
Komentarze
- Obchody Narodowego Święta Niepodległości 2025
Dzięki, Mar Pol Szczęść Boże
- zimny - Obchody Narodowego Święta Niepodległości 2025
Polsko - Ojczyzno moja … Urzekła mnie Twoja historia, Polsko - Ojczyzno moja, Ojczyzno kochana Urzek...
- Mar Pol - Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
money makes this world go round money makes that people smile money makes some people fight money ma...
- niepokorny - Pracuj w UM
Burmiś nie podał ile kasy daje?
- panter - Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
Czas na modernizację stadionu miejskiego w Radzyniu Podlaskim. Zadaszoną główną trybunę wraz z sztuc...
- sportek
Wygrali warsztaty kulinarne z Tom-Gastem! Zobaczcie efekty! |
| Michał Maliszewski | |||
| czwartek, 16 czerwca 2016 07:00 | |||
Warsztaty odbyły się dzięki nauczycielowi ZSP Annie Matysiak, która wygrała konkurs „Wygraj Warsztaty kulinarne z Tom-Gastem”. W szkoleniu pod okiem mistrza i nauczycieli praktycznej nauki zawodu (Anna Matysiak, Agnieszka Śledź) wzięli udział uczniowie Technikum w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie Kucharz. Uczniowie Gastronomi ZSP z szefem kuchni wspólnymi siłami przygotowali z wykorzystaniem różnych technik kulinarnych przepyszne potrawy degustacyjne: Łosoś wędzony z wiosennym majonezem, Szparagi w sosie holenderskim, Krem z białych warzyw z mleczkiem kokosowym i prażonymi wiórkami kokosowymi, Polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem wiśniowo rozmarynowym. Na deser przygotowano sorbet ananasowy i truskawkowy zamrożony w ciekłym azocie. Całość warsztatów przebiegła w przemiłym nastroju, uczniowie poznali ogromną ilość różnych technik sporządzania potraw oraz wykorzystania najnowocześniejszych sprzętów gastronomicznych.
|
_1760623754.jpg)




