Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- W jakim stanie jest Radzyń?
Mam propozycję, aby w celu pomocy dla osób z niesprawnością ruchową oraz dla innych potrzebujących p...
- eSPe - W Radzyniu Karol Nawrocki
A ile przekręcili głosów w Radzyniu ? Coś ktoś wie ?
- Sunny - W radzyńskim parku będzie fontanna
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - W Radzyniu Karol Nawrocki
Oj kałowcy nie mówcie że robiliście tournee po ościennych gminach na lewe zaświadczenia.
- pioter - W Radzyniu Karol Nawrocki
Ciekawa uwaga. Po przejściu głosów od Brauna i Mentzena, to daje ponad 3 mln głosów. Nawrocki powini...
- pioter
Mundial 2018. Kto do ćwierćfinału a kto na lotnisko? |
Wspólnemy siłamy: Smółko, Szczygielski, Szczygieł | |||
sobota, 30 czerwca 2018 08:03 | |||
Nie chodzi mi o reprezentację Polski, która wczoraj pojawiła się na Okęciu. Z przykrością stwierdzam, że z reputacją zszarganą i to wcale nie przegranymi z Senegalem i Kolumbią. Ja też podobno w czwartek na Orliku nie błyszczałem, zdarza się... Takiej gorszącej sceny jak ostatnie 10 minut meczu z Japonią jeszcze nie widziałem. Po złodziejachowatym 0:0 Francji z Danią grzmiałem i życzyłem jego uczestnikom rychłego odpadnięcia. Tutaj aż słów brakuje (może mało czytam, słownictwo ubogie, to i brakuje...). *** Definitywnie, z walizami i przy wrzasku, z mojego serca wynosi się Adam Nawałka. Akurat ja grubo przed turniejem głosiłem, że to słaby trener, ale do czasu fartowny, ale nie o to chodzi. Ale żeby trzymać do ostatnich sekund przy linii bocznej Błaszczykowskiego, który chciał pożegnać się z Mundialem, kiedy Japońce robili swój kabarecik?! Błaszczykowskiego? Stać i się patrzyć, zamiast kazać Peszce rąbnąć najbliższego przeciwnika, żeby był faul i Kuba mógł wejść, a nie stać na tej cholernej linii wstydu? *** Nawałka out, tango down, chcę obcokrajowca. Za wielkie pieniądze. Może i Włocha, tam przecież gra już pół kadry. Żadnych pomysłów typu trener Cracovii czy Górnika. Bo będziemy grali jak Cracovia albo Górnik. *** Wywiad z Fabiańskim po meczu z Japonią. Najpierw oczywiście przeprosił, a potem tak to się odbyło: Jesteś jak Radek Majdan, wszedłeś na ostatni mecz i jesteś wygrany. - Taak. Tylko mam nadzieję, że później... A nie, już nic... Uwielbiam koleżkę. ***
Adam najwidoczniej ciągle pod wpływem końcówki Polska – Japonia. Gdy słyszę piłkarskie szachy, to się uśmiecham. Nie kojarzy mi się to tak. Szachy dla mnie to przecież szybka, dynamiczna gra... Zdaniem szachisty Argentyna – Francja 1:2. Choć całą rodziną kciuki trzymamy za Argentynę, to rozum podpowiada, że przejdą Francuzi. Urugwaj - Portugalia 1:0 dla Urugwaju. Zdaniem niegdyś szachisty Argentyna – Francja 2:1. Jak Messi w formie to i trener nie przeszkodzi. Urugwaj – Portugalia 2:0. Dostanie po gnatach Ronaldo, zirytuje się, będzie machał rękami. A innych argumentów Portugalia nie ma. Zdaniem Michała, który też otarł się o szachy Argentyna - Francja 1:0. Przed mistrzostwami zupełnie nie wierzyłem w Argentyńczyków i moje przypuszczenia okazały się słusznie. Sądzę jednak, że przesilenie w zespole (faktyczne odsunięcie trenera Sampaolego od wpływu na decyzje) i zwycięstwo z Nigerią mogły być punktami zwrotnymi. To już jest inna Argentyna, niż jeszcze dwa tygodnie temu i coś czuje, że może się tylko rozpędzać. Z kolei Francja nie prezentuje wielkiego futbolu i nie wydaje się, by była to zasłona dymna. Wyczuwam niespodziankę - minimalne zwycięstwo Argentyny. Portugalia - Urugwaj 2:1 po dogrywce. Chyba jeszcze trudniejszy mecz do obstawiania. Zmierzą się dwie bardzo uporządkowane ekipy i wydarzyć się tu może naprawdę wszystko. Stawiam jednak na Portugalię po dogrywce. Ja wiem, że w grupie męczyli się z Marokiem i zremisowali z Iranem, a Urugwaj gra świetnie pod względem taktycznym i jako jedyny nie stracił jeszcze gola. Ale przypomnijmy sobie Euro 2016 i trzy remisy Portugalii w grupie - z Austrią, Islandią i Węgrami. Pamiętamy, co stało się później. Tutaj o powtórkę będzie ciężko, ale półfinał wydaje się być w zasięgu.
Rosja, czyli kontrasty na każdym kroku
Witajcie w kraju zdobywców kosmosu, technologii rakietowych, wielkiej kultury i sztuki... I organizatorów fantastycznego jak dotąd mundialu!
|
Komentarze