
Komentarze
- Rozmowy przy stole z „Ranczem” w tle!
Ciekawe ile kosztowała ta impreza? Trzeba będzie w tej sprawie złożyć wniosek od dostęp do informacj...
- malina1986 - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Korzystając, nie wiem dlaczego podpowiedzi zmieniły ortografię
- eSPe - Pałac Potockich w finale ogólnopolskiego konkursu!...
Uważam że ciekawym pomysłem podczas modernizacji i adaptacji pewnych sal w pałacu, byłoby wykozystan...
- eSPe - Niemczuk Honorowym Obywatelem Radzynia
Gdy mnie ktoś pyta, skąd pochodzę - odpowiadam, że Z Radzynia Podlaskiego i dodaję - to niedaleko Wi...
- akotyla - Spotkania z historią u Potockich 2025
rozumiem że ja za to zapłaciłem w podatku?
- winiek
Andrzejkowy wykład o kawie w UTW |
Michał Maliszewski | |||
sobota, 29 listopada 2014 08:00 | |||
To wszystko za sprawą Jakuba Jakubowskiego – właściciela kawiarni i herbaciarni artystycznej Kofi & Ti, który specjalnie dla uczestników przygotował wykład o kawie. Właściciel kawiarni przypomniał historię powstania czarnego napoju, poinformował co daje jej energetyczną moc, a także jak jest parzona na różnych kontynentach. - Dzisiejszy wykład to będzie trochę opowieści i trochę praktyki – na wstępie mówił Kuba Jakubowski. – Ja nieczęsto o kawie opowiadam, lecz często kawę podaję. W pierwszym roku działalności kawiarni pracowałem za barem 14 godzin na dobę, więc nauczyłem się to robić całkiem dobrze, a nasza kawa jest bardzo smaczna. Dziś opowiem o tym, jak można zaparzyć dobrą kawę niekoniecznie posiadając dobry ekspres, a bazując na prostych i domowych sposobach. Opowiem również co dobrego i co złego jest w kawie - mówił. Wykład był podzielony na dwie części. Najpierw barista opowiedział o historii powstania kawy, a następnie o przygotowaniu jej w dobry i zdrowy sposób. Uczestnicy uważnie słuchali wykładu, a na koniec mogli porównać kawę rozpuszczalną i kawę świeżo mieloną, z ziaren z oddzielonymi fusami. Poniżej prezentujemy zdjęcia z wykładu. Zachęcamy do oglądania.
|
Komentarze