Radzyń Podlaski - Nasze miasto z dobrej strony! Mamy 23 listopada 2017 imieniny: Adela, Felicyta, Klemens

Reklama

Rozkład jazdy autobusówOgłoszeniaImprezy i wydarzeniaCeny paliw

Na skróty

Chińszczyzna z warzywami

Anna Matysiak   
poniedziałek, 10 lutego 2014 22:31

Pierś z kurczaka – 800g

Pieczarka – 400g

Czerwona papryka – 2 szt

Kukurydza – 100g

Cebula – 200g

Marchew – 150g

Pietruszka – 100g

Por – 100g

Sól, pieprz, Vegeta, sos sojowy, kurkuma

Kostka rosołowa – 1 szt

Oliwa – 20g

Ryż – 300g

Przeprowadzić obróbkę wstępną mięsa i warzyw. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć mięso, następnie dodać pokrojone w słupki warzywa i dusić pod przykryciem ok. 15 min. Pod koniec duszenia dodać kukurydzę. Doprawić do smaku. Na koniec dodać bulion rozpuszczony w 1/3 szkl gorącej wody i jeszcze chwilę poddusić.  

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem Vegety i kurkumy.

 

Zaloguj się, aby dodać komentarz. Nie masz jeszcze swojego konta? Zarejestruj się.