Komentarze
- 1 maja rynku w Radzyniu nie będzie
Niektórzy dzisiaj postanowili podciac i tak już spruchnialą gałąź na której siedzą.
- eSPe - Tour de Konstytucja PL zawita do Radzynia
Nareszcie wróciła normalność i do Radzynia
- Sunny - 1 maja rynku w Radzyniu nie będzie
wiesz dlaczego rebek przegrał, bo bał się że przegra gdy nie będzie słuchał takich chrześcijańskich ...
- eSPe - 1 maja rynku w Radzyniu nie będzie
Dziecko ,dziecko ucz się histori a przynajmniej słuchaj dziadka (jeśli nie był kola bola)3 mają był ...
- waluś - 1 maja rynku w Radzyniu nie będzie
https://www.youtube.com/watch?v=R9I0W65PXGA widzisz jaki gupiutki Olivierku jesteś? To jeszcze nie k...
- pioter
Karp w mszalnym winie |
Małgorzata Tokarska | |||
sobota, 22 grudnia 2012 19:21 | |||
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Filet posól, skrop octem winnym wymieszanym z winem (1 kieliszek) i odstaw na pół godziny. Chrzan odsącz. Roztop większą część masła na patelni. Wyłóż filety i posyp je chrzanem. Wymieszaj bulion z drugim kieliszkiem wina i podlej rybę. Duś przez kwadrans. Część wywaru zmieszaj ze śmietaną wymieszaną z mąką. Tą mieszanką polej rybę. Resztę masła połóż na rybie i duś jeszcze dziesięć minut. Podawaj na zimno lub na ciepło.
Przepis przygotowała Małgorzata Tokarska - nauczyciel gastronomii w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Radzyniu Podlaskim
|