Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Zmiany w stawkach podatku od nieruchomości na 2026...
W ubiegłym roku nie było zmiany podatku od nieruchomości, więc korekta obejmuje 2 lata. Czy 7 groszy...
- Admin iledzisiaj.pl - Zmiany w stawkach podatku od nieruchomości na 2026...
Dziwne obliczenia. Inflacja poniżej 3% a podwyżki o 7% i są argumentowane inflacją. Logika nie dział...
- panter - Zmiany w stawkach podatku od nieruchomości na 2026...
Mam pytanie czy są zwolnienia od płacenia podatku gruntowego i kto go nie płaci /
- FOX58 - PILNE! SKRADZIONY OWCZAREK Z PUNKTU ZATRZYMANIA! ...
Mam takie głupie pytanie. Dlaczemu zabrano właścicielowi "pięknego długowłosego owczarka niemieckieg...
- pioter - PILNE! SKRADZIONY OWCZAREK Z PUNKTU ZATRZYMANIA! ...
Psa zamknięto w kojcu Urzędu Miasta bez zgody jego właściciela. Zapewne właściciel tylko uwolnił go ...
- Kraków
W ZSP są sami dobrzy kucharze! |
| Michał Maliszewski | |||
| czwartek, 19 listopada 2015 07:00 | |||
Uczniowie wykazali się wiedzą, umiejętnościami, twórczością oraz kreatywnością w sztuce kulinarnej. Przygotowali zakąskę z suma oraz danie główne z tuszki królika. Finał konkursu odbędzie się w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM, gdzie swoją obecność potwierdziły wybitne osobowości kulinarne. Należy dodać, że młodzież wykonywała swoje potrawy konkursowe pod fachowym okiem Agnieszki Śledź. Uczeń Paweł Jabłoński weźmie udział w I Ogólnopolskiej „Olimpiadzie Kawy”. Baristę przygotowuje Elżbieta Stasiowska. Młodzieży życzymy dalszych sukcesów i trzymamy kciuki. Zakąska z suma:
Danie zasadnicze z królika:
|



Uczniowie Technikum żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół Ponadgimnazjanych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim w składzie Paulina Zdziennicka i Bartłomiej Lubczuk zakwalifikowali się do VII Ogólnopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych „ Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2015”.

Komentarze
Druga sprawa jest taka, że takie dania nie muszą być w wielkich porcjach, bo jak sama nazwa mówi jest to ,,przystawka" i ma być to delikatne danie, w którym jest połączonych wiele smaków i rolą przystawki jest zachęcenie do kolejnych dań.