Komentarze
- Wyniki głosowania na burmistrza Radzynia Podlaskie...
jest WIELKI !!! Panie Burmistrzu życzę Panu i wszystkim Radnym owocnej pracy dla naszego miasteczka ...
- cogito - Wyniki głosowania na burmistrza Radzynia Podlaskie...
Nie dziwi mnie to wcale. Słyszałem, że wiele osób "na stanowiskach" myśląc że będą wiecznie przy kor...
- P.K. - Wyniki głosowania na burmistrza Radzynia Podlaskie...
"Na skwerze z niedzwiadkiem, odbiło mi się dzisiaj o uszy, że dyrektor domu kultury też rozważa opcj...
- NN - Wyniki głosowania na burmistrza Radzynia Podlaskie...
Po pierwsze, jeśli mieszkańcy miasta stanowczo zaprotestują to przegrany w wyborach na burmistrza na...
- malina1986 - Wyniki głosowania na burmistrza Radzynia Podlaskie...
Na skwerze z niedzwiadkiem, odbiło mi się dzisiaj o uszy, że dyrektor domu kultury też rozważa opcję...
- eSPe
Jak powstaje Bursztyn – „Dzień otwarty” w Spomleku |
REKLAMA | |||
poniedziałek, 14 sierpnia 2017 07:00 | |||
15 lat temu w mleczarni w Radzyniu powstał pierwszy ser długodojrzewający w Polsce – Bursztyn. Unikalny smak i aromat zawdzięcza długiemu okresowi dojrzewania w pieczołowicie dobranych warunkach. Proces produkcji Bursztyna i innych serów możecie Państwo obejrzeć podczas tegorocznego Dnia otwartego. Termin: 19 sierpnia (sobota). Godzina: 9:30, 10:30, 11:30. Zapisy pod numerem telefonu: 501-986-086 od 7:00 do 15:00 pon.-pt. (liczba miejsc ograniczona. Liczy się kolejność zgłoszeń). Dzień otwarty to znakomita okazja, żeby poznać tajniki produkcji serów żółtych dojrzewających, które są niezbędne w diecie osób, które dbają o zdrowie swoje i najbliższych. Macie Państwo możliwość zobaczyć jak wygląda droga od przyjęcia mleka do gotowego wyrobu na sklepowej półce. Trasa zwiedzania będzie prowadziła od odbioru, nowoczesnej proszkowni, przez warzelnię, pakowanie sera, dojrzewalnię, dział konfekcjonowania oraz pielęgnację serów długodojrzewających. Serowarzy zdradzą wiele ciekawostek ze świata serów żółtych. Będzie można nie tylko zobaczyć produkcję, ale również skosztować i dostrzec różnice w smaku serów powstających w Spomleku. Zapraszamy!
|