Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama
Komentarze
- Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
Jezeli mowimy o firmie Plantwear to chyba przeciwko nim złozono grupowa sprawe o niewypłacanie wynag...
- radzyniak95 - Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
Mi przeszkadzało i na pewno pisałem o tym na tym portalu. O to właśnie chodzi nie "wchodźmy w buty "...
- yzzum - Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
buteleczka 0.7 dla mnie, może być samogonik i ja też zajmę się KRUSem. w ramach tej akcji mogę za bu...
- Bycy - Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
A poprzedni burmistrz ilu pracowników przyniósł w teczce ... jakoś nikomu to nie przeszkadzało
- kavika - Anna Szymala nowym kierownikiem KRUS
Nie to żebym konkretnie czepiał się tej pani, bo jej nie znam. Bardziej chodzi mi o "system". Pan An...
- yzzum
W ZSP są sami dobrzy kucharze! |
Michał Maliszewski | |||
czwartek, 19 listopada 2015 07:00 | |||
Uczniowie Technikum żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół Ponadgimnazjanych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim w składzie Paulina Zdziennicka i Bartłomiej Lubczuk zakwalifikowali się do VII Ogólnopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych „ Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2015”. Uczniowie wykazali się wiedzą, umiejętnościami, twórczością oraz kreatywnością w sztuce kulinarnej. Przygotowali zakąskę z suma oraz danie główne z tuszki królika. Finał konkursu odbędzie się w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM, gdzie swoją obecność potwierdziły wybitne osobowości kulinarne. Należy dodać, że młodzież wykonywała swoje potrawy konkursowe pod fachowym okiem Agnieszki Śledź. Uczeń Paweł Jabłoński weźmie udział w I Ogólnopolskiej „Olimpiadzie Kawy”. Baristę przygotowuje Elżbieta Stasiowska. Młodzieży życzymy dalszych sukcesów i trzymamy kciuki. Zakąska z suma: Danie zasadnicze z królika:
|
Komentarze
Druga sprawa jest taka, że takie dania nie muszą być w wielkich porcjach, bo jak sama nazwa mówi jest to ,,przystawka" i ma być to delikatne danie, w którym jest połączonych wiele smaków i rolą przystawki jest zachęcenie do kolejnych dań.