Już niedługo

"Dworskie Opowieści" - Aukcja w Pałacu Potockich w Radzyniu Podlaskim, 10.05.2025, 18:00, PAŁAC POTOCKICH
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź
- niepokorny - Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Ile masz lat, że jeszcze wierzysz w bajki? Podziemia wokół pałacu były niczym innym, jak sposobem od...
- kurka wodna - Spacer po Radzyniu, jakiego nie znasz!
Swego czasu coś mówiono o podziemnych korytarzach wychodzących z pałacu. To jakaś bajka czy tajemnic...
- niepokorny - Fundusz szwajcarski: #6 Zielona Transformacja Radz...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim!!! Zadaszoną główną trybunę wraz z szt...
- sportek - Świąteczne życzenia Burmistrza Jakuba Jakubowskieg...
Otrzeźwienie na szczęście przyszło po 9 latach rządów dawnego zespołu. Wesołych Świąt Radzyniacy!
- paznokieć
Wygrali warsztaty kulinarne z Tom-Gastem! Zobaczcie efekty! |
Michał Maliszewski | |||
czwartek, 16 czerwca 2016 07:00 | |||
Warsztaty odbyły się dzięki nauczycielowi ZSP Annie Matysiak, która wygrała konkurs „Wygraj Warsztaty kulinarne z Tom-Gastem”. W szkoleniu pod okiem mistrza i nauczycieli praktycznej nauki zawodu (Anna Matysiak, Agnieszka Śledź) wzięli udział uczniowie Technikum w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie Kucharz. Uczniowie Gastronomi ZSP z szefem kuchni wspólnymi siłami przygotowali z wykorzystaniem różnych technik kulinarnych przepyszne potrawy degustacyjne: Łosoś wędzony z wiosennym majonezem, Szparagi w sosie holenderskim, Krem z białych warzyw z mleczkiem kokosowym i prażonymi wiórkami kokosowymi, Polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem wiśniowo rozmarynowym. Na deser przygotowano sorbet ananasowy i truskawkowy zamrożony w ciekłym azocie. Całość warsztatów przebiegła w przemiłym nastroju, uczniowie poznali ogromną ilość różnych technik sporządzania potraw oraz wykorzystania najnowocześniejszych sprzętów gastronomicznych.
|