
Komentarze
- Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
Z tymi częściami rowerowymi, to się tak @pioter nie rozpędzaj, bo póki co, to nie wiadomo czym twój ...
- HT - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
Myślę, że zarówno po uchwaleniu, jak i po uchyleniu tej uchwały życie mieszkańców Radzynia nie uległ...
- Admin iledzisiaj.pl - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
Czy po wycofaniu uchwały życie radzyńskich części rowerowych uległo diametralnej zmianie? To co robi...
- pioter - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
Jeśli człowiek nie ma informacji, to potem może mówić różne dziwne rzeczy... Tak to już bywa. Panie ...
- Admin iledzisiaj.pl - Miasto złożyło wnioski o dofinansowanie budowy par...
https://www.dziennikwschodni.pl/radzyn-podlaski/nie-ma-dotacji-na-oranzerie-burmistrz-z-pis-obwinia-...
- pioter
Sukces uczniów ZSP w konkursie „Lubelskie smaki” |
Michał Maliszewski | |||
środa, 24 czerwca 2015 07:00 | |||
Uczniowie w ciągu 90 minut musieli przygotować po 6 porcji przystawki oraz dania głównego, opartych na produktach regionalnej kuchni: wątróbce drobiowej, serze białym i truskawkach oraz pstrągu, kapuście białej i boczniakach. Ich kulinarne efekty oceniało profesjonalne jury w składzie: dr Josef Sadkiewicz - Euro-Toques Polska, Artur Świeżewski - Klub Szefów Kuchni, Kevin J. Aiston - autor książki „Kevin sam w... kuchni", Ivo Violante - Restauracja IVO (uczestnik programu Top Chef), Adam Kowalewski - Euro-Toques Polska, finalista I edycji Top Chef. Uczniowie ZSP im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim przygotowali: wątróbkę drobiową w szynce szwarcwaldzkiej z musem serowo-truskawkowym, baton z pstrąga z salsą z kapusty, boczniaków i pomidorów, wyborną wątróbkę drobiową z białym serem czereśniowym pod truskawkową pierzynką, „Przysmak Lipińskiego z Pstrąga” - filet z pstrąga w orzechach na modrej kapuście z kminkiem, blanszowaną komosą i grillowanymi boczniakami, grillowaną wątróbkę drobiową z nutą SERdeczności oraz gołąbki z Doliny Tyśmienicy. Za przygotowanie tych popisowych dań wszystkie trzy drużyny zajęły miejsca na podium: drugie, trzecie i czwarte. Uczniów do konkursu przygotowywali nauczyciele praktycznej nauki zawodu: Agnieszka Śledź i Jacek Michalak. Organizatorem konkursu „Lubelskie Smaki 2015" jest Departament Promocji i Turystyki Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego, a partnerem merytorycznym Stowarzyszenie Euro-Toques Polska. Głównym celem konkursu jest promocja kuchni regionu lubelskiego poprzez niezwykłe, a często zapomniane potrawy i smaki. Warning: No images in given directory. Please check the directory!
|