Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 25 kwietnia 2024 imieniny: Marka, Jarosława

Reklama

Ryba z morelami

Anna Matysiak   
poniedziałek, 10 lutego 2014 22:33

1 kg filetów rybnych namoczyć na 1-2 godz. w jajku wymieszanym z 6 łyżkami mleka, 1 łyżeczką vegety i przyprawą do ryby. Następnie obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor.

Sos:

3 duże cebule

2-3 papryki

30 dkg moreli

Składniki kroimy w paski i podsmażamy ok. 5-7 min. Następnie dodajemy ¾ szkl ketchupu i po pół łyżeczki oregano i estragonu.

Rybę przekładać ciepłym sosem warstwami. Można podawać na ciepło, wtedy należy wstawić do piekarnika i zapiec posypując po wierzchu startym żółtym serem, lub na zimno gdy postoi ok. 4-5 godz.

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.