandydat w wyborach, podobno wie Pan, co mówi. Po lekturze Pańskiego wywodu powstaje raczej wrażenie, że mówi Pan, co wie i czego nie wie, a raczej mówi Pan, co przypuszcza. Przypuszczenie służy Panu za podstawę mówienia i niestety pisania – w obu wypadkach kłamliwego – a ja podam fakty:
Postulat zapytania o zgodę kibiców włóżmy do szuflady z napisem DEMAGOGIA i nie komentujmy dalej. LKS ORLĘTA SPOMLEK RADZYŃ stanowią przede wszystkim jego zdeklarowani członkowie opłacający składki. Ja takim członkiem jestem, od kilkunastu lat, a Pan? W rejestrach klubu nie figurują dane ani Pana, ani Pańskiego Faworyta. Przez cztery lata swej prezesury w klubie poświęciłem wiele czasu i pracy, by tacy jak Pan – dzisiaj „byli długoletni piłkarze” – mogli beztrosko biegać za piłką. Witold Kowalczyk jest zrzeszony w klubie od lat kilkudziesięciu i piłkarze grają na niego, ponieważ mają za co. A tak na marginesie: swego czasu Pańscy koledzy byli zdecydowani pozbawić mnie oraz Zdzisława Janusa mandatu radnego za łączenie go z funkcją w Zarządzie ORLĄT. Złożyliśmy rezygnacje, ale obaj tak, jak umiemy, staramy się pomagać klubowi. Gdy dla ORLĄT nastały ciężkie czasy, Pan Poseł Jerzy Rębek nie kiwnął palcem, by go ratować, natomiast Burmistrz Witold Kowalczyk namówił wielu do współpracy dla dobra klubu, odbył w tym celu wiele spotkań, poświęcił czas. Efektem jego działań jest także zwiększona dotacja dla klubu z budżetu miasta, co pozwoliło go uratować. Przy okazji; podziękowania dla Prezesa Andrzeja Tarkowskiego i obecnego Zarządu, w składzie którego boleśnie brakuje choćby jednego człowieka z otoczenia p. Jerzego Rębka. ORLĘTA GRAJĄ W WYBORACH NA KOWALCZYKA, BO MAJĄ ZA CO BYĆ MU WDZIĘCZNE – BO ON WCZEŚNIEJ GRAŁ DLA ORLĄT!
Szef Sztabu Wyborczego Witolda Kowalczyka Jacek Piekutowski
{xtypo_alert}Zamieszczenie artykułu zostało sfinansowane przez Jacka Piekutowskiego{/xtypo_alert}
|
Komentarze
W Pańskim tekście kilka razy pojawia się też w nazwie klubu słowo SPOMLEK. Czy mam rozumieć, że poparcie kandydatury p. Kowalczyka jest oficjalnym stanowiskiem tej firmy?
Co do Pańskich trzech punktów:
1. NA podstawie którego punktu statutu klubu Zarząd zaangażował go w politykę? 2 i 3. No tak, w tych punktach są Panowie w zgodzie z prawem autorskim i ordynacją... Gratuluję, wspaniale, czy za każdym razem będziecie nas informować o każdym wypadku przestrzegania prawa? Bo rozumiem, że łaskę robicie.
Panie Jacku, panowie pewnie nie połamali paragrafów, panowie rozminęli się ze zwykłą przyzwoitością...
PS. Waldek i całą reszta: proszę, nie wpisujcie poniżej że Rębka nie było na debacie i na pewno jest strusiem... Proszę...
Z poważaniem
były zawodnik Orląt
Rębek nie przejmował się losem klubu, nawet w tych najcięższych dla niego chwilach
Kowalczyk zwiększył budżet przekazywany(w prawdzie z budżetu, ale co z tego bando demagogów, Rębka nie było by na to stać, wolałby fundować kolejne gale rasilu)na rzecz klubu, dzięki temu klub przetrwał.
A wy siejecie zamęt jak zwykle, może pan Rębek znów zapragnie to rozdmuchać na całą Polskę? Bo to świetny materiał.
A zapomniałem,na razie ma inne zajęcie. Podobno podał czasopismo Opinie do sądu bo łezki poleciały gdy jego roznegliżowana podobizna ukazała się na okładce. Nie tylko jego właściwie, ale tylko panu Rębkowi pociekły łezki z niewiadomego powodu i braku humoru.
dla Orląt ZAWSZE i NAJLEPIEJ grał Pan Szczepan Skomra !!!!
ktoś dostał piłką w głowę, CZY CO