Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 19 kwietnia 2024 imieniny: Leona, Tymona

Reklama

Kurczak po chińsku

Anna Matysiak   
poniedziałek, 10 lutego 2014 22:34

2 kg kurczaka lub udek podzielić, posypać przyprawą do kurczaka, Vegetą i majerankiem- odstawić w chłodne miejsce na noc. Następnie podsmażyć na złoty kolor i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

5 cebul

30 dkg pieczarek

1 średni seler

Składniki podsmażyć i wyłożyć na porcje drobiu

Sos:

3 łyżki cukru

3 łyżki magii

3 łyżki wody

2 łyżki octu

1 mała puszka koncentratu pomidorowego

Sos zagotować i polać nim kurczaka z warzywami, lekko wymieszać. Piec w piekarniku ok. 60 min.

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.