Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 17 czerwca 2025 imieniny: Alberta, Laury | 1934 - ulica Ostrowiecka została przemianowana na ulicę Bronisława Pierackiego

Czekamy na wyniki głosowania....

Mariusz Szczygieł   
niedziela, 21 listopada 2010 23:36

Głosujemy!

Jak wszyscy, także i my, czekamy na wyniki wyborów samorządowych. Punktualnie o 22 zakończyło się głosowanie w lokalach wyborczych.

Właśnie trwa liczenie Waszych głosów. Kto wygrał w Radzyniu? Tego nie wie jeszcze nikt. Wiadomo już jednak, że o 19.oo frekwencja w powiecie radzyńskim wyniosła 50,27%, a w samym Radzyniu 50,26%. Najliczniej w naszym powiecie do godz. 19 głosowano w Borkach, gdzie frekwencja wyniosła 56,56%.

Z sondaży prowadzonych dla TVP1 przez TNS OBOP wynika, że w naszym województwie wybory do sejmiku wojewódzkiego wygrało PiS- 33,2%, pokonując PSL- 23,3%, PO- 22,7% i SLD- 12,1%. 

A jak wyglądało głosowanie i jak głosowali nasi kandydaci na burmistrza Radzynia Podlaskiego zobaczycie w galerii poniżej:

{morfeo 551}

Komentarze  

#1 Zmiany!penki 2010-11-22 00:46
Gratulujemy nowemu Wójtowi - panu Mazurkowi. Miejmy nadzieję, że w mieście też dojdzie do zmiany. Trzymamy kciuki.

#2 Gratulacje!wodzunio 2010-11-22 06:03
Panie Wiesławie, potrafił Pan skutecznie zmobilizować ludzi, którzy czekają na zmiany, na lepszą wizję Gminy Radzyń, na podmiotowe traktowanie jej mieszkańców. My już od dawna widzieliśmy w Panu tę siłę, która pchnie Naszych najbliższych sąsiadów na drogę rozwoju. Gratulujemy znakomitego wyniku. Za przykładem Pana wyborców pójdą także radzynianie i w przyszłej kadencji będziemy mieli współpracujących ze sobą mądrych i przyjaznych samorządowców, Wójta i Burmistrza Radzynia. Jeszcze raz gratulujemy Panu! Niedługo na urzędzie włodarza Miasta dołączy do Pana Jerzy Rębek!

#3 do Radzyń 2010hellsing 2010-11-22 06:50
Skąd ta pewność drogi Radzyń2010? Twój nick świetnie opisuje całą kadencję pracy pana Rębka gdyby został burmistrzem. W 2010 działamy, resztę kadencji się opierdzielamy. Ja tam wierze, że dużo ludzi jak zobaczy co się dzieje to przyjdzie na drugą turę zagłosować na pana Witolda, teraz może się trochę przeliczyliśmy bo sam sądziłem, że wygra tą pierwszą turę więc sam poszedłem, a nikogo z rodziny na wybory nie brałem. Teraz czas się niestety zmobilizować i na drugą turę stawić się pełnym składem. Pis znowu przegrał w państwie, kolejna porażka, którą nazywają sukcesem. I mają rację. Bo uważam, że za rok ich rządy się skończą z kretesem, tak mi dopomóż Bóg.

#4 Gorycz porażkiwodzunio 2010-11-22 07:07
Lubię walkę na argumenty, ale tych w Twojej wypowiedzi nie dostrzegam. Jeśli odwołujesz się do mojego nicku, to powiem tylko tyle o Twoim kandydacie - trzy lata nic nierobienia i wysyp inwestycji w roku wyborczym, więc o czym my rozmawiamy... może o tym, że buduje się place zabaw w listopadzie i maluje od dawna istniejące drogi na zimę. Co do PiSu, to nie udawaj osoby mniej rozgarniętej, niż jesteś w rzeczywistości - patrząc na sondaże przedwyborcze to PO poniosła totalną klęskę, PiS zebrał więcej niż ktokolwiek się spodziewał. Widać niewiele wiesz o polityce.

