Już niedługo

"Dworskie Opowieści" - Aukcja w Pałacu Potockich w Radzyniu Podlaskim, 10.05.2025, 18:00, PAŁAC POTOCKICH
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Ile masz lat, że jeszcze wierzysz w bajki? Podziemia wokół pałacu były niczym innym, jak sposobem od...
- kurka wodna - Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Swego czasu coś mówiono o podziemnych korytarzach wychodzących z pałacu. To jakaś bajka czy tajemnic...
- niepokorny - Fundusz szwajcarski: #6 Zielona Transformacja Radz...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Otrzeźwienie na szczęście przyszło po 9 latach rządów dawnego zespołu. Wesołych Świąt Radzyniacy!
- paznokieć - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Masz taki świąteczny odlot? To są prawdziwe życzenia uśmiechniętych. Ciesz się szybko swoim idolem d...
- zimny
Andrzejkowy wykład o kawie w UTW |
Michał Maliszewski | |||
sobota, 29 listopada 2014 08:00 | |||
To wszystko za sprawą Jakuba Jakubowskiego – właściciela kawiarni i herbaciarni artystycznej Kofi & Ti, który specjalnie dla uczestników przygotował wykład o kawie. Właściciel kawiarni przypomniał historię powstania czarnego napoju, poinformował co daje jej energetyczną moc, a także jak jest parzona na różnych kontynentach. - Dzisiejszy wykład to będzie trochę opowieści i trochę praktyki – na wstępie mówił Kuba Jakubowski. – Ja nieczęsto o kawie opowiadam, lecz często kawę podaję. W pierwszym roku działalności kawiarni pracowałem za barem 14 godzin na dobę, więc nauczyłem się to robić całkiem dobrze, a nasza kawa jest bardzo smaczna. Dziś opowiem o tym, jak można zaparzyć dobrą kawę niekoniecznie posiadając dobry ekspres, a bazując na prostych i domowych sposobach. Opowiem również co dobrego i co złego jest w kawie - mówił. Wykład był podzielony na dwie części. Najpierw barista opowiedział o historii powstania kawy, a następnie o przygotowaniu jej w dobry i zdrowy sposób. Uczestnicy uważnie słuchali wykładu, a na koniec mogli porównać kawę rozpuszczalną i kawę świeżo mieloną, z ziaren z oddzielonymi fusami. Poniżej prezentujemy zdjęcia z wykładu. Zachęcamy do oglądania.
|
Komentarze