
Komentarze
- Nasz wniosek do Funduszy Szwajcarskich przeszedł o...
Czar prysł Kraśnik i Hrubieszów idą dalej ! Nam pozostają konsultacje ?:)
- waluś - Strategia Rozwoju Miasta
Komentarz z ust mi wyjęty. Konsultacje społeczne, sondy, odpowiadanie na najmniej sensowne pytania z...
- NN - Spotkania z Historią u Potockich
To, że wielu z nas (na szczęście nie wszyscy) myślimy tak, jak nasi ojcowie i dziadowie, coraz częśc...
- akotyla - Spotkania z Historią u Potockich
Dziękuję Bogu że jeszcze mówimy i myślimy tak jak nauczyli nas nasi ojcowie i dziadowie zgodnie z tr...
- niepokorny - Strategia Rozwoju Miasta
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- tofik
Uczniowie ZSP i przedstawiciele UTW wspólnie przygotowali dekoracje świąteczne |
Michał Maliszewski | |||
wtorek, 20 grudnia 2016 08:00 | |||
16 grudnia 2016 r. na terenie szkoły odbyły się warsztaty florystyczne o tematyce świątecznej, w których uczestniczyły: Maria Oworuszko, Barbara Truszkowska, Elżbieta Przyborowska, Marianna Frączek, Halina Opalka, Ilona Kapczuk, Krystyna Wołodko, Teodozja Grodzka, Janina Jagiełło, Zofia Kublicka i Helena Kępa. Dyrektor ZSP dr Grażyna Dzida przywitała uczestniczki, życzyła przyjemnej pracy i dobrej zabawy podczas przygotowywania stroików świątecznych. Początek spotkania umilił słodki poczęstunek wykonany przez uczniów z klasy trzeciej technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kawa Latte Art serwowana przez Kamila Kordulę, który zakwalifikował się do Finału II Ogólnopolskiej Olimpiady Kawy dla Szkół Gastronomicznych. Ze względu na zainteresowanie uczestniczek sposobem parzenia kawy, uczeń wykonał mini pokaz sporządzania Latte Art specjalnie dla pań. Następnie wieloletnia nauczycielka ZSP Elżbieta Stasiowska zapoznała słuchaczki z zasadami wykonywania dekoracji bożonarodzeniowych. Uczestniczki warsztatów z zapałem pracowały nad przygotowaniem stroików i skrupulatnie wykonywały wskazówki prowadzącej. W spotkaniu uczestniczyły także uczennice klasy trzeciej technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Czas szybko mijał w miłej atmosferze, a efekty pracy można podziwiać na zdjęciach. Podczas serdecznego pożegnania ustalono, że współpraca będzie kontynuowana.
|