Reklama

Komentarze
- Wniosek na park złożony
https://www.dziennikwschodni.pl/radzyn-podlaski/po-wichurach-do-parku-strach-wchodzic-ratusz-chce-za...
- pioter - Rusza przebudowa ul. Chmielowskiego
Do Iranu demokracja wkracza a raczej płynie. Zanim przypłynie to jest możliwa opcja jednej salwy. Do...
- pioter - Rusza przebudowa ul. Chmielowskiego
obecnej ekipy. Bo poza tym to tylko tzw. "bicie piany". Czy mi się wydaje, czy jakieś święto szykowa...
- zimny - Wesprzyj zbiórkę na sztandar szkoły!
Zbiórka na sztandar szkoły ale ukraińskie flagi na szkołach i urzędach wieszali za publiczne pieniąd...
- Kamx - Rusza przebudowa ul. Chmielowskiego
Dziękuję
- niepokorny
DEBATA KANDYDATÓW NA BURMISTRZA RADZYNIA PODLASKIEGO - ZAPRASZAMY! |
Mariusz Szczygieł | |||
czwartek, 11 listopada 2010 13:14 | |||
Serdecznie zapraszamy na debatę kandydatów na burmistrza Radzynia Podlaskiego organizowaną w ramach ogólnopolskiej akcji "Masz głos, masz wybór". Debata odbędzie się w piątek 12 listopada o godz. 17.00 w sali kina "Oranżeria". Swój udział w piątkowym spotkaniu kandydatów na najwyższy urząd w Radzyniu Podlaskim potwierdzili dwaj kandydaci - Witold Kowalczyk i Władysław Kośmider. Jerzy Rębek ze względu na trudności czasowe nie potwierdził swego udziału w debacie organizowanej 12 listopada br. Zaproszenie jest jednak otwarte - zarówno organizatorzy, jak i duża część społeczności lokalnej liczą na spotkanie wszystkich kandydatów. Zapraszają: Radzyńskie Stowarzyszenie dla Kultury "Stuk-Puk" tygodnik OPINIE iledzisiaj.pl
|
Komentarze
faktów z życia co nie miara.
Mówi, że go ciotka niszczy,
dom jej oblał w trawie piszczy.
Przyszedł Rębek na debatę,
ha żartuję, padł na matę.
Bo gdy nie ma scenariusza,
to w kościele słaba dusza.
Często klęczy i spogląda,
czy go z tyłu lud ogląda.
Każdy z nas już dobrze wie,
Rębek poPIS daje w tle.
Bo polityk z niego marny,
wąsik czarny, od psiej karmy,
to dziś jedno nam zwiastuje,
zniszczę Radzyń ,chlew zbuduję.
Napisałam go wyłącznie w celach humorystycznych oraz jako krótkie podsumowanie moich rozważań i nie miałam zamiaru nikogo obrazić, a jedynie wyrazić moją opinię na temat kandydatury pana Rębka w zbliżających się wyborach.
Puk i czy w kontekście obecnej kampanii była to trafiona inwestycja
SWÓJ chłop - swoi ludzie - swoja logika - tylko nieszczęście nasze, Radzynia. Coraz mniej współczucia mam dla Was i waszych społecznych i psychicznych przypadłości.
Do aldony:
Wiem, że w całym swoim życiu nie odkryłaś "zbyt wiele" (tak na marginesie, to eufemizm) własnych talentów. Nie trać czasu na dalsze poszukiwania, z pewnością poezja nie jest Twoim żywiołem.
Do anonima:
Nie jestem sadystą ale zadam Ci pytanie drogi anonimie - Jak to będzie, kiedy już zrozumiesz, że jesteś skazany na siebie do końca Twojego ułomnego życia. Czy nie drażni Cię świadomość, że każda dzika myśl, która się lęgnie w Twojej zwichrowanej głowie nie jest odbiciem jakiejś idei tylko efektem nerwicy natręctw, paranoi bądź innej dolegliwości, która towarzyszyć Ci będzie do końca Twoich dni?
Dobra, to tak generalnie:
Po pierwsze - wszyscy piszący tutaj, ochłońcie. Wybory są ważne, ale po nich też trzeba będzie jakoś żyć. I patrzeć ludziom w oczy.
Po drugie - serdecznie pozdrawiam admina, do którego mam duży szacunek. Z pewnością ma on wielki ból głowy, patrząc na te wpisy i obserwując nasze lokalne piekiełko. Pozwolić obrzucać się błotem? Źle. Wprowadzić jakieś ograniczenia? Jeszcze gorzej, bo zaraz powiedzą, że cenzura albo nie daj Boże stawanie po którejś ze stron barykady. Panie Mariuszu, dużo cierpliwości życzę, to jeszcze tylko tydzień.
Podobnie jak uprzejmością i intelektualnym wyrafinowaniem wpisów podpisanych SWÓJ.
Poważnie, to Radzyń2010 dopiero cię poruszył? No ale przecież wiadomo, wszyscy wiedzą, że to stronnictwo ma takie sposoby i środki perswazji... Wyrwij się poza szablon!
Niech Cię nie martwi moje opanowanie - cały czas mam swoje emocję na wodzy. Gdyby tak nie było użyłbym bardziej dosadnych słów, choć może nie w tak bogatym repertuarze, jakim operują niektórzy autorzy zamieszczonych tu wpisów. Egzemplifikując dodam coś jeszcze: kiedy Twój pies szczeka, nie będziesz stał przed nim i wyjaśniał dla czego powinien przestać to robić, bo tego nie zrozumie. Ja obrałem podobną metodę.
Na przyszłość życzę bardziej przemyślanego i obiektywnego osądu.