Komentarze
- Natalia Olszak Mistrzynią Europy !!!
gratulacje
- lemi - Wyniki głosowania na burmistrza Radzynia Podlaskie...
ja ten klucz widzę w innym miejscu. Nowy burmiś zobaczy niedoszacowany kosztorys i realne koszta sią...
- pioter - Wyniki głosowania na burmistrza Radzynia Podlaskie...
Podobno kluczem do rozwiązania zagadki takiego pośpiechu w remoncie ulicy jest osoba dostarczająca n...
- radzyniak13 - Wyniki głosowania na burmistrza Radzynia Podlaskie...
jest WIELKI !!! Panie Burmistrzu życzę Panu i wszystkim Radnym owocnej pracy dla naszego miasteczka ...
- cogito - Wyniki głosowania na burmistrza Radzynia Podlaskie...
Nie dziwi mnie to wcale. Słyszałem, że wiele osób "na stanowiskach" myśląc że będą wiecznie przy kor...
- P.K.
Kulinarny sukces młodzieży ZSP |
Michał Maliszewski | |||
sobota, 12 lipca 2014 07:00 | |||
5 lipca 2014 roku w powiecie krasnostawskim w ramach „II Targów Turystyki Wiejskiej i Kulturowej Lubelskie Lato 2014 „odbył się konkurs kulinarny pt. ”Tradycje Kulinarne Regionu”. W tym konkursie wzięła udział młodzież z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim, zdobywając I miejsce. Inicjatorem tego działania była Katarzyna Grudzień, prezes Lokalnej Grupy Działania „Zapiecek” oraz Maryla Burczaniuk. Uczniowie III klasy technikum gastronomicznego: Gabriela Latoch oraz Dawid Parzyszek pod kierunkiem wychowawczyni Małgorzaty Tokarskiej sporządzili na konkurs tort hrabiny Potockiej. Aranżację stoiska i charakteryzację uczniów przygotowała Małgorzata Musiejuk. Konkurs oceniany był przez Hannę Szymanderską, członka zarządu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, autorkę wielu książek kulinarnych, Karola Okrasę właściciela restauracji ”Platter by Karol Okrasa”, autora programów i przepisów kulinarnych oraz Agnieszkę Perepeczko - aktorkę i autorkę książki „Romantyczna kolacyjka”. Kapituła jury oceniała wygląd i aranżacje potrawy, dobór składników, smak i jej prezentację. Nagrodą w tym konkursie są praktyki zawodowe w restauracji Karola Okrasy. W trakcie targów uczniowie wraz z opiekunami mieli możliwość obserwacji i degustacji potraw Karola Okrasy przygotowywanych w niecodziennej scenerii (na bryczce ustawionej w parku). Ponadto zapoznali się z tradycyjnymi potrawami powiatu krasnostawskiego.
|
Komentarze
Ps. Czy ktoś zauważył błąd w bardzo popularnej gazecie Radzynia "W..........." w tym temacie. Taka sytuacja