#5 Słodycz porażkihellsing 2010-11-22 07:44
Słuchaj. To, że się przegra wcale nie oznacza, że trzeba to traktować jako klęskę, czasem ma to swoje dobre strony. Nawet przykład daje tutaj Pis, cztery bodajże klęski, ale widzisz jest progres, może mieli by jeszcze większe poparcie gdyby nie tych kilku uciekinierów. Widzisz odnoszą się do tego jako nienawiść do prezesa z ich strony. Ostatnie tragedie wśród wielu polaków mają różny kolor. Jedni uważają, że Kaczyński wykorzystał śmierć swojego brata by pozyskać trochę większe poparcie(niestety w tym ja), inni że faktycznie chce coś zmienić. Rębek też przegrał w ostatnich wyborach. Teraz mobilizując wszystkie możliwe środki faktycznie prowadzi. Boli mnie strasznie tylko to, że startuje z ramienia Pis(w jego wypadku to faktycznie pomogło), bo to partia manipulantów, okradająca Polskę z jej dóbr. Skoro na kampanie posyłają klaunów, ładują pieniądze w przejazdy prezesa to coś jest nie tak. Ja uważam, że potrzeba skromnych ludzi na stanowiskach, tak jak obecny burmistrz. Nie popisywał się pieniędzmi, władzą. Starał się działać dla ludzi.

#6 Nie kpij hellsingwodzunio 2010-11-22 08:07
Cokolwiek można złego powiedzieć o PiS'ie, to z pewnością nie to, że cytuję "[...] to partia manipulantów, okradająca Polskę z jej dóbr". Pokaż mi choć jedną aferę gospodarczą, w którą uwikłani są politycy PiSu, bo ja wymienię Ci całą rzeszę tych, które dyskredytują PO, SLD i PSL. Następnym razem zastanów się nad tym co piszesz. Jeśli Kaczyński wykorzystał śmierć brata, to czym było działanie w czasie kampanii prezydenckiej, pomijające ten fakt we wszystkich jego wystąpieniach? Czy Ty w ogóle argumentujesz czy dyskredytujesz?

#7 klinczanonim 2010-11-22 09:13
Zwróćcie uwagę, co będzie, gdyby Rębek nieopatrznie został teraz burmistrzem. Będzie w opozycji do nowej Rady Miasta. Bedzie miał tylko 6 swoich przeciw 9 w opozycji. To grozi klinczem i paraliżem decyzyjnym w mieście, więc powinien zrezygnować z kandydowania do drugiej tury. Chociaz z drugiej strony to moze i taki układ jest bardziej bezpieczny bo nic się nie da załatwić pod stołem!!!! Moze i lepiej gdy to Rębek będzie dowodził!

#8 w sprawie PiS-uyzzum 2010-11-22 09:33
panie Radzyń 2010 chciałeś aferę z PiS-u to proszę : oczyszczalnia ścieków w Białymstoku( zamieszany były wiceprzewodniczący) a co do niewykorzystania śmierci brata to sam prezes przyznał że nie wiedział co czyni gdyż był na psychtropach

#9 druga turacezary nowak 2010-11-22 16:26
Liczę na wygraną Pana Rębka w drugiej turze,emeryci niech ida na emeryturę a nie trzymają sie stołka dożywotnio

#10 druga tura dla Kowalczyka !krysia 2010-11-22 18:15
W PIS-ie grają tylko emocje, wykorzystuje się śmierć w grze politycznej,wzbudza się litość , ale mądrzy ,jeszcze nie omamieni odchodzą widząc wszystko.Nie można tak grać na uczuciach.To jest właśnie perfidne !

