Komentarze
- 1 maja rynku w Radzyniu nie będzie
Niektórzy dzisiaj postanowili podciac i tak już spruchnialą gałąź na której siedzą.
- eSPe - Tour de Konstytucja PL zawita do Radzynia
Nareszcie wróciła normalność i do Radzynia
- Sunny - 1 maja rynku w Radzyniu nie będzie
wiesz dlaczego rebek przegrał, bo bał się że przegra gdy nie będzie słuchał takich chrześcijańskich ...
- eSPe - 1 maja rynku w Radzyniu nie będzie
Dziecko ,dziecko ucz się histori a przynajmniej słuchaj dziadka (jeśli nie był kola bola)3 mają był ...
- waluś - 1 maja rynku w Radzyniu nie będzie
https://www.youtube.com/watch?v=R9I0W65PXGA widzisz jaki gupiutki Olivierku jesteś? To jeszcze nie k...
- pioter
Andrzejkowy wykład o kawie w UTW |
Michał Maliszewski | |||
sobota, 29 listopada 2014 08:00 | |||
Studenci radzyńskiej filii Uniwersytetu Trzeciego Wieku na czwartkowej sesji poznali tajniki parzenia dobrej kawy. To wszystko za sprawą Jakuba Jakubowskiego – właściciela kawiarni i herbaciarni artystycznej Kofi & Ti, który specjalnie dla uczestników przygotował wykład o kawie. Właściciel kawiarni przypomniał historię powstania czarnego napoju, poinformował co daje jej energetyczną moc, a także jak jest parzona na różnych kontynentach. - Dzisiejszy wykład to będzie trochę opowieści i trochę praktyki – na wstępie mówił Kuba Jakubowski. – Ja nieczęsto o kawie opowiadam, lecz często kawę podaję. W pierwszym roku działalności kawiarni pracowałem za barem 14 godzin na dobę, więc nauczyłem się to robić całkiem dobrze, a nasza kawa jest bardzo smaczna. Dziś opowiem o tym, jak można zaparzyć dobrą kawę niekoniecznie posiadając dobry ekspres, a bazując na prostych i domowych sposobach. Opowiem również co dobrego i co złego jest w kawie - mówił. Wykład był podzielony na dwie części. Najpierw barista opowiedział o historii powstania kawy, a następnie o przygotowaniu jej w dobry i zdrowy sposób. Uczestnicy uważnie słuchali wykładu, a na koniec mogli porównać kawę rozpuszczalną i kawę świeżo mieloną, z ziaren z oddzielonymi fusami. Poniżej prezentujemy zdjęcia z wykładu. Zachęcamy do oglądania.
|
Komentarze