Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
Możliwe. Przecież ma wygrać jeden jedyny jednomyślny kandydat. Przecież już prezydenta wybrano w Ber...
- pioter - Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
Służby specjalne włączyły się do kampani .W jakim kraju to możliwe?????
- waluś - Zapraszamy na Kolorowy Radzyń!
Super inicjatywa na rozpoczęcie ????️???? Pride Month ????️????
- HT - Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
Polska zyskała na II wojnie światowej?????
- waluś - Minister Tomasz Siemoniak odwiedzi Radzyń Podlaski
AUTORYTET Jacek Murawski?????
- waluś
Wege przekąski na piknik: kilka prostych pomysłów na przekąski na wynos |
Artykuł partnera | |||
piątek, 24 czerwca 2022 06:00 | |||
Trzeba pamiętać, że samo jedzenie warzyw nie wystarcza. Ważna jest regularność posiłków oraz odpowiednia ilość warzyw, dzięki czemu zyskamy więcej energii. Dobrym sposobem na regularne spożywanie posiłków jest zabieranie ze sobą wegetarianizm przekąsek. Poznaj najlepsze przepisy na wegetariańskie smakołyki. Wegański hummus Hummus jest świetną alternatywą dla dość ciężkich sosów z majonezem. Do jego wykonania będziesz potrzebować:
Ciecierzycę należy wymoczyć przez noc w zimnej wodzie. Dzięki temu pozbędziemy się z niej szkodliwych składników, takich jak pestycydy. Będzie ona również łatwiejsza do ugotowania. Wodę po namaczaniu zlej i przepłucz ciecierzycę raz jeszcze. Zalej następnie ziarna świeżą wodą i gotuj je przez około 1-1,5 godziny na małym ogniu. Kiedy będzie miękka odstaw ją do wystygnięcia. Po pewnym czasie, kiedy ciecierzyca jest już zimna, przesyp ją do wysokiej miski i dodaj resztę składników (oprócz wody). Pamiętaj, by dobrze obrać czosnek i przypraw całość solą, pieprzem i kminem rzymskim. Podczas blendowania dodawaj powoli zimną wodę. Dzięki temu hummus będzie bardziej puszysty. Możesz podawać go z ulubionymi warzywami, najlepiej surowymi. Faszerowana papryka Faszerowana papryka jest smaczna, a przede wszystkim sycąca. Można jeść ją również na surowo. Do jej wykonania potrzebujesz:
Ryż w torebce ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ryż sypki należy zalać zimną wodą tak, by lekko go zakrywała. Gotuj go na małym ogniu z odrobiną soli. Pod koniec gotowania przemieszaj go, by nie przywarł do dna garnka. Woda zostanie wchłonięta przez ryż, dlatego nie trzeba go odcedzać. Kiedy ryż stygnie, pokrój cebulę, pora na drobne kawałki. Pieczarki opłucz i obierz, a następnie pokrój w plasterki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć cebulę i dodaj pieczarki. Duś całość na małym ogniu, dodając później pokrojonego pora. Przypraw wszystko solą i pieprzem. Kiedy pieczarki będą miękkie, wymieszaj je z ryżem, a cały farsz nałóż do papryki. Paprykę zapiekaj w piekarniku nagrzanym na 160 stopni Celsjusza. Piecz ją przez około 20-30 minut, aż stanie się miękka. Warto zrobić kilka papryk, które można jeść również na zimno. Łódeczki z kapusty pekińskiej Idealnym sposobem na przekąskę wegetariańską są łódeczki z kapusty pekińskiej, z tofu oraz warzywami. Do ich wykonania kup:
Kapustę opłucz i przekrój tak, by pozbyć się białej części. Następnie posiekaj cebulę i paprykę na małe kawałki. Tofu pokój w kostkę i podsmaż na patelni. Następnie dodaj cebulę i paprykę i podsmażaj, póki nie staną się miększe. Na koniec polej całość sosem sojowym i posyp posiekaną kolendrą. Takie warzywa z tofu możesz nakładać na liście kapusty pekińskiej. Rób to wtedy, kiedy będą nieco chłodniejsze. Inne pomysły na wegańskie przekąski Idealną, wegańską przekąską jest np. surówka z kapusty pekińskiej, pomidorków koktajlowych oraz startych ogórków. Świetnie smakuje z dodatkiem sosu na bazie wegańskiego majonezu i czosnku. Innym pomysłem są również łatwo dostępne owoce sezonowe, pokrojone w kostkę. Popularnymi wegańskimi przekąskami są też:
To szybkie i sycące dania, które można jeść pomiędzy posiłkami. Dobre produkty, takie jak awokado promocje oraz ciekawe rabaty na produkty wegańskie znajdziesz na stronie Gazetkowo.pl.
|