#11 Mieszkańcyradzyniak.onet 2010-11-22 19:10
Witam wszystkich na forum.
Emocje w tych komentarzach sięgają zenitu. Ktoś o nicku kryska stara się w lokalne wybory mieszkańców, wpleść opinie przeczytane w gazecie wyborczej. Niejaki hellsing stara się chwalić Kowalczyka ze wszystkich sił. Nawet go rozumiem ponieważ pan K zatrudnił jego chorego teścia. Kogoś oczywiście wcześniej zwolnił by go zatrudnić a o tym hellsing nie pisze. Igor Kowalczyk pisze tekst w którym pojawia się sformułowanie „mój ojciec każe mi nie zwracać na ludzi niegodnych uwagi”. Kim są osoby godne uwagi pana burmistrza, zapytajcie Igora. Sądzę że przynajmniej połowa mieszkańców jest niegodna bo myśli inaczej. Mieszkańcy zagłosujmy na Pana Rębka, ponieważ jest to człowiek otwarta dla wszystkich, bardzo pracowity i ambitny. Tylko dzięki niemu wszyscy mieszkańcy będą się w tym mieście czuli dobrze. Pozdrawiam Radzyniak.

#12 tjaKamara 2010-11-22 19:27
:D :D :D Mysle ze wiecej niz polowa mieszkancow nie bedzie sie czula dobze ;-)
A Jak rebek to zrobi??? Jak dogodzi wszystkim? dogodzi wszystkim :lol: ;-)
Pora na powtorke sprzed 4 lat, NIE dla rzadow demagoga w Radzyniu, NIE dla Rebka

#13 Druga tura dla Rębkacezary nowak 2010-11-22 19:42
Jestem za wyborem Pana Rębka.W poprzedniej turze też na niego głosowałem, podobnie jak 4 lata temu.Miasto potrzebuje zmiany.Obecny burmistrz nie załatwił tego przez dwie kadencje- były jedynie obiecanki-cacanki.Aby utrzymać się przy władzy 4 lata temu przed drugą turą kazał radzyńskiej gwieździe-Panu Gilowi zbierać lumpów z Koszar i za piwo oraz papierosy zdobywał ich głosy-.Wcześniehj Panu Kułakowi zPUKU kazał wynośić dokumenty aby skompromitować i oczernić ówczesnego prezesa Pana Dzięge i odwołać go z tego stanowiska. Wiem o tym ,bo w pewnych kręgach radzyńskich głośno sie o tym mówiło.Następna kwestaia to określenie siebie kandydatem niezaleznym- to kłamstwo bo wiadomo jakie kręgi go popierają a tym wartościom jest sie wierny do końca.Pan Rębek to osoba reprezentatywna i z chęcia oddam na niego swój głos

#14 Droga Kamaroradzyniak.onet 2010-11-22 20:07
Droga Kamaro opiszesz swoje doświadczenia, w jaki sposób Pan Kowalczyk ci dogodził. Ty chyba coś o tym wiesz - nie krępuj się podziel się swą wiedzą.

#15 PodziękowanieSkowron P. 2010-11-22 20:13
Serdecznie dziękuję wyborcom z okręgu nr 4, którzy oddali na mnie zaskakującą ilość głosów we wczorajszych wyborach do Rady Miasta. Dziękuję innym kandydatom za współzawodnictwo i gratuluję wygranej. Jednocześnie pragnę zakomunikować, iż w II turze oddam głos na Pan Jerzego Rębka. Zachęcam do tego również swoich wyborców. Z poważaniem Piotr Skowron.

#16 Powagi!Kamara 2010-11-23 00:04
Ludzie badzcie powazni. Jedynymi Waszymi argumentami za poparciem rebka jest to ze: " dogodzi" " jest reprezentatywny" noi oczywiscie bezpardonowe ataki na obecnego Burmistrza. Zadnych merytorycznych argumentow, zadnych konkretow, tylko dziwna gra na emocjach. To jest konkretny wybor konkretnej osoby ktora ma spelniac konkretne zadania a nie plebiscyt " Kto kogo bardziej lubi"...

