
Komentarze
- Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim. Zadaszoną główną trybunę wraz z sztuc...
- sportek - Bezpiecznie na wsi mamy – upadkom zapobiegamy
O upadkach związanych z rolnictwem to najlepiej wiedzą na górze już od 35 lat. A czy zapobiegamy upa...
- kinga75 - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
O swoje latorośle to się nie martwię. https://demotywatory.pl/5317029/Chyba-kazdy-pracodawca-ma-nadz...
- pioter - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
Z tymi częściami rowerowymi, to się tak @pioter nie rozpędzaj, bo póki co, to nie wiadomo czym twój ...
- HT - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
Myślę, że zarówno po uchwaleniu, jak i po uchyleniu tej uchwały życie mieszkańców Radzynia nie uległ...
- Admin iledzisiaj.pl
Andrzejkowy wykład o kawie w UTW |
Michał Maliszewski | |||
sobota, 29 listopada 2014 08:00 | |||
To wszystko za sprawą Jakuba Jakubowskiego – właściciela kawiarni i herbaciarni artystycznej Kofi & Ti, który specjalnie dla uczestników przygotował wykład o kawie. Właściciel kawiarni przypomniał historię powstania czarnego napoju, poinformował co daje jej energetyczną moc, a także jak jest parzona na różnych kontynentach. - Dzisiejszy wykład to będzie trochę opowieści i trochę praktyki – na wstępie mówił Kuba Jakubowski. – Ja nieczęsto o kawie opowiadam, lecz często kawę podaję. W pierwszym roku działalności kawiarni pracowałem za barem 14 godzin na dobę, więc nauczyłem się to robić całkiem dobrze, a nasza kawa jest bardzo smaczna. Dziś opowiem o tym, jak można zaparzyć dobrą kawę niekoniecznie posiadając dobry ekspres, a bazując na prostych i domowych sposobach. Opowiem również co dobrego i co złego jest w kawie - mówił. Wykład był podzielony na dwie części. Najpierw barista opowiedział o historii powstania kawy, a następnie o przygotowaniu jej w dobry i zdrowy sposób. Uczestnicy uważnie słuchali wykładu, a na koniec mogli porównać kawę rozpuszczalną i kawę świeżo mieloną, z ziaren z oddzielonymi fusami. Poniżej prezentujemy zdjęcia z wykładu. Zachęcamy do oglądania.
|
Komentarze