Już niedługo
Zobacz wszystkie
Reklama

Komentarze
- Obchody Narodowego Święta Niepodległości 2025
święta miłości kochanej Ojczyzny czują Cię tylko umysły poczciwe dla Ciebie zjadłe smakują trucizny ...
- kinga75 - Obchody Narodowego Święta Niepodległości 2025
Dzięki, Mar Pol Szczęść Boże
- zimny - Obchody Narodowego Święta Niepodległości 2025
Polsko - Ojczyzno moja … Urzekła mnie Twoja historia, Polsko - Ojczyzno moja, Ojczyzno kochana Urzek...
- Mar Pol - Ponad 3,5 mln zł z Funduszy Europejskich dla Radzy...
money makes this world go round money makes that people smile money makes some people fight money ma...
- niepokorny - Pracuj w UM
Burmiś nie podał ile kasy daje?
- panter
Gorące tematy.
Młodzież radzyńskiego ZSP prezentuje ofertę szkoły w Muzeum Wsi Lubelskiej |
| Michał Maliszewski | |||
| sobota, 20 września 2014 07:00 | |||
Konferencja miała miejsce w Urzędzie Marszałkowskim, natomiast prezentacja oferty szkół zawodowców w Muzeum Wsi Lubelskiej. Uczniowie 4 klasy Technikum Gastronomicznego ZSP im. Jana Pawła II wraz z Dyrektor Grażyną Dzidą i kierownikiem kształcenia praktycznego Mariuszem Antolem reprezentowali szkoły powiatu radzyńskiego. Młodzież pod kierunkiem nauczycieli przedmiotów gastronomicznych przygotowała na tę uroczystość potrawy regionalne m.in. "Przysmak Lipińskiego", "Przegryzkę radzyńską", deskę wybornych serów ze „Spomleku", "Pasztet Szlubowskiego", "Serową rozkosz", "Chleb starosty", "Jesienne słodkości z Branieckich sadów" i "Ciasteczka miłości". Szczególnym zainteresowaniem cieszył się słynny "Tort hrabiny Potockiej". Uczniowie mieli okazję porozmawiać o kształceniu zawodowym z Wiceministrem Edukacji Narodowej Tadeuszem Sławeckim oraz Lubelskim Kuratorem Oświaty Krzysztofem Babiszem. Uczestnictwo młodzieży z ZSP w inauguracji "Roku zawodowców" to wyróżnienie dla szkoły i powiatu radzyńskiego. Dyrekcja ZSP im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim składa podziękowania Edwardowi Bajko Prezesowi Spółdzielni Mleczarskiej SPOMLEK w Radzyniu Podlaskim za nieodpłatne przekazanie serów.
|





Komentarze
brawo.