#17 Do Kamaraadwersarz 2010-11-23 09:36
Zapraszam do głębszej analizy tekstów w gazecie "Radzyń". Tam znajdują się merytoryczne argumenty i konkrety. Bezpardonowych ataków nie było, ewentualnie krytyka lub polemiki. Niestety, gra na emocjach odbywa się w dużej mierze na tym forum wśród anonimowych autorów. Powtórzę się, ale odwaga cywilna u nas była zawsze "towarem deficytowym". Pozdrawiam. Maciej Tracz

#18 druga turabob 2010-11-23 22:49
Pan poseł Rębek to wybitna jednostka, spodziewa się zapewne, że Jarek może go nie dopuścić do dobrego miejsca na liście w wyborach za rok , lub przepadnie w wyborach do sejmu.
Lepiej więc zaklepać posadkę już dziś.
Zuch :lol:

#19 RE: Czekamy na wyniki głosowania....Joanna1986 2010-12-02 18:06
Nie chwalmy wójta chwilę po wyborach. Przyjdzie na to jeszcze czas, najbardziej wtedy, kiedy potrzebne będą fundusze na różnego rodzaju inwestycje. My wyborcy przekonamy się czy oddaliśmy głos na właściwego kandydata i czy, kolokwialnie mówiąc kiełbasa wyborcza kandydata Mazurka znalazła odzwierciedlenie w jego poczynaniach. Z drugiej strony, co to za wójt, który dzieciom swoich popleczników z Siedlanowa obiecuje miejsca pracy w Urzędzie Gminy w zamian za oddanie na niego głosu w wyborach? Patrząc na ulotkę wyborczą szanownego Mazurka, wydrukowaną we Wspólnocie Radzyńskiej nr 46 (385) 22 listopada 2010r. str.7 przypomina mi się kampania hakowa z wyborów prezydenckich z 2005 roku. Teraz to ja chciałabym od Pana usłyszeć odpowiedź na pewne pytanie, dlaczego Pan atakuje rządy wójta Kałuskiego. Może takie ataki i pretensje powinny paść dopiero wtedy, kiedy Pan zajmie się sprawami gminy, zacznie robić coś dla zwykłych mieszkańców podradzyńskich wsi. Może to wyborcy powinni wtedy porównać działania Pańskie i wójta Kałuskiego? Nie sądzę, aby do Pana należało ocenianie ośmiu lat pracy Włodarza Gminy Radzyń. Osobiście, dla mnie obietnice Pana Mazurka nie mają sensu merytorycznego jego propozycje, co do innowacji Gminy Radzyń są jedynie chęcią kontynuacji poczynań Wójta Kałuskiego.

#20 RE: Czekamy na wyniki głosowania....Joanna1986 2010-12-02 18:07
Przykład rozmowa Szanownego Mazurka z mieszkanką gminy Radzyń w środę na rynku: - Panie Mazurek mówi kobieta, jakiego mam użyć nawozu na pszenżyto, żeby dobrze rosło? - Wie Pani, co? odpowiada Mazurek ja nie wiem, ale zapytam się brata i dam Pani odpowiedź w następną środę. A w efekcie w następną środę Pana Mazurka na rynku nie było. Odnosząc się do powyższego czy człowiek, który nie zna się na gospodarowaniu będzie potrafił być dobrym gospodarzem dla gminy i ludzi? Czy będzie umiał podejmować trafne i słuszne decyzje, bez konsultowania się z bratem? Z nadzieją i optymizmem patrzę w przyszłość i widzę te piękne przedszkola, chodniki i drogi, oświetlone i bezpieczne dla pieszych a także chętnie skorzystam z usług centrum sportowo rekreacyjnego w Ustrzeszy Panie Wiesławie, czekam na spełnienie tych obietnic wyborczych a za cztery lata z chęcią zweryfikuję to, czego udało, bądź nie uda się Panu wykonać.

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.